Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 725
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 915
  • София
Здравейте и от мен! Simple Smile
След търсене в интернет на ортодонти, слагащи лингвални брекети, попаднах на тази тема и реших да попитам: има ли някой сред вас, който носи или е носил лингвални брекети? Каква е цената и колко време продължава лечението? Можете ли да препоръчате специалист, работещ с лингвални брекети?
А за кой град? Моя позната е с такива. 9000 лв й струват. Мога да я питам къде ги е сложила...

# 916
  • TX
Цената на лингвиналните е двойно повече от обиктновените и при всички ортодонти при които сме ходили на консулт са работили с такива.

# 917
  • София
Леле колко много сте изписали само за седмица, то станало време за нова тема  Grinning

@Butterfly90, аз бих те посъветвала да се ориентираш към някои от другите видове брекети. Със сигурност е примамлива идеята да са отвътре и да не се виждат, но имай предвид, че оказват силно влияние върху говора, много са скъпи, а към края на лечението все пак се налага да се лепят от 'нормалните' брекети на външната част на зъба, защото иначе няма как да се носят ластици, а друг начин за коригиране на захапката няма. Успех каквото и да решиш разбира се  Hug

# 918
  • Sofia
Да не говорим за хигиената и нейния контрол. Съмнявам се да иска, след свалянето на брекетите да прави 3-4 кариеса Simple Smile

# 919
Като знам с нормалните как се свиква, представям си с лингвалните какъв ужас е... Ако не искаш да се виждат спокойно можеш да се насочиш към естетичните, при говор не се виждат- само когато се усмихваш, но не смятам, че е нещо, от което би могла да се притесняваш.Все пак е крачка в правилната посока. Успех Simple Smile)

# 920
Най-накрая намерих ортодонт,който каза,че няма да ми вади зъби. Имах един зъб който се беше качил над другите и просто нямаше място за него и изглеждаше много грозно. Ходих при различни специалисти и повечето казваха,че първо трябва да се извади зъб и след това да слагам брекети.Вече 5 месеца съм с обикновени метални брекети на Др Хунджев и само за това време челюста ми се разшири и зъбите просто си дойдоха на място.Направо не мога да опиша колко се радвам! Сега почнах да нося и ластици,но още не съм свикнала с тях. Брекетите ги изплащам на малки вноски всеки месец. Хунджев има кабинет в Пловдив и София. Това е телефона му:0889 02 7778
Млад е,разбира си от работата и е много позитивен човек. Бих казала,че и на външен вид не изглежда никак зле хахаха  Wink  Grinning  Една приятелка ми показа фейсбук страницата му където качва снимки на пациенти и така разбрах за него. https://www.facebook.com/breketi.sofia

# 921
Здравейте и от мен. От известно време ви чета и съм много благодарна, че ви има. Покрай вас се навих да си сложа и аз брекети, макар и вече да доста голяма възраст Simple Smile носила съм шини много отдавна(даже на 2 пъти). Първите си ги с4упих 2 часа след като ми ги сложиха Simple Smile, бяха ужасни, вторите години по-късно ги носех само вечер. имаше ефект, но далеч от истината за красиви зъби. Юни месец си сложих частично брекети на долните зъби, защото 5-тия зъб беше далеч от редицата и моята докторка предложи да го извади, защото той не върши никаква работа така в устата ми. От 5 години сигурно ми повтаря или брекети или да го извадим. Аз не си давам лесно зъбите и реших да оправим този проблем с брекети. Болеше много гадно първите дни, след което потърсих мнения и попаднах на вас. Изведнъж реших, че е крайно време да си изправя всички зъби и купона се почна, от 16.10 съм с брекети на горните (за сега без на 7-мия и мъдреците -  всичко е толкова на гъсто 4е нямат слагане)......Сега ви разбирам и никак не е лесно! Моята зъболекарка е и ортодонт и докато си лекувах зъбите при нея, доста хора си сложиха брекети и ги свалиха- аз само си 4аках.  Но много ме плаши всичко което сте писали по въпроса със запазването на резултата. Колко време се носят ритейнърите за да се запази всичко....далече съм от този етап, но това си е мъка, ако се изтърпи всичко и после зъбите се върнат ....

