Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 886
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 900
  • Sofia
Ааа ,питах ОД за ел. четката за зъби-забрани ми...щели да се отлепят брекетите...Засега при мен не са се отлепили,при ползване 2 пъти на ден....
Не ме обнадеждава твоя ортодонт  Rolling Eyes Не знам как трябва да се залепят тези брекети, че да смята, че електрическата четка ще успее да отлепи някой брекет...  ooooh!

# 901
Ааа ,питах ОД за ел. четката за зъби-забрани ми...щели да се отлепят брекетите...Засега при мен не са се отлепили,при ползване 2 пъти на ден....
Не ме обнадеждава твоя ортодонт  Rolling Eyes Не знам как трябва да се залепят тези брекети, че да смята, че електрическата четка ще успее да отлепи някой брекет...  ooooh!

Аз попитах нашия ОД и е твърдо ЗА ел. четка даже препоръчва  Peace

# 902
  • Sofia
Да, така си е Simple Smile Аз за това изразявам недоумението  си по отношение на мнението на неговия ОД. Wink

# 903
Здравейте! Прочетох доста от страниците в темата и се реших да ви пиша и аз! От 6 дни вече съм с метални брекети Damon Q на двете челюсти и съм щастлива, че се реших най-после! На 23 съм и 10 години след началото на ортодонтските ми проблеми и лечението им успях да събера финанси от стипендии и да се реша на тази стъпка отново. Първоначално носех скоби само вечер, но нямаше ефект. На 13-14 носих 6 месеца апарат за правене на място за кучешките ми зъби, за които нямаше място и се бяха подали над другите и после сложих брекети и се чувствах ужасно. Не съм се усмихнала един път без да си сложа ръката върху устата. С детския ми акъл всичко ми изглеждаше ужасно. Чувствах се грозна и се срамувах много, въпреки че имам спомен само за една обида спрямо брекетите ми от един нов съученик. Този период ми беше толкова травмиращ, че сега дори нямам представа колко време точно продължи всичко и кое колко време носих. А може би най-лошото беше, че болката, с която повечето от вас са запознати, не беше само физическа за мен, а и емоционална и дори психическа... Когато ми махната брекетите бях на седмото небе! И дори ми отне известно време да се отърва от навика да се усмихвам с ръка на устата. Имах залепени ритейнъри - на горните зъби х8 и на долните зъби х4. Зъбите ми бяха видимо перфектно подредени и нямаше дупчици между тях. Не знам колко време носих ритейнърите, но тъй като след като вече нямах търпение да нямам абсолютно нищо в устата си дадох зор да ми ги махнат и това беше най-голямата ми грешка. След около година забелязах с ужас, че започва да мис е образува отворена захапка, но все пак не ми изглеждаше толкова зле. Скоро след това започнаха и зъбите ми да се разместват. След дълго колебание бях решила отново да си сложа брекети в 11 клас. Дори ми бяха сложили вече пръстените и буквално в последния момент се отказах, защото не исках да имам брекети на снимките от бала, а не ми гарантираха, че ще ги махнат до тогава. Такъв ужасен за мен доживотен спомен не исках да имам. Тогава зъбите ми не изглеждаха толкова зле, само захапката ми продължи да се отваря. /Забравих да спомена, че до около 10 годишна възраст си смучех пръста, та от там явно ми се е зародил проблема.../ Сега 4 години по-късно като сравних снимки на усмивката си всичко изглеждаше толкова криво... Знаех, че трябва да изживея ужаса си отново и то на 'дърти' години. След като ми ги сложиха за втори път така хубаво се наревах, че бях подпухнала като поничка. Днес ми е 6-ти ден с тях и всичко е съвсем различно! След като 1ви и 2ри ден не излизах, а 3ти и 4ти с трепет почнах да комуникирам отново установих, че никой думичка не ми е казал по темата освен, ако не я повдигна сама. Дори и ластици имам на предните зъби и вече почти нямам притеснение. Не можех да повярвам какво става с мен самата и с възприятията ми! След като още на ЧЕТВЪРТИЯ ден видях как най-изскочилия ми кучешки зъб вече се е поприбрал нещо се пречупи в мен! По принцип плана ми за лечение е 12-14 месеца, но никога не бих предположила, че ще видя промяна толкова бързо! Това страшно много ме надъха!!! Това е моята история за сега, разказана накратко. Пишейки я за пръв път се чувствам развълнувана и ми се струва, че доста неща пропуснах и малко попрескочих от тема на тема, но почувствах, че е време да споделя. Правя го от позицията на човек вече преминал успешно едно лечение и видял се с перфектната усмивка! Искам само да ви припомня, защото знам, че вече го знаете: Не се колебайте нито миг! Дори и един крив зъб да имате! "Това ти е чара" и ''не са ти толкова криви зъбите'' са пълни глупости! Това е една от най-големите грешки да се отлага и да се разубеждава човек. Исках след държавния веднага да си сложа брекети, но докато се наканя изгубих 3 месеца, за което сега се ядосвам, защото ме притесняваше хорското мнение. Сега след като ги сложих вече съм спокойна, че всичко е започнало и съм поела правилния път след 10 години лутане. Нося си ласиците и фронтално и странично и превъзмогвам себе си непрекъснато. Това е най-голямата победа, която ще бъде възнаградена след година с най-големият за мен подарък! Така че ти, който/която четеш това - горе главата! Ако си вече с брекети - браво на теб! Ако се колебаеш - направи го най-сетне и се реши на брекети!  Знам, че са доста скъпо ''удоволствие'', но аз самата спестявах стипендии 4 години без да работя и накрая дори намерих една златна гривна, с която си събрах точната сума до стотинка! Това означава, че искаш ли нещо достатъчно силно и съдбата ще ти удари рамо! Няма причина за колебание, отлагане или оправдания. Аз дори сватбата и съответно бебенцето отложих за неизвестен период. Съжалявам, че толкова дълго стана, но се надявам да съм била достатъчно убедителна. Искаше ми се и мен да имаше кой така да убеди на времето. По-нататък за още вдъхновение ще кача и снимки в хронологичен ред. Успех на всички!!! И не забравяйте, че каквото човек сам си направи друг не може и сам ще си сърба попарата. Както правя и аз в момента, но поне вече знам защо! Wink

