Домакини 29/ в очакване на пролетта

• 35 340
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Привет ,
днес само на компа стоях , но си поговорих един час със снаха ми и с една прекрасна жена .Пих чайове с лимони и само ми се спи, но прочетох ви и се задавих от смях ..
Благодаря ви на всички за благопожеланията ,много драго ми стана .
Лусска, с теб така съм се смяла ,че сигурно работниците долу в мазето са помислили,че съм се чалнала в главата. Седи си сама и се смее .Ама така хубаво разказваш ,че направо си го представям.
Не ти е писана тази диета ,започни друг път .А за Миленка, някакво парти ли имаш предвид? В Дисниленд ходили ли сте? Или на 3 дневна екскурзия с приятелки до Лондон с някоя мама придружител? Или парти в някоя зимна градина с бели покривки, маса отрупана с мини сандвичи за дами, с малки чинийки за чай ,чайници ,с подноси мъфини, дребни сладки  и фондю плодове с шоколад , с малки изящни чашки с шампанско с ягоди ,колкото да опитат и да се почувстват малки дами?   Peace

Аз си направих една стара домашна маска за лице ,че съм се опъчолисала с лимон, белтък ,сода и овесени трици. Наричах я навремето 'Пръстите на смъртта",защото стяга доста и изчиства всичко. Намазах се с био олио след това ,че много изсушаващо действа на кожата този ми ти климат.
Омесих една кайма с магданоз, зелен лук, кимион, черен пипер , сол ,белтъци и галета и ще правя кюфтенца на тефлонов тиган със зелена салата с авокадо ,зелен лук, марули,маслини,лимон и зехтин.Ех,да имах сега сварени яйца  Flutter

Ей сега отварям пощата и там писъмце с коледна окраска. Отварям и писъмце от баба ми прелетяло океана , минало през сума ти перипеетии (мокричко, оръфано пликчето) ,но носеща две страници писмо .Напълни ми сърцето , на 73 години е , но ми е написала писмо почти без грешки ,изпратила ми е скъпа снимка да си я гледам както е облечена с носията и пее народни песни и досега съм плакала с глас.
Милата ми тя  сам самичка без единствените си двама внука по света ,останала вдовица на 49 години и все усмихната и никога не казваща,че нещо й трябва или й липсва.  Hug

Последна редакция: ср, 05 фев 2014, 01:09 от Анонимен

# 586
Така канени сме на пакистанска сватба.Дайте идея за подарък.Нямам ни най-малка представа какво да е.Дойде ми като гръм и мълния.На колега на мъжа ми.Казва ми на 16 сме на сватба .Казвам моля и така   Shocked онзи ден се бъзикахме ,че ще правим втора сватба .Викам да не пощуря. Joy
Каза да се успокоя,че 2 брак ще ми предложи с 2 дете. Joy
Това ми хареса:
Марче ама това сме си ние - нахъсани сутринта, вбесени къде обед, турпясани след обяд и лейди вечер  Joy  Joy  Joy
Лус сълзи ми текнаха .Страшно чувство за хумор имаш.Зарежи тая диета с яйца.карай няколко дни на салатки.
Хахах Контеса чета си аз за маските и изведнъж чета за каймата.И викам боже и нея ли сложи на лицето. Joyпопиках се от смях.Мм хърка до мен .Ако не го събудя от хихикане пък на.
Браво на жената зарадвала те е .Колко хубаво!Нека ти е жива и здрава!
Недей да плачеш.дано сълзите са били от радост и вълнение.А не от мъка ,че е далеч от теб.
Утре като се завърна ще видя тея еклери на Марчето и на Морена блога.Аз защо го виждам за 1 път ?Защото съм заплес.Спирам да пиша ,че взех и да си отговарям сама не е ок работата.

Последна редакция: ср, 05 фев 2014, 02:47 от titi888

# 587
Тити, пиши си, не си сама. По това време на денонощието сме аз, ти и Контеска. Hug

Виж, за подарък за пакинстанска сватба, ами трябва да помисля. А парички да им сложите в един плик. Тук на това най-много се радват, ако не са направили предварително сватбена листа към някой магазин. Peace

# 588
Тите,а не каймата си я сложих в тигана  cook
За пакистанците пари в плика и ще са доволни .Имат ли лист с подаръци към поканата?
Много ме зарадва баба ,но ми е и мъчно,че не съм наблизо. Вие чужбинските майки знаете кое е най-трудното като си  навън. Не са студовете, препятствията и тревогите,а мисълта за близките, болката когато знаеш ,че можеше да сте заедно на ето този повод и тъгата след като сте се видели и чули и е време да се разделите пак.
Смърфи привет  newsm62
Започна ли работата по блога? Четци ще имаш много !

