Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 680
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
 Hug Честито
На месечното посещение - ще ти смени ластичетата, евентуално и дъгата, но е още рано ми се струва. По-скоро другия месец може да ти сменят дъга - тогава има малко по-силно стягане, но е за ден-два и минава.
Радвам се, че нямаш болки  Hug

При мен нищо ново освен, че ме чака операцията за втория мъдрец на 29-ти  Sick и отсега ме тресе нервата - още повече като зная какво ме чака и как 6-7 дни ще се гърча....
Иска ми се и като я видя тогава ОД да ми даде някаква прогноза просто да си знам  Whistling

# 286
  • София
Добре, да задам въпроса така: 3000 лева за автолигиращи добре ли е?

# 287
Хайде и аз да кажа.
На нас ни предстои взимане на отпечатъци.
Казаха, че детето трябва да отиде гладно  newsm78

# 288
  • София
Хайде и аз да кажа.
На нас ни предстои взимане на отпечатъци.
Казаха, че детето трябва да отиде гладно  newsm78

Защото мекият материал (не знам как се нарича), който се използва при взимането на отпечатъците, може да понатисне лекичко някъде по небцето или към гърлото, което при някои хора води до позиви за повръщане. Това е причината.

# 289
Един глупав въпрос. Blush Как действат ластичетата и дъгите?

# 290
  • Пловдив
Дъгите са реално нещото, което изправя зъбите.
В началото при поставянето на брекетите се слага много тънка и мека дъга, която следва зъбите. При криви зъби и самата дъга ги следва и е крива като сама се стреми към изправяне. Обикновено дъгите се активират от топло и студено.
Постепенно се сменят със все по-дебели и твърди дъги - които съответно оказват по-голямо съпротивление.
Ластичетата са 2 вида
-едните са уплътненията при самото брекетче, с които се затяга дъгата към брекета
-вторите са ластиците за оправяне на захапката, които се носят по преценка на ОД в различни комбинации . аз нося ластик от 7ми долен до 3ти горен и от 3ти горен до 4ти долен  Crazy

# 291
Благодаря за разяснението, може би като напредна с лечението ще ми стане още по-ясно

# 292
Здравейте.  Интересувам се от добър ортодонт в София с прилични цени. На 19години съм, предните ми зъби са малко криви и искам да ги оправя. Може ли да се сложат брекети за около 2000лв?

# 293
Здравейте мили хорица!
Аз реших да отида при така препоръчания ми д-р Канупакис. Смятам да му се доверя. Но моля събирам все още отзиви, така че който търпи или е търпял лечение при него да се обажда  Laughing
Понякога много се притеснявам, че ще дам много пари, а няма да има желания резултат, затова се стремя да направя възможно най-добрия избор. Иначе като пари ми иска по 1400 лв. на челюст за метални брекети (като това включва самите брекети и тяхното поставяне), 120 лв. за анализа. Обаче да ви кажа не можах да разбера после на всяко посещение какви пари горе долу се дават. Кажете при вас как е точно е схемата. Аз иначе ще си го питам пак де. Но искам да си правя сравнения.

Весел ден на всички! Simple Smile)

Последна редакция: нд, 13 апр 2014, 17:52 от calinista

# 294
  • София
При мен цената е 5400лв за естетични брекети. Изплащам, когато по колкото искам. Не нося пари на всеки преглед, при отливката дадох 500лв, а при поставянето на горната дъга трябваше да дам 1000 лв. След това имам правото аз да избера кога  и по колко ще давам. Аз имам ретиниран зъб и това изисква посещения на всеки две седмици (а по-натам и всяка седмица) за да се натяга телта, която тегли зъба и въпреки тази усложняваща лечението процедура, няма да има оскъпяване на цялостното ми лечение.

# 295
На мен наистина ми е много трудно да се спра на някой специалист...Силно се надявам есента и аз да се похваля с брекетчета Simple Smile)

# 296
  • В най - голямото село
Ортодонтът на моя син днес ми каза, че с подвижните апаратчета сме постигнали всичко, което би могло да се постигне. Време е за брекети. Предложението е за Деймън.
Знам, че е коментирано, но какви пари ви искат на вас за такъв тип?

Деймън Q + Деймън Clear 6400 лв. А ако е Деймън Q и горе и долу 5 800 лв.
Дано поне има резултат.

# 297
  • София
Ортодонтът на моя син днес ми каза, че с подвижните апаратчета сме постигнали всичко, което би могло да се постигне. Време е за брекети. Предложението е за Деймън.
Знам, че е коментирано, но какви пари ви искат на вас за такъв тип?

Деймън Q + Деймън Clear 6400 лв. А ако е Деймън Q и горе и долу 5 800 лв.
Дано поне има резултат.

Много благодаря. Само за метални Деймън става дума, цената е доста по-ниска, но синът ми ходи вече повече от година при този ортодонт и ще ползвам отстъпка заради това.

# 298
Моята дъщеря сложи самолигиращи брекети преди 2 седмици, лечението с тях ще струва 3000 лв.

# 299
Благодаря ви за отзивите. Друго, което не съм се сетил да питам при посещението ми, а може и да съм забравил...Тази цена, която ОД дава за крайна(5400 лв. за естетични в моя случай), включва ли и този първоначален анализ или както там се казва? И въобще това крайна цена ли е или посещенията за регулиране на брекетите се заплащат отделно?

Общи условия

Активация на акаунт