Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 777
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 780
  • TX
 sunshine1996
от цитираните имена ми светва, че става въпрос за Варна. Изключително много съм учудена начина по който описваш отношението от д-р Стефанова, нещо не ми се вързва с отношението и компетентността на  същата при която ходихме и на която се спряхме- мила отзивчива компетентна  и на трите ми деца описа по няколко възможни варианта на лечение и не допускам, че професионалист като нея би си позволил такъв  вид  отношение спрямо пациет какъвто прочетох от поста ти.
Ако искаш опитай и при Иван Бъчваров освен тези които си писала и за него съм чувала и видяла добри резултати имам час и при него за второ мнение за мен.

# 781
sunshine1996
от цитираните имена ми светва, че става въпрос за Варна. Изключително много съм учудена начина по който описваш отношението от д-р Стефанова, нещо не ми се вързва с отношението и компетентността на  същата при която ходихме и на която се спряхме- мила отзивчива компетентна  и на трите ми деца описа по няколко възможни варианта на лечение и не допускам, че професионалист като нея би си позволил такъв  вид  отношение спрямо пациет какъвто прочетох от поста ти.
Ако искаш опитай и при Иван Бъчваров освен тези които си писала и за него съм чувала и видяла добри резултати имам час и при него за второ мнение за мен.

Aми със сигурност нямам причина да си измислям за Стефанова.Описвам точно това, което стана. Не знам с Вас как се е държала, но с мен си беше груба.Ясно ми е, че щом е лекувала децата ви  сте пристрастна и е напълно нормално.Нямам за цел да я очерням или нещо такова.Разказах това, защото повечето ще ми я предложат, а тя отпада като вариант както и Бъчваров.Като малка бях при него и носех шини...не съм доволна. Peace

# 782
  • Варна
A aз ще препоръчам д-р Венелина Парушева. Страхотен лекар - много неща научих от нея! Жалко, че не живея вече във Варна, за да лекувам зъбите си при нея.

# 783
  • София
Здравейте,
скоро не съм писала, честито на всички свалили берекетите и успех на тепърва започващите.

Аз съм към своя карай на брекетоносенето и ме интересува тези, които са ги свалили дали до последно са им правили промени по дъгите и как стигнахте до съгласие с ортодонта да приключите лечението.

Аз си мислех, че след като финализираме захапката и подредбата на зъбите ще ги нося месец-два за да се затвърди резултата, но след поредния преглед и настройка док. каза че следващия път да ги сваляме.
Затова ми е интересно как протече при вас.

# 784
  • Germany
Здравейте,
скоро не съм писала, честито на всички свалили берекетите и успех на тепърва започващите.

Аз съм към своя карай на брекетоносенето и ме интересува тези, които са ги свалили дали до последно са им правили промени по дъгите и как стигнахте до съгласие с ортодонта да приключите лечението.

Аз си мислех, че след като финализираме захапката и подредбата на зъбите ще ги нося месец-два за да се затвърди резултата, но след поредния преглед и настройка док. каза че следващия път да ги сваляме.
Затова ми е интересно как протече при вас.

Аз още не съм ги свалила, но като бях при ОД август, каза, че резултатът вече е идеален и ми ги "завърза" с една тъничка тел, за да не се местят повече. Спрях да нося и ластиците вече (коригирахме дългбока захапка). И сега ще си стоя с финалните дъги до декември, когато ще сваляме и ще слагаме постоянни ритейнъри. Peace

# 785
  • София
So_happy, Змейче, честито и на двете! С радост и гордост да си носите и показвате подредените зъбки - усмихвайте се много широко!

So_happy,
резултатът при теб е невероятен! Поздравления! Снимките, показващи прогреса, мисля, че биха били достатъчен стимул за всеки, който е пред дилемата да сложи ли или не. И ето, дори и да не можеш да извадиш парите кеш, с желание и малко търпение - постижимо е! Което е най-хубавото и обнадеждаващо.

Като бях ученичка и брекетите вече бяха на пазара, нямаше как майка ми да отдели две-три заплати за това, макар че искаше. После почнах да работя, но някак си не ми беше на дневен ред, но на 33г. изведнъж реших, че е време. И ето вече година и нещо нося брекети, разликата е видима. Основно в бузите Joy

# 786
  • Варна
sunshine1996, детето ми и аз сме при младата Арнаутска. Засега сме доволни, но при мен резултат все още няма, прекалено рано е. С керамични брекети съм. Ако те интересува нещо- насреща съм. За Грашкина не съм чувала много добри отзиви, но това не ти пречи да отидеш на преглед при нея. Успех при избора!

# 787
Ние вчера сложихме  горните бекети на моята дъщеря, след около 3м. ще сложим и долните. Нашият лекар е др. Луис. Има ли негови пациенти във форума?

# 788
  • Бургас
Аз вече втори месец нося пружинки на брекетите/общо 4-ри на брой /и говора ми е променен малко,предполагам,че когато ги махнат ще се оправи.Нямам идея колко време се носят.Правят много ранички особено когато изпъкват.Има ли някой в подобно положение?