Четох приказки безброй , гушихме се с Бузан и заспива ,а ние се готвим за утрешния зает ден. Цял ден ще съм на работа ,ще намина вечерта да ви нагледам.
Лека нощ  newsm46  sleepuu

# 589
Добро утро !
luss   Joy

Barefoot Kontesa много хубави неща са ти се случили днес , нека от тук нататък все така да е Simple Smile
Ставам че е време да будя децата и да се стягаме за работа.Весел ден на всички Simple Smile

# 590
  • София
Добро утро, момичета!

Джейми, благодаря за кафенцето.

Тити, за пакистанска сватба не мога да помогна с нищо. Нито познавам културата им, нито имам познати пакистанци, дори познати на познати на познати.... нямам.... А блога на Моренка е много хубав и полезен... Peace

Контеска, интересни предложения за Миленка... До Англия ще е супер, ама децата ще са 11... малко ще ми е скъпичко... Разчуства ме с писмото на баба си. Да е жива и здрава! Честито бъдещо бебе на снахата ти, да й леко бременеене! Много е хубаво, че сте в добри отношения!
Ще опитам твоята маска...

Креми, и аз така купувам маята и все я хвърлям. Свикнах да готвя със суха, ама живата така, за всеки случай да има...

Марче
, благодарско за рецептичката, ще я направя в скоро време. Обичам твоите рецепти, защото са с масло. Аз дори баница правя само с масло... Става суперска Peace А относно диетката, ти как издържаш с толкова вкусни и сладки... При мен поне само шоколади, цяло чекмедже препълнено със всякакви... Laughing Марче, с тази бягаща картинка попиках се. И вчера я видях, ама днес ми е по-смешна... Е така сутринта на тихичко да кикотя подозрително Joy

Морена, тази питка аз я правих есента, не съм я направила толкова красива, а направих на малки топчици - стана превъзходна Peace

Калинка, супер картинки. Да такива сме, само за последната готина мадама... ще изглеждам, ако отслабна с 10-на килца Joy  Хормоните казваш, да... какво да правим.. Аз мисля, че съм винаги в подходяща възраст Wink

Смърфи, пусна мухата, сега трябва малко да ускориш работата с блога ти... имаш вече читатели-почитатели. Peace

Ма ко, горкият шеф. Важно, че освен синини няма други поразии. Миличек. Хареса ми рецептата за китайско, не изглежда трудна...

Креми, децата падат, Господ ги пази Praynig

Писенцето, оздравявайте и двечките! Peace Гадно е без водата...

Млякото с ориз и аз обичам, но досега не ми се получи нито веднъж... Вкъщи само аз го обичам  Peace

Вио, Коконка, как сте момичета? Как са малките момичета?

Нощни, много се посмях на вятъра, който те вееше вчера... Joy Днес дали ще има вятъра на премените?

Валенцето, браво за мъфинките, аз така и не се престраших да ги направя...

Славче, ако успя вчера да намажеш ръкунки, днес няма да те боли толкова... Утре ти е голям ден, идва момчето, а? Hug

Стади, щом можеш - почивай си. Ние сме тук винаги Hug

Аде за отскок да погледна захарта бягаща на Марчето и отивам да будя Петьо, че ще закъснеем Peace

Лек и приятен ден на всички Hug Hug Hug

# 591
Добро утро! Чета ви, не съм избягала, но така хубаво се разболях, нямам сили и желание да пиша.

# 592
Здравейте  Grinning

Мъжът и голямото дете са изпратени на работа / училище, чашата топла вода с лимон е изпита, лъжичката мед на гладно е изядена, кучето е разходено, кафето е сипано и аз минавам на отчет.

Вчера взех и последния изпит за семестъра. Отново с шест. Доволна съм. И от днес имам време за всички мои си дейности, за които не ми оставаше никакво време покрай сесията.

И ние като Luss имахме проблеми покрай домашното. Елена си беше вкъщи четири дена и така и не можах да я накарам да седне и да ги напише. Не знам какво е това нежелание. А тепърва е първи клас. Книжки чете с огромно удоволствие, но домашни никак не й се пишат. Вчера писа цяла сутрин и й остана още за надвечер. Отивайки на изпит й заръчах: "Напиши си домашните докато се върна и не играй на телефона!" Прибирам се и познайте какво?! Детето не написало домашните и играло на телефона през цялото време  ooooh! В крайна сметка писа до 21ч. и после я пратих в леглото.

И аз очаквам с нетърпение блога на Смърфи. Обожавам да разглеждам чуждоземни снимки и да чета за други държави.

Контеса, честито! Лека и спокойна бременност на снахата.

