Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 843
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 630
  • Germany
Здравейте ,искам да ми попитам освен чипс ,ядки и кори на хляб ,какви други ограничения има по отношение на брекетите ? Хигиената много ли е трудна ?

Аз съм с метални брекети и си ям абсоютно всичко - пуканки, ядки и т.н., даже дъвча дъвки и нямам проблеми. Случвало ми се е на отлепям, предимно крайни, но окакто съм с пръстени нямам проблем.
След храна почиствам с интердентална четка и си мия зъбките два пъти на ден, ползвам и вода за уста пак два пъти на ден. Не бих казала, че е трудна хигиената, свиква се. Даже тъкмо си създадох още по-добри навици. Wink

# 631
  • Bulgaria
Металните брекити най-подходящи ли са ,понеже гледам че се споменават доста Деймън и  Лингвални ?

# 632
Някой има ли впечатления от Палмира Алагьозова? Понеже знам, че има кабинет и в София, и в Мездра - цените различават ли се ?

п.с: Съжалявам за голямото разпитване : (

# 633
  • Sofia
На 41-ва страница има коментар за Алагьозова Simple Smile

# 634
Керамичните брекети се поставят с гумени или метални лигатури, което хем прави почистването им по-трудно хем създават по-големи сили на триене и потенциално по-голям дискомфорт.
Има и други разлики, но като цяло другата основана разлика е че при керамичните са изцяло естетични, а при клиър долния ред обикновено е метален.

Едно леко уточнение .... Damon Clear на долната челюст са предните 6 прозрачни и останалите метални  Peace

# 635
 Здравейте , прави ми впечатление че голяма част от брекетоносците лекуват и дълбоса захапка (в това число и аз) , преди за започна лечението мислех че с брекети само се подреждат зъбите  . Като чета че някои от вас мият само с  една четка, а аз с 4 направо си мисля че се престаравам. Аз миналата седмица сложих и на долната челюст,  свиквам доста бързо. Доставчика е объркал и е пратил на олтодонтката ми грешни брекети за горната челюст и предния път ми съобщи че в края на август ще сменим три брекета. Ще видя какво е да се свалят , дали боли? Нека ако някой има желание да качи снимки на коригирана дълбока захапка.

# 636
А има ли някой, който лекува отворена захапка?

# 637

И мойте са пластмасови брекети. До момента ми се отлепял само 1 и то краен, а аз доста ги тормозя по отношение на храненето, защото ям всичко вече.
Да не би дъгата да е по-силна отколкото трябва? Или лепилото да не става? Според мен това са 2та варианта, а не от това, че си с пластмасови брекети.
Имах още едно отлепяне, но беше когато ОД опъваше някакви ластици м/у зъбите Grinning

Последна редакция: чт, 07 авг 2014, 17:40 от K.Ivanova

# 638
  • Варна
Аз се лекувам от дълбока захапка. Чудя се колко време отнема наместването при такъв проблем? Някой минал по този път или минаващ по него, може ли да отговори?

Аз лекувам дълбока захапка и съм с брекети от 5 месеца. Зъбите почти се подредиха, но захапката като че ли не помръдва въобще Sad От 4 месеца нося хедгер, а от два ластици и силиконови подложки, за да не си допирам челюстите Sad Вече взех леко да се изнервям, от това че не виждам резултат! А това хедгера е отвратително нещо, не мога да го гледам вече ooooh!

# 639
  • Пловдив
Здравейте , прави ми впечатление че голяма част от брекетоносците лекуват и дълбоса захапка (в това число и аз) , преди за започна лечението мислех че с брекети само се подреждат зъбите  . Като чета че някои от вас мият само с  една четка, а аз с 4 направо си мисля че се престаравам. Аз миналата седмица сложих и на долната челюст,  свиквам доста бързо. Доставчика е объркал и е пратил на олтодонтката ми грешни брекети за горната челюст и предния път ми съобщи че в края на август ще сменим три брекета. Ще видя какво е да се свалят , дали боли? Нека ако някой има желание да качи снимки на коригирана дълбока захапка.

Аз съм качила снимки преди няколко страници в темата - също коригирах дълбока захапка. Аз също мия с 3-4 вида четки, плакна и с вода за уста през ден, през 4-5 месеца ходя да ме види зъболекарката дали има поражения - дано след като ми ги свалят да не изскочат някои скрити  Praynig

Днес ОД ми даде час за махане  newsm44 - на 03.09 живот и здраве  Laughing

П.П. Лотер, много е рано да виждаш резултат за захапката -  това е най-бавната част от лечението, трябва си търпение.... Моите зъби се наредиха бързо - за 4-5 месеца, но ето вече година и половина ги нося общо, заради донаместването на захапката. Peace

# 640
Змейковица, поздравления! И да качиш още снимки тогава Simple Smile

# 641
  • Sofia
Едно леко уточнение .... Damon Clear на долната челюст са предните 6 прозрачни и останалите метални  Peace
Имах предвид, много ортодонти поставят само горе прозрачни, а долните ги слагат метални. До колкото видях има 2 типа "Damon Clear" кита, единият е с изцяло метални отдолу, а другият кит е с 6 прозрачни отдолу. Нямам представа, дали един ортодонт може да поръчва единични брекети или трябва задължително да купува готови китове.
Точно такъв вариант, с изцяло метални Деймън брекети на долната челюст, ми беше предложен при един ортодонт. Понякога няма място за естетични брекети отдолу и за по-лесно слагат метални, които са по-малки като размери.

# 642

И мойте са пластмасови брекети. До момента ми се отлепял само 1 и то краен, а аз доста ги тормозя по отношение на храненето, защото ям всичко вече.
Да не би дъгата да е по-силна отколкото трябва? Или лепилото да не става? Според мен това са 2та варианта, а не от това, че си с пластмасови брекети.
Имах още едно отлепяне, но беше когато ОД опъваше някакви ластици м/у зъбите Grinning

Замислям се да не би да е от лепилото.
В понеделник отивам за залепяне на кучешкия, за целта пак ще се свалят ластиците и дъгата, и впоследствие ще се слагат отново, дано нищо не се отлепи.
Преди да ги сложим ортодонтката каза, че предпочита металните, защото захващат по-здраво, но мисля, че и тя не предполагаше такова масово отлепяне, защото доста се притесни.
Ако в понеделник пак се отлепи някой, направо отивам при друг ортодонт за консултация(от Пазарджик съм, мисля да отида в Пловдив), толкова време отлагах, накрая се реших - то пък какво стана...  newsm78
Притеснява ме най-вече, че като се отлепи някой, трябва да се чисти лепилото, преди да се сложи друг, а това няма как да не руши емайла  Sad

# 643
  • Bulgaria
За захапката въпроса е спорен ,защото понякога брекетите само подреждат зъбите.Например в моя случай и аз имам проблемна захапка <и ще се наложи след брекетите операция.Всичко зависи от самата захапка.

# 644
ta_ra влизам ти в положение , много е гадно да се съмняваш в лекаря си и в способностите му. Наистина ако пак се отлепи си вземи отливките, снимките и и при друг.

змейковица, направо ти завиждам благородно че ги сваляш другия месец, аз като си помисля че съм само 40 дни с тях и вече ми е дотегнало от висене над мивката....

Chrissie, тичам за орехи   Peace , от твоята уста (клавиатура) звучи доста по лесно, вярно е че се създават по добри навици за миене

Общи условия

Активация на акаунт