# 922
Здравейте, радвам се ,че намерих тази тема в любимият ми сайт Simple Smile! Не съм ви изчела темите, ще почета тези дни.
Днес бях на зъболекар и обмислям вариянта за брекети, но мног ме притеснява финансовата и естетическа част. На 27 години съм и някак си не си представям да си сложа метални брекети. Има ли някой от вас в темата с керамични? Ако може да сподели мнение и разбира се колко струват оринтировъчно. Зъболекарката ми препоръча метални, защото тези керамичните, прозрачните се чупели. Много ще съм ви благодарна, ако ми отговорите!

# 923
  • София
Здравейте, радвам се ,че намерих тази тема в любимият ми сайт Simple Smile! Не съм ви изчела темите, ще почета тези дни.
Днес бях на зъболекар и обмислям вариянта за брекети, но мног ме притеснява финансовата и естетическа част. На 27 години съм и някак си не си представям да си сложа метални брекети. Има ли някой от вас в темата с керамични? Ако може да сподели мнение и разбира се колко струват оринтировъчно. Зъболекарката ми препоръча метални, защото тези керамичните, прозрачните се чупели. Много ще съм ви благодарна, ако ми отговорите!
Аз съм с керамични. Всичко ще ми излезе 3000. От март съм с тях,  досега нищо не се е чупило...

# 924
  • Варна
И аз съм с керамични от м. Май и не са се отлепяли. Керамичните не са прозрачни, а са с цвета на зъбите.

# 925
Спокойна, 3000 лв. за двата реда зъби или смао за единия? Може ли да ми пратиш снимка да видя как изглеждат, имаш ли на последните зъби едни метални облечки?

liz, при теб каква е сумата, на двата реда зъби ли имаш или смао на единия?
Имате ли вече видим резултат от както ги носите и извинявам се за въпроса, но колко годи сте, понеже имам притеснение,че съм позакъсняла с брекетите?

Може на лично да ми пишете, надявам се не съм ви обидила с въпросите си , но наиситна искам да съм информирана и на ясно?
Благодаря ви предварително, наистина  Hug !

# 926
  • Варна

liz, при теб каква е сумата, на двата реда зъби ли имаш или смао на единия?
Имате ли вече видим резултат от както ги носите и извинявам се за въпроса, но колко годи сте, понеже имам притеснение,че съм позакъсняла с брекетите?

Имам брекети само на горните зъби, долу няма да слагам, поне засега. Не изправям зъби, а имам непораснал кучешки зъб.  Laughing - 2000лв струват.
Не си закъсняла, спокойно , аз съм доста по- голяма от теб  Grinning

# 927
Liz, благодаря ти за бързия отговор, значи цената едва ли ще е същата, защото моите зъби са криви, няма проблем със захапката, ако мога така да се изразя, понеже все пак всичко е свързано, криви зъби, крива захапка

# 928
  • TX
въпроса ми е към бресетоносци, които вече са махнали брекетите
как точно се махат и в какво се състои манипулацията на махането (пилене ли как точно) моя приятелка ще маха, а аз скоро ще слагам първо на мен , а после на децата, искаме да знаем какво да очакваме

# 929
  • Пловдив
въпроса ми е към бресетоносци, които вече са махнали брекетите
как точно се махат и в какво се състои манипулацията на махането (пилене ли как точно) моя приятелка ще маха, а аз скоро ще слагам първо на мен , а после на децата, искаме да знаем какво да очакваме

Махат се с едни специални клещи - моята ОД даже ми ги махна в редички заедно с дъгите и ми ги даде за спомен  Laughing
След това се маха лепилото със зъболекарска машинка - със специални борери, които не нараняват емайла. Мисля, че смени 3-4 вида, като накрая е само за полиране на зъбите със специална паста.

Общи условия

Активация на акаунт