Luss, не е това май твоята диета  Joy Много се смях, макар че на теб сигурно никак не ти е било смешно.
Иначе за гърдата - не се притеснявай. Аз имах ужасно силни болки преди половин година и ходих на лекар. Откриха ми едно дребно нещо, което засега само го следим, но то не е от болката. Това. лошото, наистина не боли. Докторът ми каза, че болката в гърдата е причинена от хормоните. Но ако скоро не си била на мамолог, можеш да се консултираш за свое успокоение.

Марчева, преписах рецептата и следобяд ги подхващам еклерите.

Морена, записвам и твоите рецепти. Блогът е твой, нали? Да го сложа във Favourites и да взимам идеи оттам.

Ставам, че и малкият се събуди и иска кус-кус за закуска.

# 593
  • София
Добро утро!
Джейми, благодаря за кафето, току що го изпих с удоволствие!
Лейди, твоите снимки са точно в десятката!
Луси, мАни ги тия яйца, не ти върви с тях, почвай нещо друго. Добре сте си изкарали вчера иначе hahaha!
Хортензия, да оздравяваш бързо!
Марче, що така не мога да правя еклери не знам. Пробвала съм два пъти, не ми се получиха никак. И ме достраша да прочета рецептата ти, щото ще ми хареса и ще пробвам и пак ще се изложа. Blush
Тите, идея нямам за такава сватба какво да подариш...пари?
  От днес децата са втори срок. И двете ще са първа смяна. Имам нужда от сутрешно клониране!!! Още е в отпуск ММ, от другата седмица...не знам. Ще го измислим. Но пък така до обяд ще съм доста по свободна...цели три часа за мен, ще имам време за всичко: да почистя, да изгладя, да сготвя....все за мен неща ще правя! Crazy hahaha

# 594
  • при късмета
Добро утро,
Джейми, мерси за кафето
Луси, пак се смях с теб  Grinning
Твойта и на Марчето работата с яйцата, като мойта диета
За рождения ден на Миленка, тя идея няма ли?
Поли, браво за завършената сесия, поздравления.
Тити и аз не мога да помогна за пакистнаската сватба
Хортензия, чудехе се къде изчезна. Грипа ли те пипна? Ужас, още не си се възстановила от предната Т. Бързо оправяне ти пожелавам  Hug
Контеса, много хубаво те е зарадвала баба ти. Да ти е жива и здрава
Марче и ти ли си се изгорила? Аз вчера къде съм спала, та пропуснах  newsm78
ВалеHug

Шефа ще ме умори от смях. В момента гледаме реклама на Делимано и той "Мамо, мамо виж, този уред има предпазно закритие и не се намръснява".
Аз съм си за съд за китайско. Не разполагам със съд с дебело дъно, а на китайското цаката му е във високата Т на готвене. Справям се и с обикнавенните, но един уок много би ме улеснил. Не съм си предстваяла, че ще искам посуда за подаръци и все виках, ако мъжо ми подари тиган, ще го бия с него до утре. Ей го на заисках  ooooh! Другия месец имам рожден ден и ще чакам някой да ме пита какво искам  Laughing
Луси, много е лесна рецептата. Като са ти готови спагетите, месото и зеленчуците са готови за 15-20 мин.. Слагаш в мазнината, след 5 мин. вадиш и следващото, накрая 5 мин. всичко. Специално вчера сложих червена чушка вместо гъби, че нямах. Това не защото си говорихме за гъби, а защото забравих да взема  hahaha
Гуш на всички, ще ствам да давам сироп на шефа

# 595
Добро утро.
Пием чай с Ванко и ви наглеждам. Голяма скука тези дни, направо ужас  Tired Вчера от немай - къде ходихме до Кауфланд и Лидл, малко да разнообразим. То ег@ти разнообразието де, ама все е нещо. Особено като се има предвид, че за да излезем имаме около час подготовка, после като се приберем пак около час разтоварване, и ей го на, следобедът минал  Crazy
Довечера ще имам сестричка на гости с все домочадието. Менюто ми е от обикновено по - обикновено, ама нямам ищах за нищо по - така. Супа леща и запечени кренвирши с кашкавал, туршийки и мезета и това е.
Няма да ви изброявам поименно, само пращам по една голяма прегръдка на всички  Hug Хубав ден!

# 596
  • Fort Worth, TX
Добро утро.Как сте?Аз се боядисах и чакам да мине време.Този път взех друг номер русо, та да видим.Simple Smile
Вале, значи ще има време за кафе:-)
Адаш, оправяй се.

# 597
  • ул. "Мечтание"
Привееет! Simple Smile

Ама никой не е пуснал закуска днес. Не може така!  Crossing Arms Naughty

Днес дали ще има вятъра на премените?