# 904
  • Карлово
Anellimm,
Благодаря за споделеното. Успех, траен успех ти желая! newsm10

Досега не съм споделяла, но накарах девойката да плати първата вноска за брекетите от спестените и пари, понеже си мислех, че по нейна вина не се постигна успех със скобите.  Embarassed Сега ще и ги върна под някаква форма.

Последна редакция: вт, 14 окт 2014, 09:48 от chatNoir

# 905
Втори ден с брекети и мисля,че сама искам да си извадя зъбите... Това, че не мога да дъвча не е проблем, самият им релеф ме дразни и се чудя изобщо възможно ли е да свикнеш с тях и да не ги усещаш и кога се очаква да се случи? Цялата се налепих с восък,но пак ме дразнят Sad

# 906
Здравейте!
Скоро и аз ще се присъединя към Вас,на 07.11 ще слагам брекети.При мен проблемът е отгоре-кучешкият зъб е доста назад,а долу заради гадните мъдреци/които ще вадя/самите ми зъби са се изкривили целите.
От Пловдив съм,ходих на профилактичен преглед,за да ми кажат какво е положението и лекарката каза,че няма как да се оправя с шини,тъй като и захапката е започнала да става дълбока и ще трябват брекети.Вчера ми взеха отпечатък и живот и здраве на 07,11 ще ги слагаме отгоре,тъй като дотогава трябва да си махна зъбния камък и евентуално,ако има кариеси да ги оправя.След 3-4 месеца ще слагам и долу,защото пък дотогава трябва да си махна двата мъдреца  Close
Това е за сега,ще се радвам да споделям с Вас  Hug

# 907
  • Варна
Здравейте!
Скоро и аз ще се присъединя към Вас,на 07.11 ще слагам брекети.При мен проблемът е отгоре-кучешкият зъб е доста назад,а долу заради гадните мъдреци/които ще вадя/самите ми зъби са се изкривили целите.
От Пловдив съм,ходих на профилактичен преглед,за да ми кажат какво е положението и лекарката каза,че няма как да се оправя с шини,тъй като и захапката е започнала да става дълбока и ще трябват брекети.Вчера ми взеха отпечатък и живот и здраве на 07,11 ще ги слагаме отгоре,тъй като дотогава трябва да си махна зъбния камък и евентуално,ако има кариеси да ги оправя.След 3-4 месеца ще слагам и долу,защото пък дотогава трябва да си махна двата мъдреца  Close
Здравей,
при кой ортодонт ще ги слагаш?