# 789
Здравейте , имам питане.
Аз все още не съм с брекети (поради финансови причини) , но догодина живот и здраве това ще стане Simple Smile
Зъбите ми са много сгъстени. Въпроса ми е - ходя на зъболекар , оправих кариесите , но лекарят ми каза ,че трябва да извадим долните мъдреци понеже ръстът на криво и опират в последния зъб (малко не го обясних като хората). Не съм му казвал ,че ще слагам брекети.
Та трябва ли да ги вадим тези мъдреци , или за това трябва да се консултирам с ортодонта при който ще поставям брекетите ?
Общо взето преди да сложа брекетите (понеже ще е след няколко месеца) трябва ли да правя нещо ? Освен зъбите ми да са здрави и да нямат кариеси?
Благодаря на всички   Flutter

# 790
Щом мъдреците са израснали( или в такъв процес) на криво няма какво да го мислиш,вади ги..... при такова положение, за да се сложат брекети ще се наложи вадене,а това изисква средства,както и време,не ги вадят по 2 на един път, а примерно през 2 седмици.
Дори и да не слагаш брекети,гореспоменатите гадини ще изкривят редицата още повече и дори има голяма вероятно за образуване на кариес......

# 791
  • Sofia
Точно за ваденето на мъдреците не мисля, че ще има какъвто и да е проблем по отношение на поставянето на брекетите. Ако наистина разтежът им е такъв, че ще пречат на съседните зъби, то даже е по-добре, че започваш с тази процедура. Тъй или иначе ортодонта ти няма да може да ги коригира тях.

Оправянето на всички кариеси и преглед на старите пломби и коронки е нещо задължително. Сподели със зъболекаря си твоето намерение да слагаш брекети и поискай да ти прегледа всички зъби много внимателно. Забелязал съм, че понякога недооглеждат всички зъби и често пропускат по-малките или труднодостъпните кариеси.

Нещо, друго, което е силно препоръчително да направиш, малко преди поставянето на брекетите е почистване на зъбен камък и полиране. Докато носиш брекетите тази процедура е по-неудобна за правне, понякога е и болезнено. Да не говорим, че като имаш брекети - претупват работата с оправданието, че брекетите пречат за по-хубаво почистване.

За ортодонта обаче, освен здрави зъби с които да работи е нужно и да имаш здрави венци. За това обърни внимание на хигиената. Тъй или иначе, като започнеш да носиш брекети ще е нужно тя да бъде безупречна. Т.е. правилно миене на зъбите (потърси клипчета в youtube, ако се съмняваш в техниката ти), правилно почистване с конец за зъби (включително подвенечната линия). Идеята е да имаш здрави, а не възпалени венци през цялото ортодонтско лечение.

По време на самото носене на брекетите ще трябва да ползваш интердентални четки, а ако искаш да бъдеш перфектционист - си закупи зъбен душ. Това е нещо супер яко и готино за използване.

# 792
  • София
по-добре ги извади след като зъболекаря е препоръчал. При растежа могат само да избутат останалите и след свалянето на брекетите да обърнат резултата. Това е само един възможен проблем. Само ядове с тях щом растат не както трябва. А ваденето им по време на брекети е кошмар.

Аз извадих моя (имах само един долу) преди брекетите и забравих за тях Simple Smile

Не съм съгласна , че с брекети претупват чистенето на зъбния камък. Или поне моя зъболекар не го е правил. Напротив много се стараеше, защото знаеше, че колкото и да съм стриктна с чистенето, немога да почистя всичко и навсякъде. И ако някой си мисли, че може е в дълбока грешка.

# 793
 Здравейте , искам да си купя ел.четка, струва ми се че така почистването на брекетите ще е по лесно и качествено.Но не мога да намеря информация за това дали е удачно да се мият брекети с такава четка , на коя да се спра, ще трябва ли да продължа с интерденталната. Ползва ли някой от тук електрическа четка?

# 794
  • София
Здравейте , искам да си купя ел.четка, струва ми се че така почистването на брекетите ще е по лесно и качествено.Но не мога да намеря информация за това дали е удачно да се мият брекети с такава четка , на коя да се спра, ще трябва ли да продължа с интерденталната. Ползва ли някой от тук електрическа четка?
Някой от съфорумците брекетоносци беше писал,че ползва такава и беше доволен. Доколкото си спомням от поста беше писал, че има накрайник специално за брекети. Потърси по-назад в постовете. Аз също обмислям този вариант плюс зъбен душ, защото ми се иска да си спестя и чистенето с конец и интердентални четки. В технополис май гледах преди време двете неща в комплект на разумна цена, около 200лв. някъде бяха. Успех на теб!

Edit: Намерих го в сайта на технополис този комплект, 209лв. е: http://www.technopolis.bg/b2c/details/835412/P11130702/CHetka-za … 0.545.3X/20.535.3

Общи условия

Активация на акаунт