Имаааа!  Joy Станах в 7:40 сутринта без проблеми!  newsm44 newsm68 Супер съм доволна. Crazy Такова нещо не ми се е случвало много отдавна.

Посвърших си разни неща из кухнята. Имах за миене и подреждане. Сега малко и на компа ще поработя. Следобед имам ходене до банката, имам си нов "личен банкер", та нещо ще се пробва да ме омайва да им ползвам допълнителните услуги.  Joy Така и така трябва да ида да си платя осигуровките, ще ги съчетая да го видим новия банкер, може да е убав пък. Flutter хихи! После ще ходя да си доизнеса нещата от офиса. И после среща с приятелче. Натоварен ден!  Whistling

Дайте идея за нещо бързо с булгур (без гъби), което да сготвя довечера когато се прибера! Няма да имам много време да се мотая из кухнята.

Луска, големи приключения вчера!  Crazy

Поли, браво за изпита! И честито за успешното приключване на семестъра.  Hug

# 598
Добър ден и от мен   bouquet
Увеличих разходките, че с диетите съм на „Вие”, а на връщане се засякохме с комшийката и до сега пихме кафе в градината. Не съм пипвала нищо из къщи още и се помотвам  newsm78
Лус аз тийн парти /ако е само с момичета/ си го представям като женско парти в къщи, на което да поканиш професионален гримьор, който да гримира момичетата и да им даде забавен урок-демонстрация по гримиране, а може и да подсигурите на момичетата бои за лице да си направят арт грим една на друга. Боите лесно се почистват с вода, мокри кърпички или тоалетно мляко. След това караоке и дефилиране...
Тити аз съм била на сватба на колежка българка и индиец, но ходихме на гражданския ритуал и ресторант. Попитахме колежката какво е най-удачно/нямахме лист с подаръци/ и всички колеги събрахме пари в плик. Техните сватби са по 3 дни, за това мъжа ти да попита колегата си как, къде, какво, че да нямаш и други изненади /с облеклото например/.
Контеса аз до ден днешшн обичам да пиша традиционните писма, както и да получавам такива – може да е носталгия по минали дни, но тръпката е друга. Жени като баба ти не са много  smile3525  Да ти е жива и здрава!
Хортензия  Hug
Поли браво за изпитите – остана да ги полеем  Joy  За домашните... Сина ми учи тук едва от 5 месеца, но разликата, която виждам е – в бг имат бележници и оценки и ние стимулираме и награждаваме резултатите, а тук нямат нашия вид оценяване – оценяват за положен труд и наблягат повече на това. Получават награди за брилянтно поведение, брой прочетени книги, усърдна работа. В бг имах същия проблем – нежелание да прави домашни, да чете задължителните книги..., а тук бърза да си направи сам проектите, взема книги от училище и бърза да си я прочете /дават им читателски дневник от училище и на прочетена книга се слага жълт печат, когато книгите станат 3 – зелен печат/, та си мисля, че грешката е в подхода и оценяването ни.
Валенце и аз дълго време мислех, че немога да правя еклери /и палачинки/, но се заинатих та станаха.
Ма ко за подаръка ако пропуснат да питат, ти вземи направи лист с желани подаръци Joy
Вио то това обикновенно меню е много апетитно  chef
Креми станали цвета?
Нощни – банкера здоволи ли те?

# 599
  • при късмета
Пак бяхме навън.
Прибрахме се, обядва шефа и разбира се не иска да ляга. Сдоби се с нова играчка и сега се занимава.
КалинкThinking ще се замисля за списък. Мъжа ми много мрази да избира подаръци, пита директно какво искаш. Изненади в това отношение не очаквам, без значение от повода.
Изобщо не помни дати, не помни собствения си рожден ден, ако щете вярвайте. След второто забравяне на моя, стана страшно. После си беше написал датата на телефона и му излизаше вместо име като звъня  hahaha Само на детето я знае без да се замисля.
Креми, видях ти снимките, ама ще кажа тук да ти не дращя фейса. Такъв цвят си докарала, че само метлата ти липсва  Joy (шегичка, да не се разсърдиш). Според мен наслагването на цветовете е причината да докара този цвят. Виж, че на корените и на боядисаната преди това коса, цветовете са различни. А какво да правиш не знам. Сина ти не може ли да питаш?
Вио  Hug
Нощни, отивай да разглеждаш банкери и да не задуха днес, някой странен вятър
Чака ме много сръткаво занимание да изчистя спанак. Та затова се размотавам и дращя тук. Оф, ама трябва да стана

Общи условия

Активация на акаунт