# 908
Втори ден с брекети и мисля,че сама искам да си извадя зъбите... Това, че не мога да дъвча не е проблем, самият им релеф ме дразни и се чудя изобщо възможно ли е да свикнеш с тях и да не ги усещаш и кога се очаква да се случи? Цялата се налепих с восък,но пак ме дразнят Sad

Дано привикнеш скоро! Аз първия път като носих помня, че имах разранявания от време на време. Но сега една седмица след като отново съм с брекети нямам нито една раничка и не мога да си го обясня. Ползвай вода за уста след всяко миене и друго, за което се сещам е да обърнеш внимание как спиш. Ако спиш настрани може да се притискаш и затова да се разраняваш неусетно. Аз дори по едно време правех вакуум и като се събудех и осъзнавах, че са ми се впили брекетите в бузите. И последното, което мога да ти дам като съвет е да пробваш ден-два да не говориш много, за да няма търкане. Успех!

# 909

Дано привикнеш скоро! Аз първия път като носих помня, че имах разранявания от време на време. Но сега една седмица след като отново съм с брекети нямам нито една раничка и не мога да си го обясня. Ползвай вода за уста след всяко миене и друго, за което се сещам е да обърнеш внимание как спиш. Ако спиш настрани може да се притискаш и затова да се разраняваш неусетно. Аз дори по едно време правех вакуум и като се събудех и осъзнавах, че са ми се впили брекетите в бузите. И последното, което мога да ти дам като съвет е да пробваш ден-два да не говориш много, за да няма търкане. Успех!
Аз вчера точно си мислех каква късметлийка съм,че не ме боля много, и че не ми драскаха ,но днес вече стабилно си ме драскаха...восъка го махам само като се храня,и докато се наям си е мъка...Почти не говоря точно за да има по-малко дразнене и вчера дори без да ми драскат, преди лягане си налепих восък на последните 2 зъба от двете страни - за всеки случай, в момента нямам восък само на предните 4 зъба.. Надявам се нещата да отиват вече към подобрение и свикване.. Sad

# 910
  • Germany
Anellimm, дано свикнеш бързо. Hug
При мен имаше много ранички в началото и отгоре и отдолу и си болеше и се подуваше, но в един момент, може би след седмица, заздравяха и спряха да се разраняват. Може би някак си се "полираха" брекетите, не знам. newsm78
За спането, наистина е много важно - аз спя на една страна върху ръката си и често ми се случва сутрин долните брекети да са се отпечатали и си боли доста. #2gunfire
Успех! Peace

# 911
Не знам дали си въобразявам, но вече мисля че има разместесне... Контакта между горните и долните зъби вече не е същия..не мога да стисна зъбите си както преди..

# 912
Здравейте!
Здравей,
при кой ортодонт ще ги слагаш?

При д-р Светлана Йорданова

# 913
Здравейте,

тъй като и аз съм на вълна брекети се записвам в темата.

Проблема е, че не мога да попадна на "моя"ортодонт.
До сега съм посетила д-р Стефанова(голямо име във Варна) и младата Арнаудска.

Първата ми каза, че ще се наложи вадене на здрави зъби-1 или 2.Аз съм с извадени мъдреци, а другата ми беше казала да си слагам един апарат за разширяване на челюстите.
Но за този апарат аз съм чувала, че може да доведе до деформации на лицето. Та ме е страх да се подложа на това, въпреки че ще избегна вадене на зъби според нея.

Работата е там, че нито едната, нито другата ми спечелиха доверието за да поставя брекети.
Та бях оставила нещата и почти се бях отказала, докато не срещнах една приятелка, която беше постигнала невероятен ефект след поставянето на брекети и много се навих да си поставя най-накрая и аз и да се радвам на добър, надявам се резултат.
Въпроса е обаче при кой ортодонт във Варна.
Някъде по-напред в темата прочетох за д-р Стоянова.Някой има ли преки впечатления от нейната практика?Не намирам много инфомация в нета за нея.
Тъй като аз имам два извадени долни 6-ти зъби, който много съжалявам че въобще съм извадила, но това е друга тема.Та там съответно коста е много слегнала и ме е страх като започнат да се разместват зъбите с брекетите крайните зъби да не се оголят .Някой има ли такъв проблем?Иначе след това мисля да си слагам импланти евентуално....

# 914
Здравейте и от мен! Simple Smile
След търсене в интернет на ортодонти, слагащи лингвални брекети, попаднах на тази тема и реших да попитам: има ли някой сред вас, който носи или е носил лингвални брекети? Каква е цената и колко време продължава лечението? Можете ли да препоръчате специалист, работещ с лингвални брекети?

Общи условия

Активация на акаунт