Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 848
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 885
д-р йозгюр я попитах болезнено ли е , точно защото така бях чела и тя каза-няма нищо болезнено
надявам се да е права  Simple Smile

# 886
Някой може ли да сподели, когато са му сваляли брекетите(естетични) дали е било болезнено.?Защото при мен се наложи преместване на 2 брекета и болката беше ужасна.

# 887
  • Пловдив
Ами имаше лека болка, повече беше неприятно, но пък нетърпението да се видиш без брекети някак притъпява усещанията  Laughing
Когато са ти ги премествали брекетите вероятно зъбите са били още в интензивно местещ се период - тогава няма как да не е боляло много.
Когато вече се свалят окончателно брекетите зъбите са престанали да се местят интензивно почти 9-10 месеца по-рано /поне при мен/, така че вече не са толкова чувствителни  Peace

# 888
  • София
Аз имам проблем с изговарянето на буквата "с". Казвам нещо като "ф" на нейно място, само понякога успявам да я кажа правилно и не мога да си обясня как.
Мислите ли, че причината е в дълбоката ми захапка, /заради която ще слагам брекети в скоро време/, или да отида на логопед още сега ? Имали ли сте проблем с произношението на букви, заради захапка ?

отиди първо на логопет

# 889
Ами имаше лека болка, повече беше неприятно, но пък нетърпението да се видиш без брекети някак притъпява усещанията  Laughing
Когато са ти ги премествали брекетите вероятно зъбите са били още в интензивно местещ се период - тогава няма как да не е боляло много.
Когато вече се свалят окончателно брекетите зъбите са престанали да се местят интензивно почти 9-10 месеца по-рано /поне при мен/, така че вече не са толкова чувствителни  Peace
Дано и при мен е така. Другата седмица пак ще ходя да ми ги сменят, защото тези се счупиха при махането  и ми ги залепиха временно. Като си представя, че пак трябва да изтърпя тази болка... newsm45

# 890
вчера д-р йозгюр сложи скобите на сина ми
носи ги с желание, не боли , не му пречат-но доста фъфли с тях, да не кажа че на моменти не му се разбира  Grinning
спа с тях-не се оплака
когато ходи на спорт трябва май да му ги сваляме
малко ме притеснява , че в училище ритат футбол всяко междучасие-дано не стане някой инцидент
само забравих да попитам йозгюр как ще се процедира , ако докато ги носи трябва да смени вторите зъби, защото засега са му паднали само предните два-или пък ако приключи с носенето и вторите му излезат пак криви  newsm78

# 891
  • Карлово
Ами няма да приключи с носенето до смяната на всички зъби, иначе няма смисъл.

# 892
  • Пловдив
Ами няма да приключи с носенето до смяната на всички зъби, иначе няма смисъл.

Да, така е  Peace
Също и може да се налага да се подменя апаратчето като почнат да растат другите зъбки

За фъфленето - да се пробва да говори колкото може повече със скобите в устата, положението се подобрява с тренинг. Нали и аз съм нощем с такова апаратче сега и виждам разликата в говора от преди месец и сега /вкъщи гледам да го нося по някой друг час и през деня/

Успех, дано е все така безболезнено и да е сериозен младежа  Hug, а после отлични резултати!

# 893
благодаря ви
може би трябваше да изчакам да му изникнат и вторите зъби, но обратната захапка ме накара да побързам
мислех че ще се разминем с два месеца носене, но явно ще е няколко години  Laughing
засега е сериозен, осъзнава проблема и че трябва да е постоянен, надявам се резултатите да са добри
подмяна на апаратчето означава че ще заплащам същата цена и за ново, или това се дооправя  newsm78

# 894
  • Карлово
благодаря ви
може би трябваше да изчакам да му изникнат и вторите зъби, но обратната захапка ме накара да побързам

Колкото по-рано, толкова по-добре. Не си сгрешила като сте ги сложили сега. На моето дете последните, кучешки зъби поникнаха 5 години след смяната на първите резци. Никога не се знае колко дълго ще се сменят зъбките.

# 895
  • Sofia
Като си представя, че пак трябва да изтърпя тази болка... newsm45
Нали за това са измислени упойките?  newsm78
Бият се 2 упойки, в двата края, зад мъдреците и двете страни изтръпват напълно.

# 896
  • София
благодаря ви
мислех че ще се разминем с два месеца носене, но явно ще е няколко години  Laughing
засега е сериозен, осъзнава проблема и че трябва да е постоянен, надявам се резултатите да са добри
подмяна на апаратчето означава че ще заплащам същата цена и за ново, или това се дооправя  newsm78

Децата растат, растат и челюстите. Вероятно ще се налага да се правят и нови апаратчета. В случая на сина ми следващите бяха значително по-евтини.

# 897
благодаря ви
щом е за детето , ще се дават пари
вече три дни ги носи, даже забрави за тях
каква е целта на стягането на скобите, разхлабват се и трябва да се стягат или трябва да стават все по-стегнати
ще видим от утре на училище как ще се справя

# 898
  • София
Всичко зависи от това какво се коригира. При моя син трябваше да се разшири леко насилствено челюстта, за да се направи място за всички зъби. Всяка седмица трябваше да завъртя "машинката" веднъж. Крайният резултат бе около 7-8-9 мм разширение и на двете челюсти.
При вас това стягане означава, че се оказва натиск в някаква посока.

# 899
Поставихме и бижутата на долната челюст...Още по-голямо неудобство,което вече след седмица премина.Да,дразнещо е постоянното ''заплитане'' на храна в скобите,но интерденталната четка оправя всичко.Ааа ,питах ОД за ел. четката за зъби-забрани ми...щели да се отлепят брекетите...Засега при мен не са се отлепили,при ползване 2 пъти на ден....

Общи условия

Активация на акаунт