Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 790
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 855
Най-накрая мога да се похваля и аз, че четири месеца след началото вече съм с бреки и долу (пак на порцийки и сега са само 8 ) ... За разлика обаче от горните ми направиха много афти на долната устна и дъвкателната ми способност е 0 (болката може би е идентична), а само мога да предполагам какво ще е като добави и останалите до кътниците  #Crazy

П.С. Смятам и аз да се присъединя към клуба на ел. четки ... Сега съм етап проучване

При мен беше точно обратното, горните ми разраниха всичко, а на долните само на едно място ме драскаше. По съвет по-назад в темата се спасих с ортодонтски восък, вземи си да не се мъчиш. От аптеките го има само в Ремедиум, иначе в стоматологичните магазини или при самия ортодонт. Успех  Hug

Благодаря за съвета   bouquet ... имах останал първоначалния восък от ОД, защото с горните въобще не го бях ползвала и само с него се спасих комбиниран с оказалата се наистина вълшебна вода за уста Тантум Верде .... чак днес пробвам отново без и е поносимо, т.е. На 6-я ден .... Добре е да знам, че в Ремедиум има, че другия месец като добавят останалите кошмара ще се повтори Peace

# 856
  • Sofia
На всякъде в аптеките има восък на G.U.M., който изглежда така: http://apteka.framar.bg/30041359/%D0%B3%D1%8A%D0%BC-%D0%BE%D1%80 … D1%81%D1%8A%D0%BA
Не ми се е налагало до сега да ползвам восък, но си взех резервен за всеки случай и изглежда и ухае доста по-добре от този, който получихме от нашия ортодонт Wink

# 857
На всякъде в аптеките има восък на G.U.M., който изглежда така: http://apteka.framar.bg/30041359/%D0%B3%D1%8A%D0%BC-%D0%BE%D1%80 … D1%81%D1%8A%D0%BA
Не ми се е налагало до сега да ползвам восък, но си взех резервен за всеки случай и изглежда и ухае доста по-добре от този, който получихме от нашия ортодонт Wink

Дано да не ти се налага да го ползваш  Praynig повярвай ми в такъв момент няма да ти прави впечатление аромата  Peace
Като ги попитах тук в аптеката на Билла на бул. България ме гледаха като полезно изкопаемо ... Накараха ме да обедня какво точно е това чудо (даже и показах на единия брекет) и отсякоха, че го има само в специализирани за ортодонски материали  Blush

# 858
  • Sofia
Поне в няколко аптеки съм влизал и винаги е имало продукти на G.U.M. Пробвай в някоя по-голяма Simple Smile

# 859
да се похваля -снощи бяхме при д-р йозгюр и в петък ще слагат скоби на сина ми
учуди се че са ми предложили на 7-годишен да слагат брекети
каза че при постоянно носене на скобите, за 3-4 месеца ще се оправи-дано е така
болезнено ли е носенето, притеснява ме как ще ги сваля наобед в училище и после дали ще ги поставя както трябва  ooooh!

# 860
  • София
Поне в няколко аптеки съм влизал и винаги е имало продукти на G.U.M. Пробвай в някоя по-голяма Simple Smile
И мен като miss_666 ме гледат странно във всяка друга аптека, в която съм питала за восък, затова я пратих в Ремедиум или стоматологичен магазин. Но София е голяма, може да има и други аптеки, в които го предлагат. Иначе мирише на лека мента, малко като детска паста за зъби.

# 861
  • София
да се похваля -снощи бяхме при д-р йозгюр и в петък ще слагат скоби на сина ми
учуди се че са ми предложили на 7-годишен да слагат брекети
каза че при постоянно носене на скобите, за 3-4 месеца ще се оправи-дано е така
болезнено ли е носенето, притеснява ме как ще ги сваля наобед в училище и после дали ще ги поставя както трябва  ooooh!
Аз съм носила скоби много отдавна и сигурно са се променили нещата от тогава, но дори и тогава имаше само един начин да бъдат поставени, просто иначе не можеш да си затвориш устата Wink По-големият проблем според мен е да го накараш да ги носи, защото са доста неудобни и повечето деца не се отнасят сериозно към тях. Аз ги носех само като бяха наоколо родителите ми... и затова съм с брекети сега  Embarassed Иначе си имах кутийка, в която ги поставях като не ги нося, за да не се замърсяват. Така че не се притеснявай как ще борави с тях, а дали. И успех!

# 862
благодаря Bubsyn за споделеното
говорихме доста с него за носенето-дано ги носи
ще обърна внимание и на госпожите в училище да не ги сваля
сега докато е малък ,контролът като че ли е по-лесен
ортодонката ме успокои че не било болезнено , но знам ли и аз

# 863
  • Карлово
ортодонката ме успокои че не било болезнено , но знам ли и аз
Моето дете от края на 2-ри носи  апаратче 4 години, и нощем и денем и не го сваляше. Но се оказа, че е било неподходящо, ако бяхме попаднали на вашата ОД, сега нямаше да сме с брекети. Късмет.
Исках да кажа, че не е болезнено, в началото е малко неудобно и за хранене и за говорене, но се свиква.

# 864
chatNoir  под апаратче , брекети ли имаш предвид
ние ще носим скоби и при спане и хранене ще ги сваляме
и мен това ме притеснява-дали ще е правилно лечението и дали ще се реши проблема

# 865
  • Карлово
и мен това ме притеснява-дали ще е правилно лечението и дали ще се реши проблема

Скоби, дето им викат.
http://alldental.bg/bg/orthodontia/article:kakvo_e_ortodontia_krivi_zabi

Моята тийнейджърка ходи СЕГА при вашата ОД. Та Йозгюр на първата среща каза, че ако е била с правилно подбрано апаратче, сега нямаше да и трябват брекети.

# 866
  • TX

детето е малко и челюстите му са още податливи, става при постоянство, споменах в по преден пост, че обратна захапка при едната ми дъщеря се оправи за няколко месеца, но тя бе много стриктна с тях. Нашите бяха основно за нощно носене и  у дома при   по статичните моменти (като не е в активна игра с оглед да не се травмира нещо, щурачка е). За вашият ОД мнениата са все добри, така че доверявай се на него и подгответе добре детенце, като от "капата" е решило ще ги носи, а ако ли не - забравете за резултат сега. Успех!  Peace

# 867
благодаря ви за мненията
засега няма търпение да му ги слагат, просто се притеснявам в училище как ще ги слага, сваля, че е много отвеян
ще предупредя и учителките
дали може да се храни с тях поне в училище  newsm78

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 09:18 от The Invisible

# 868
  • Карлово
Защо да не може моето дете се хранеше с тях. Миеше ги вкъщи като се прибере.

# 869
мислех че няма да може или е неудобно
това е добра новина, че поне там няма да ги сваля

Общи условия

Активация на акаунт