Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 892
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 645
Едно леко уточнение .... Damon Clear на долната челюст са предните 6 прозрачни и останалите метални  Peace
Имах предвид, много ортодонти поставят само горе прозрачни, а долните ги слагат метални. До колкото видях има 2 типа "Damon Clear" кита, единият е с изцяло метални отдолу, а другият кит е с 6 прозрачни отдолу. Нямам представа, дали един ортодонт може да поръчва единични брекети или трябва задължително да купува готови китове.
Точно такъв вариант, с изцяло метални Деймън брекети на долната челюст, ми беше предложен при един ортодонт. Понякога няма място за естетични брекети отдолу и за по-лесно слагат метални, които са по-малки като размери.

Peace  Sunglasses

# 646
  • Бургас
Присъединявам се към клуба!От няколко дена и аз съм с брекети,само горе.Другият месец и долу.Може ли някой да сподели каква вода за уста е подходяща,както и каква четка за зъби/нямам предвид ортодонтските/.Благодаря!

# 647
  • София
Присъединявам се към клуба!От няколко дена и аз съм с брекети,само горе.Другият месец и долу.Може ли някой да сподели каква вода за уста е подходяща,както и каква четка за зъби/нямам предвид ортодонтските/.Благодаря!
Ортодонтът на сина ми препоръчва води Листерин, Курапрокс и Елудрул, редуват се.
Четка за зъби - Курапрокс 5460.

# 648
  • София
Елудрил само, ако има рани в устата и не за дълго. Една от съставките му калцира плаката и увеличава зъбния камък Simple Smile Да си знаете.

Другите две са по-подходящи за ежедневна употреба

# 649
  • Sofia
Лично не разбрах точно за какъв тип проблеми иска да ползва cara mia въпросната вода за уста?

Ако е за ежедневна, профилактична употреба - може да ползва всякаква вода, която не е прекалено агресивна. Де факто всички води за уста се борят с плаката и съдържат минерализиращи съставки (флоурид или течен емайл), съответно бих ти препоръчал да намериш някаква вода за уста, която е в големи опаковки и като цяло по-евтини.

Листерин аз лично не му се радвам като вода за ежедневна употреба, заради съдържанието на спирт.
Въпреки това, бях попаднал преди месец на промоция 1л на цената 500мл в DM като струваше 9лв. Тогава взех няколко бутилки, които ги ползвам само като добавка към зъбния душ Simple Smile

За четката за зъби - според мен е много добра инвестиция да се закупи добра електричекса четка (т.е не тези от 20-30лв).
Аз лично си взех и специални накрайници (за Oral B), които са предназначени за почистване на брекети: http://www.oralb.com/products/ortho-brush-head/
По-рехави са и по-лесно се почиства с тях.

Edit: Направо да добавя, че не успях да ги намеря да се продават в България и съответно на два пъти съм поръчвал от английския ebay:
http://www.ebay.co.uk/itm/BRAUN-ORAL-B-ORTHO-BRUSHES-X-3-GENUINE … OCK-/181219978589
Цената е £8.99 + £2.95 за доставка до БГ.

Последна редакция: чт, 14 авг 2014, 20:37 от julian

# 650
От септември се местя да живея във Варна и искам да сложа брекети,  защото горният ми преден ляв зъб се изкриви доста много само за няколко месеца. Отделно долу също не са наредени правилно + проблем със челюстта. Та,  д-р Иван Бъчваров ли е най -добрият във Варна?

# 651
Знаете ли дали мога да си направя панорамна снимка и телерентгенография в един ден или не е препоръчително...

# 652
  • София
Moже.

# 653
Уффф, за 12 дни - 4 отлепени брекета, при положение, че толкова внимавам, не гриза, всичко режа на малки парченца, мия ги внимателно  #Cussing out
Много съм разочарована - или ще отида при друг ортодонт, или направо ще се откажа, че това сваляне на лепилото много ме притеснява  ooooh!

# 654
Хм... за електрическите четки аз съм на друго мнение. Защото са много агресивни към зъбния емайл и предразполагат към шиечни кариеси, ако не следваш много точно инструкциите за използване.
Затова е добре да се редува и с нормали четки.
Иначе и аз исках много да хвърля лудите пари и за това, но се отказах на този етап след като проучих въпроса по-обстойно. Няма спасение-търкането е неизбежно Grinning   

# 655
Нормално ли е да се клатят зъби, вследствие на брекетите?
От сутринта усещам болка в пети ляв зъб (шести до него е с метален пръстен) и като го пипнах преди малко усетих, че се клати!  ooooh!
Питах ОД по телефона - каза, че се случвало с петите зъби  #2gunfire
Моля, ако на някой се е случвало да сподели, че много се притесних, още повече, че с тази дъга съм от седмица и не ме болят другите зъби, в които всъщност е проблема.

# 656
  • Пловдив
Да, нормално е да има усещане за клатене, ще отмине  Peace
Всяка смяна на дъгите оказва силно влияние на зъбите и тогава най-много се местят, наболяват, клатят и т.н.

# 657
  • Варна
И при мене по едно време се клатеха точно петите зъби.

# 658
cara mia - за водата за уста - редува се Елудрил и някаква за по ежедневна употреба - Листерин примерно, но при всички положения Елудрила НЕ Е за ежедневна употреба - това е според ОД и стоматолога ми. Колкото до пастата за зъби - аз използвам Елгидиум против плака - синята опаковка и съм доволна, също така в ДМ съм си взимала една избелваща със сода, whitening нещо си - изскочи ми от ума как й беше името - от скоро я внасят в БГ - Английска е - приятелка ми я препоръча много е хубава.
И според мен електрическата четка за зъби е добра инвестиция -  аз си взех Sonicare Е- series на Panasonic и съм много доволна, продават се резервни глави в Технополис, изхабяват се за около 6 месеца, ако се използва върху брекети - за 3 месеца. Понеже имам много чувствителни венци и лесно се възпаляват, затова падаше голямо търкане преди, сега включвам 2 минутния режим, четката си върши работата, и проблемът с венците ми изчезна. Въобще почиства много добре и по - бавно трупам зъбен камък.
Алетеа добре дошла във Варна Simple Smile Моят ОД се казва Светослава Стефанова беше ми препоръчана от моят зъболекар, според който тя е най - добрата в града, ето сайта й да разгледаш повече за нея и работата й.
Скрит текст:
Успех, каквото и да решиш.  Hug

# 659
Да, нормално е да има усещане за клатене, ще отмине  Peace
Всяка смяна на дъгите оказва силно влияние на зъбите и тогава най-много се местят, наболяват, клатят и т.н.

Цитат
И при мене по едно време се клатеха точно петите зъби.

Благодаря сърдечно!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт