Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 891
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Къде се намира д-р Иванова?За 14 годишно дете става на въпрос.А при студентите имаме ли шанс?

# 436
  • Карлово
Къде се намира д-р Иванова?За 14 годишно дете става на въпрос.А при студентите имаме ли шанс?
И  на дъщеря ми, 14 годишна, ще слагат брекети. Попрочети, обаче темите тук, ще видиш че не винаги евтиното е най-добро. Може и по-зле да станат зъбите след неподходящо лечение. В първата тема май имаше снимки.

# 437
  • Варна
Здравейте, от три месеца съм с брекети, коригирам дълбока захапка и горните ми зъби щръкнаха ужасно напред Sad при някой случвало ли се е?

Аз също коригирам дълбока захапка и съм с брекети от 2 месеца и 11 дена. За сега нищо не е щръкнало. А нощем носиш ли хедгер?

# 438
Здравейте, от три месеца съм с брекети, коригирам дълбока захапка и горните ми зъби щръкнаха ужасно напред Sad при някой случвало ли се е?

Аз също коригирам дълбока захапка и съм с брекети от 2 месеца и 11 дена. За сега нищо не е щръкнало. А нощем носиш ли хедгер?
Не, не нося..само ластичета и захапката ми е повдигната с нещо като големи пломби.

# 439
  • София
Здравейте, надявам се да съм уцелила темата Laughing
Имам следния въпрос, дъщеря ми е от 3 дни с брекети. Първите два я болеше доста, знам че това е нормално, но сега казва, че много я сърби. Стана ми странно и затова реших да ви питам. Нормално ли е и ако не според вас на какво се дължи?

# 440
Да нормално е,не се притеснявай,аз си го обяснявам, че се дължи на местенето на зъбите от корените(е не знам дали е така,някой по запознат да каже), но това усещане ще го има винаги когато ходи на смяна на дъги,ластичета и т.н., не се притеснявай и то ще мине за ден-два  Wink Peace

# 441
  • София
Да нормално е,не се притеснявай,аз си го обяснявам, че се дължи на местенето на зъбите от корените(е не знам дали е така,някой по запознат да каже), но това усещане ще го има винаги когато ходи на смяна на дъги,ластичета и т.н., не се притеснявай и то ще мине за ден-два  Wink Peace
Y

Благодаря, за бързия отговор  bouquet и за успокоението!

# 442
  • Пловдив
Здравейте и от мен  Simple Smile

Преди време бях писала, че юни месец ще свалям брекетите, но свалянето се отлага за след като се върна от бригада.  Sad
Сега на 27-ми ми предстои махане на мъдрец, отново. Но този път очаквам по-лека интервенция от предния път понеже мъдреца е наполовина изкарал.

Забелязах, че венеца ми леко се е отдръпнал от няколко зъба. Случвало ли ви се е на вас с брекетите и някакви съвети какво да правя? Ще питам и ОД, но все пак  Confused

# 443
  • Пловдив
Аз като видях, че си писала реших, че ще се похвалиш  Hug
Защо така се отлага свалянето - нещо има за дооправяне ли още
Петров ли пак ще ти вади мъдреца - дано мине много леко този път  Hug

# 444
  • Пловдив
Ами имахме дълъг разговор с ОД-то на последния преглед. Заминавам за бригада прекалено рано и е за предпочитане да ги сваля след това, за да не отиде всичко на вятъра. ОД каза, че ако бях тук през лятото щяхме тогава да ги свалим, но сега ще е чак септември - октомври по някое време. Аз нямам против, така съм дори по-спокойна.  Simple Smile

А иначе мъдреца ми създава проблеми от преди слагането на брекетите. Дори той е причина да ми се разместят долните зъби абсолютно съм сигурна. За тогава ОД каза, че не е нужно да се маха, но вече е - а и той е доста извън зъбната редица и няма да ми влезе в употреба. Петров ще е пак  Simple Smile
Ти доволна ли си от него? Как ти се стори? Как върви лечението при теб?  Hug

# 445
  • Пловдив
Да, много съм доволна от него - той ми направи и 2те операции на мъдреците. С втория имаше усложнения, както по време на операцията, така и 2 седмици по-късно, но се надявам, че това е било за последно  Praynig Mr. Green
При последния преглед ОД каза, че съм напълно готова, за всеки случай чакаме още 2 месеца - до август и ги сваля  Flutter
Затова те питах да не би да се е случило нещо, което да й промени решението. И аз на твое място щях да съм по-спокойна така - по-добре 2-3 месеца повече, отколкото  да има неприятни последици.
А и си мисля, че след свалянето пак може да се налага да се ходи - примерно за донагласяне на ритейнърите или нещо друго  Rolling Eyes

# 446
  • Germany
И аз уж щях да ги свалям август, но имам едно разстояние между два зъба отпред, което вече два месеца не се затваря.  Thinking Но да си призная чесно, не съм и много редовна с ластиците напоследък. Embarassed
Аз, обаче, също предпочитам да ги понося повече, но да знам, че няма да отиде всичкото лечение на вятъра и може да останат за декември (в чужбина съм и не мога да ходя достатъчно често, затова ги нося и повече от 2 години вече ooooh!).

# 447
  • София
Змейче, то направо си дойде времето за сваляне при теб Simple Smile
Аз май преполових. Надали ще ме огрее по-рано от другата година по това време, но нищо. Разликата е фрапантна и сега (в + посока)  Mr. Green

# 448
  • Пловдив
При мен трябваше да се постигне напасване на захапката между горна и долна челюст - оклузия.
Доста месеци носих ластиците и от миналия месец вече е напълно готово.  Всъщност всичко си дойде на мястото като изкарахме първия гаден мъдрец... Толкова месеци като носех ластиците все ме наболяваше шестия и седмия зъби, в които се е бутал мъдреца. 100 пъти ходих при зъболекарката ми, ОД също ги гледа - напълно здрави зъбите, а ме болеше зверски все едно пулпит имам. Въпреки това бях редовна с ластиците и търпях, макар и само нощем. След изваждането на мъдреца направо се родих - мога вече и денонощно да нося ластици и да не ме боли нищо  Mr. Green

Тези дни чета най-старите теми и ме вълнува въпросът с избелването
Някой беше писал там, че не може да се избелват след свалянето на брекетите, заради някаква киселина, с която мажели зъбите преди да поставят брекетите  Thinking

Кали, 2 години ли е срокът при теб? И при мен е фрапантна разликата... и какви скули вече имам - нямам бузки  hahaha Ластици носиш ли вече за захапката

# 449
Аз си запазих час при Иванова (София )за 27 август...Сега търся и друг ортодонт,който да си каже мнението,предложения?

p:s Защо не трябва да си ял 2 часа преди прегледа? Grinning

Последна редакция: пн, 26 май 2014, 13:34 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт