Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 680
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 840
Момичетаааа, днес д-р Йозгюр ми сложи брекетите  Laughing
Направи ми и лек стрипинг, да си призная умрях от страх, но не беше страшно, нито болезнено, просто с възрастта идват и разни опасения- ами ако това, ами ако онова...., докато децата не се замислят за рисковете и едва ли сънуват като мен как им се счупва преден зъб, та после да треперят на стола  Crazy  Joy
Всичко мина добре, имам голямо доверие на орт., изглежда ми много компетентна.
Радвам се, че се реших, за втори път  Peace

# 841
Момичета имам едно въпросче за мъдреците (назад бях споменал)

Все още не съм посещавал ортодонт. Започнах да ходя на зъболекар - оправихме всички кариеси , но ми каза ,че е хубаво да махнем мъдреците , защото растели накриво.
Въпроса ми е: от зъболекаря съм доволен , каза ми ,че може да ги махне , дали наистина мога да се доверя на него ? Досега не съм махал  мъдрец та затова питам. И дали е по добре за брекетите без тях ? (със силно струпани зъби съм)
Благодаря и лек ден Simple Smile

# 842
  • Пловдив
Момичета имам едно въпросче за мъдреците (назад бях споменал)

Все още не съм посещавал ортодонт. Започнах да ходя на зъболекар - оправихме всички кариеси , но ми каза ,че е хубаво да махнем мъдреците , защото растели накриво.
Въпроса ми е: от зъболекаря съм доволен , каза ми ,че може да ги махне , дали наистина мога да се доверя на него ? Досега не съм махал  мъдрец та затова питам. И дали е по добре за брекетите без тях ? (със силно струпани зъби съм)
Благодаря и лек ден Simple Smile

Можеш да се консултираш с ортодонт и за това - като отидеш на първичен преглед, ортодонтът ще поиска от теб да направиш 2 вида снимки. Там се виждат мъдреците и ортодонтът ще прецени кога и дали да се вадят.
Моите мъдреци също растат накриво. ОД прецени, че само долните трябва да се махнат, тъй като горните не са опасност за подредбата на зъбите. Долните ми ги махнаха 5-6 месеца преди края на лечението.

# 843
  • Карлово
Колеги пациенти на д-р Йозгюр, кой автобус ходи от площад Съединение до кабинета на Солунска 7? Спешно.

# 844
12 може да хванеш, но не спира на съединение, а на руски

# 845
  • Карлово
Добре ще предам. Благодаря.

# 846
  • Пловдив
Чак сега виждам въпроса - 37 номер ходи точно от Съединение до кабинета й. /ако се наложи за някой друга път/   bouquet

# 847
  • Карлово
Благодаря. Ако се наложи ще знае.  Сложили и брекети на последните зъби и получила едно апаратче за през нощта
като от това клипче:
http://www.youtube.com/watch?v=KlyXNRrsk4A

След 2 месеца и на другите горни зъби ще слагат.

# 848
  • TX
murka или АБОРИГЕНА това едни силокнови шини ли са-мисля че за тях ми казаха че нямало голям резултат, или някакви други
джуркова ми каза че дали скоби, дали шини-все 1400лв
затова мисля да отида при още двама-то издадох 100лв само за консултации, но така е БГ

не не са силиконови приличат много на апаратчетата за зъби от преди но с по изнесена долна част, рисуваната цветна част (предпочитат да е пъстра за да не я губи детето, тъй като се носи основно докато спи)  опира у небцето, а телта у долните зъби, едновременно въздейства на двете челюсти нещо подобно е с механизъм за затягане  http://www.zabolekar-sofia.net/wp-content/gallery/ortodontski-ap … aratche-gorno.jpg http://alldental.bg/media/miglena%20danova/1363172341_0.jpg при нас имаше резултат след около 4 месеца и казаха, че много бързо е станало, изненада всички, но тя беше много постоянна с носенето.

# 849
  • Варна
Благодаря. Ако се наложи ще знае.  Сложили и брекети на последните зъби и получила едно апаратче за през нощта
като от това клипче:
http://www.youtube.com/watch?v=KlyXNRrsk4A

След 2 месеца и на другите горни зъби ще слагат.

Това е хедгер - и аз нося Laughing Вече станаха 6 месеца и май ме чакат още толкова Laughing

# 850
  • Карлово
А можеш ли да спиш с него. Девойката ми се оплака, че непрекъснато се будела, много и убивал и накрая решила да го свали, за да поспи. И брекетите и направили ранички в устата. А бе, почна се инквизицията. Laughing

# 851
  • Варна
А можеш ли да спиш с него. Девойката ми се оплака, че непрекъснато се будела, много и убивал и накрая решила да го свали, за да поспи. И брекетите и направили ранички в устата. А бе, почна се инквизицията. Laughing

Ако се разровиш назад в темата ще видиш, че в началото постоянно се оплаквах. Събуждах се сигурно по 20 пъти на вечер и въобще не можех да спя. Тогава работех на две места, на едното и нощни смени и направо се бях побъркала. Случвало се е посред нощите да го захвърля в другия край на стаята, толкова ми беше противен. Но ... с времето наистина с всичко се свиква и в момента въобще не ми прави впечатление. Дори позата, в която спя се промени. Единственият проблем, който остана е, че косата ми изглежда много зле на сутринта Rolling Eyes

# 852
Утре става месец откак съм с ''бижутата''.В началото 3-4 дни наистина ми беше много трудно с храненето,но вече спокойно си хапвам и пържолки и всичко останало.Взех си и ел. четка за зъби.Комфорта е огромен.А да не говорим за това,че все едно за пръв път си мия зъбите.Вторник ще слагаме бижута и на долната челюст,т.е. следва няколко дни глад  Laughing

# 853
Най-накрая мога да се похваля и аз, че четири месеца след началото вече съм с бреки и долу (пак на порцийки и сега са само 8 ) ... За разлика обаче от горните ми направиха много афти на долната устна и дъвкателната ми способност е 0 (болката може би е идентична), а само мога да предполагам какво ще е като добави и останалите до кътниците  #Crazy

П.С. Смятам и аз да се присъединя към клуба на ел. четки ... Сега съм етап проучване

# 854
  • София
Най-накрая мога да се похваля и аз, че четири месеца след началото вече съм с бреки и долу (пак на порцийки и сега са само 8 ) ... За разлика обаче от горните ми направиха много афти на долната устна и дъвкателната ми способност е 0 (болката може би е идентична), а само мога да предполагам какво ще е като добави и останалите до кътниците  #Crazy

П.С. Смятам и аз да се присъединя към клуба на ел. четки ... Сега съм етап проучване

При мен беше точно обратното, горните ми разраниха всичко, а на долните само на едно място ме драскаше. По съвет по-назад в темата се спасих с ортодонтски восък, вземи си да не се мъчиш. От аптеките го има само в Ремедиум, иначе в стоматологичните магазини или при самия ортодонт. Успех  Hug

Общи условия

Активация на акаунт