Сдружение Чарлз Дикенс в 145то Младост

• 92 517
  • 505
  •   1
Отговори
# 105
Проблемът при нас е, че тя самата не иска да ходи на детска градина /заради прословутото следобедно спане/, а в училището до нас предучилищната е полудневна. Поради тази причина я подготвям леко-леко, че ще трябва да остане в градината. Тя обаче вчера каза, че всичко си била решила и е сигурна, че ще има място за нея, тъй като чинчетата на изпита били стигали за всички деца  Party Както и да е, ще ѝ се наложи да се примири, няма начин. Хубавото е, че бързо ѝ минава, така че едва ли ще има драма.

# 106
Охх, инсп.Гаджет, никак не е лека при вас:) То чинчетата освен, че стигали за всички и били доста хубавички. Абе с кеф да ходиш на училище Simple Smile То така се почва: като си в ДГ искаш да ходиш на училище; като си на училище искаш да ходиш на работа... Сега като ходя на работа се чудя, кое не й беше хубаво на ДГ?! Laughing

# 107
  • София
Звучите така сякаш децата не са се справили на изпита. Ама нали те ви казват, че са се справили?
Изчакайте класирането.

# 108
Аз питах по време на теста за разглеждането на работите на децата. Казаха "не", така ги били посъветвали... Ако някой много настоявал обаче, можело да се направи изключение...

Това пък е много странно, какви са тия съвети, не разбирам и подбудите на подобни "съвети". Не че искам да видя работата на детето си, при положение, че няма да мога да видя друга работа на дете за сравнение, но все пак е редно да има такава възможност.
Както и да е, за мен сдруженията вече са затворена страница, започвам да се ровя за отзиви за първи клас догодина.
Този 2008 /голям/ набор значи, с детските градини - истерия, с училищата - пак истерия. Не искам и да мисля за кандидатстването след 7-ми клас колко вече ще съм амортизирана  Laughing

Инсп. Гаджет, подбудите на подобни "съвети" са, че работата на децата ни не е била да съберат 2 и 2 или някакъв тест с верни отговори. 
Едва ли са много психолозите сред нас, които като видят работата на детето си ще разберат и оценят концентрацията на детето, обема на внимание, образно мислене, моторика и т.н.
Още не се знае и дали ще се съберат достатъчно кандидати за обикновена паралелка за децата от квартала, така че нека да изчакаме да излезе окончателното класиране и да запазим децата си от ненужен стрес.

# 109

Още не се знае и дали ще се съберат достатъчно кандидати за обикновена паралелка за децата от квартала, така че нека да изчакаме да излезе окончателното класиране и да запазим децата си от ненужен стрес.
[/quote]

А кога да очакаваме въпросното окончателно класиране? Или по точно може би ще е първо класиране, а след това ще има предполагам и второ, за да се види колко деца не са се записали след първото, и съответно колко нови могат да бъдат приети на тяхно място? Въобще като дати има ли вече яснота относно тези класирания кога ще са?

# 110

А кога да очакаваме въпросното окончателно класиране? Или по точно може би ще е първо класиране, а след това ще има предполагам и второ, за да се види колко деца не са се записали след първото, и съответно колко нови могат да бъдат приети на тяхно място? Въобще като дати има ли вече яснота относно тези класирания кога ще са?
[/quote]

На сайта на 145 ОУ има подробна информация за дати и необходими документи при записване.

http://145oy.com/wp-content/uploads/2014/03/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D … -%D0%9E%D0%A3.pdf

# 111
На мен не ми стана ясно, свободната паралелка с деца от първи клас ли ще се формира или ще има и за подготвителна? Също така, колко деца трябва да се запишат в нея, за да съществува и ако случайно отпадне две паралелки към Дикенс ли ще се сформират?  Hug

# 112
На мен не ми стана ясно, свободната паралелка с деца от първи клас ли ще се формира или ще има и за подготвителна? Също така, колко деца трябва да се запишат в нея, за да съществува и ако случайно отпадне две паралелки към Дикенс ли ще се сформират?  Hug

Свободната паралелка е само за деца от първи клас и доколкото аз знам трябва да се съберат поне 18 деца, за да има такава паралелка.

# 113
  • София
  Здравейте на всички. Ние сме в "топ 10" понеже сме кандидатствали и в Шилел сега ще чакаме да видим и там какво сме направили /аз май предпочитам да е в Дикенс, ако другия тест сме по назад май ще е по-добре/. Само не можах да разбера кога е записването на децата.
 Пожелавам Ви успех с резултатите от Шилер.

# 114
  • София
  Здравейте на всички. Ние сме в "топ 10" понеже сме кандидатствали и в Шилел сега ще чакаме да видим и там какво сме направили /аз май предпочитам да е в Дикенс, ако другия тест сме по назад май ще е по-добре/. Само не можах да разбера кога е записването на децата.

БРАВО на вас! Успех с избора и много да сте доволни всички в последствие! Simple Smile

# 115
Браво на вас  bouquet
От Дикенс казаха,че ще изчакат да излязат резултатите на Шилер. Записването е през юни ако не ме лъже паметта.

# 116
  • София
От 145 ще обявят класираните деца в 6-те паралелки (5 Шилер и 1 Дикенс) на 30 май, въз основа на собствените си критерии за прием и според резултатите от двата списъка на Сдруженията.
Аз обаче се чудя как точно ще се състои класирането, като повечето сме/са кандидатствали и за двете Сдружения, а никъде не сме отбелязвали съотв. 1-во и 2-ро желание?

Ако едно дете е прим. №4 в Дикенс и №40 в Шилер, в каква паралелка ще бъде класирано на 30.05.?

# 117
  • София
При това положение, ще бъде класирано и на двете места. След това ще има второ класиране.
Но не трябваше ли на 15.05 да излязат резултатите?

# 118
  • София
При това положение, ще бъде класирано и на двете места. След това ще има второ класиране.
Но не трябваше ли на 15.05 да излязат резултатите?

Да, и това можеше да се избегне, ако просто бяха уточнили процедурата предварително и при подаване на заявленията си, вписвахме 1 и 2 желания. Те въобще не са го преценили според мен, защото изобщо нямат в правилата разписани срокове за второ/трето класиране, каквито в такъв случай (ако има едни и същи деца, класирани в 2 паралелки-немска и английска) ще се наложат. Обявили са само 1 класиране, веднага след него е записването, а веднага след това-родителска среща...

На 15.05. (даже "след", според правилата им за прием) ще излезе списък с резултатите на Шилер (като този, който вече извадиха Дикенс), а самото класиране по паралелки, 145-то ще обяви на 30.05.

Последна редакция: пн, 12 май 2014, 15:41 от desitka*

# 119
Да, така е, според информацията в сайта им пише, че класирането ще излезе на 30.05., но никъде не става ясно колко време след това вече ще е ВТОРО класиране. За доста хора това ще е съществено- и относно приема в Дикенс , и за Шилер.

Общи условия

Активация на акаунт