Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 634
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
При мен ще се налага и леко подравняване на първите 2 горни зъба - също тя ще прецени след свалянето дали и къде да се пилне или да се доизгради малко...

Може ли да споделиш за това доизграждане, когато разбереш малко повече? И на мен ми предстои на същите зъби, ама ще е след около две и половина години tooth

Дааа, ще кажа разбира се  Peace Много четох и се чудех - и пиленето и доизграждането имат своите минуси...
При пиленето е ясно - изтънява емайла, пък и се скъсяват зъбите, а моите не са особено едри/дълги...
При доизграждането - прави се с фотополимер, който малко или много се оцветява и на 1-2-3 години трябва да се подменя или най-малкото да се обновява  Rolling Eyes
Имам пълно доверие на стоматоложата ми и ще видя какъв вариант ще изберем

Елинор  Hug и аз чакам ти да се похвалиш! Ще разкажа вечерта как минава процедурата. ОД каза за сменяемия ритейнър горе. Аз ще говоря пак утре с нея дали е добра идея примерно след 1-2 години и горе да се сложи постоянен  newsm78

# 721
Побут, никой нищо ли не знае по въпроса Cry

Искам отново да попитам някой знае ли до кога е в отпуска д-р Лаура Андреева?Препоръчаха ни консултация с нея, но нещо удрям на камък. Ходих и до кабинета, няма никаква информация. Може ли някой да ми помогне и с актуален телефон. Аз звъня на 944 92 70 и на 843 82 14, но никъде нищо. Да не би да има друг телефон? И в сайта няма информация.

# 722
  • София
@ змейковица, какво стана, днес беше свалянето, нали? Разкажи ни като имаш време как е минало и в какво състояние са били зъбите? Мен много ме притеснява тази деминерализация  Tired Face

# 723
Да ви попитам какво се случва с мъдрец,които още не е избил, преди поставянето на брекетите (и не се планува да се вади)? Sad

# 724
  • Пловдив
@ змейковица, какво стана, днес беше свалянето, нали? Разкажи ни като имаш време как е минало и в какво състояние са били зъбите? Мен много ме притеснява тази деминерализация  Tired Face

Не, утре съм - ще пиша след работа, сигурно чак тогава ще се добера до нет.
И аз много се притеснявам от деминерализация или петна... уф ще видим...  Praynig

Да ви попитам какво се случва с мъдрец,които още не е избил, преди поставянето на брекетите (и не се планува да се вади)? Sad

ОД ще прецени за мъдреците ти  Peace При мен се наложи оперативно вадене на 2 мъдреца / и двата изцяло в костта/ 1,3 г. след слагането на брекетите   Peace

# 725
  • Sofia
Зависи - дали има място за зъба, дали ще израстне нормално. Ако и двете са ДА, вероятно всичко ще е ОК.
За това и се радвам, че сега правя корекциите с брекетите, след като са израстнали и 4те мъдреца Simple Smile

# 726
  • Пловдив
Само минавам набързо да кажа, че вече съм без брекети и не мога да спра да се усмихвам  Mr. Green Laughing
Много съм доволна и щастлива, утре имам час при стоматоложката ми за изравняването на първите 2 горни и ще е завършена картинката.
Нямам никакви петна или нарушение на емайла - лъснаха страхотно след полирането.
Самото махане е доста неприятно, после и с машинката за отстраняване на лепилото с 3 различни накрайника  Sick Почти час отне всичко.
Залепен ми е долния ритейнър - не се усеща много, предполагам след няколко дни ще забравя, че ми е в устата.
Взе ми отливка за горния ритейнър, който ще е готов утре сутрин - него ще нося нощем за година-година и нещо и след това ще постави постоянен ритейнър и на горните зъби.

# 727
  • Варна
снимки плийс....? Peace  bouquet

# 728
  • Пловдив
Сигурно утре като ми отправи неравното, най-рано довечера, защото сега съм на работа  Hug

# 729
Честито Змейковица  Peace Много усмивки ти желая Simple Smile  Hug и чакаме снимки в най-скоро време  Hug

# 730
  • Варна
При мен ще се налага и леко подравняване на първите 2 горни зъба - също тя ще прецени след свалянето дали и къде да се пилне или да се доизгради малко...

Може ли да споделиш за това доизграждане, когато разбереш малко повече? И на мен ми предстои на същите зъби, ама ще е след около две и половина години tooth

Дааа, ще кажа разбира се  Peace Много четох и се чудех - и пиленето и доизграждането имат своите минуси...
При пиленето е ясно - изтънява емайла, пък и се скъсяват зъбите, а моите не са особено едри/дълги...
При доизграждането - прави се с фотополимер, който малко или много се оцветява и на 1-2-3 години трябва да се подменя или най-малкото да се обновява  Rolling Eyes
Имам пълно доверие на стоматоложата ми и ще видя какъв вариант ще изберем

Честито и от мен Hug

Но тази перспектива да ходя цял живот на доизбелване нещо не ме кефи. Може би ще си оставя зъбите така, но има още мноого време. Да доживея свялането пък после ще го мисля Laughing

# 731
  • Пловдив
змейковица, честито за новата усмивка!  Hug  Grinning Да имаш много поводи за усмивки за да си показваш хубавите зъбки  Grinning И аз ще чакам снимки с нетърпение.

# 732
  • TX
змейковица бравос радвам се , че всичко е ок, сещам се кат осе регистрирах в темата ти беше на етап избор на ОД, ето че вече си ок и с нетърпение очаквам да споделиш провяната и резултата в снимки
Лотер нещо не си доволна от Стефанова ли, споделя моля, защото ние около пролетта ще лепим на голямото детенце, очертава се и трите ми деца да минат през ортодонтско лечение и на нея сме се спрели.

# 733
Здравейте! Искам да попитам дали някой си е поставял брекети при Д-р Наталия Иванова в ДЕНТАЛНА КЛИНИКА "SOFIA CROWN" ?

# 734
  • Карлово
змейковица, честито за новата усмивка!  Hug  Grinning Да имаш много поводи за усмивки за да си показваш хубавите зъбки  Grinning И аз ще чакам снимки с нетърпение.
+1
Така и не можахме да се засечем при твоята, пардон нашата докторка.

Общи условия

Активация на акаунт