Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 928
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 870
  • Карлово
4-та година и казаха да ги слага нощем, да ги сваля като се храни и като се почна едно губене на апаратчето. Накрая съвсем го зарязахме. От други деца, които си сваляли скобите при хранене, имам наблюдение как веднъж бяха хвърлени в коша на един ресторант, понеже детето ги свило в салфетка, сервитьорът пък ги отнесъл и така....

# 871
има веротност -деца са
но мислех че физически е невъзможно, явно може
сигурно се натрупва храна, дано да няма проблеми

# 872
змейковица, честито за страхотните резултати!

Аз видях един твой пост, в който изразяваш разочарованието си от носенето на шини и, че дори положението се е влошило. Аз също мисля за брекети и направих 2-3 консултации с ортодонти, като едната от тях ми каза, че вероятно съм търпяла неправилно отродонтско лечение. А аз действително в най-бурния си растеж и в продължение на доста години носих въпросните шини.
Иначе в началото бях с лека обратна захапка, а сега имам едно леко спадане в лявата страна на небцето и съответно и зъбите са изместени навътре и не застъпват долните. Или по-ясно казано от едната страна горните не застъпват долните както трябва. Дори едната ортодонка каза, че самата долна челюст е изместена и може да се налага оперативна намеса. Другата пък не спомена за подобно нещо. И така за съжалние вместо да ми мопогнат в детството сега трябва да мисля за брекети, че и дори за операция евентуално. Иначе ми обясниха, че това което може да се направи е да се разшири горната челюст и да влязат в една линия всички горни.
Радвам се, че при тебе нещата са се оправили Simple Smile

# 873
  • Пловдив
змейковица, честито за страхотните резултати!

....

Благодаря за милите думи Blush Hug
Надявам се и при теб скоро да има развитие и резултат. Убедих се, че правят чудеса брекетите - консултирай се с няколко специалисти и дано има вариант без операция   bouquet

# 874
Здравейте,
бих искала да попитам здравната каса покрива ли някакви разходи за брекетите и лечението.
Една приятелка сподели с мен, че преди 10 години здравната каса тогава са покрили брекетите и и са излезнали 200 лева.

# 875
  • Карлово
Не съм чула за такова нещо.

# 876
  • Sofia
Не вярвам да съществува подобна опция, тъй като ортодонтското лечение не е спешно и се води естетична корекция. Дори частните здравни застраховки не покриват това лечение.

# 877
  • Карлово
Приятелка на дъщеря ми от Бостън, се включи в някаква програма за безплатно поставяне на брекети, ама не и тук.

# 878
Аз видях един твой пост, в който изразяваш разочарованието си от носенето на шини и, че дори положението се е влошило.
това верно ли е за шините, че аз вече ги поръчах за сина  newsm78

# 879
  • София
Аз видях един твой пост, в който изразяваш разочарованието си от носенето на шини и, че дори положението се е влошило.
това верно ли е за шините, че аз вече ги поръчах за сина  newsm78

зависи от ортодонта. при моя син шините свършиха огромна работа.

# 880
В Германия и Франция здравната каса покрива част от лечението с брекети.

# 881
Аз имам проблем с изговарянето на буквата "с". Казвам нещо като "ф" на нейно място, само понякога успявам да я кажа правилно и не мога да си обясня как.
Мислите ли, че причината е в дълбоката ми захапка, /заради която ще слагам брекети в скоро време/, или да отида на логопед още сега ? Имали ли сте проблем с произношението на букви, заради захапка ?

# 882
  • Пловдив
това верно ли е за шините, че аз вече ги поръчах за сина  newsm78

Аз бях писала за шините, но все пак съм ги носила преди 20 години - оттогава ортодонтията е напреднала много  Peace
При правилно лечение, кадърен ортодонт и редовно носене от детето би трябвало да има резултат. Факт е обаче, че познавам 3 деца на 14-15 години на познати, които след носене на шини след това все пак сложиха и брекети. Предполагам зависи и от степента на деформацията...

# 883
  • Карлово
познавам 3 деца на 14-15 години на познати, които след носене на шини след това все пак сложиха и брекети. Предполагам зависи и от степента на деформацията...
или некомпетентността на ОД. И отчайващият оптимизъм на майката на детето. Като си помисля, че са ни били препоръчали твоята ОД още на времето и аз високомерно съм си казала ОД като ОД, какво пък толкова.

# 884
  • Пловдив
Аз нямам спомен къде са ме водили преди години за апаратчето, само помня, че много ме болеше. Тогава не ми бяха криви зъбите, искаха захапката да оправят. Но вследствие на болките и нередовното носене /кой знае колко е било неподходящо това апаратче, за да има толкова силни болки/ след 1-2 години се изкривиха зъбите, а захапката си беше все така дълбока... На 13-14 г. съм била.
chatNoir, сега всичко ще се подреди  Hug

Аз продължавам да ходя на контролни прегледи всеки месец - да не се забравим с ОД  Mr. Green Тя следи дали има изменения, намества подвижния ритейнър и т.н. Може да се наложи да нося малко повече от 6 месеца подвижния ритейнър, защото страхотно стискам челюсти докато спя... Но не ми пречи изобщо - ако каже до живот ще го нося, само всичко да си остане подредено  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт