Отговори
# 135
 ДжейДжей,изключително полезен линк - благодаря   bouquet
мама-ени, говорни са нашите проблеми - училището от линка е страхотно, благодаря   bouquet
Вечерница, предпочитаме интеграционно училище, стъпките, коите сте описала са безценни, благодаря и на Вас   bouquet

# 136
Newly_, щом са ви говорни проблемите, непременно поискай работа с логопед и ерготерапия.
Това се изписва от педиатър и се поема от здравната каса.
Всякакви други прегледи в тази посока, свързани с УНГ, можеш да поискаш направления и да покажеш и там досието на детето.
Те ще знаят какво да се направи най-добре.
Тук определено е на много високо ниво работата с деца с увреждания и интеграцията им в градината, училището и в обществото.

Пиша ти от личен опит - две от децата ми са с проблеми.

# 137
Моля кажете ми къде в София да направя следното:
1. Превод и легализация на акта за раждане на детето
2. Превод на дипломите ни от софийски университет, в университета правят ли превод на немски
3. Превод и легализация на брачното
4. Аз имам нова фамилия, трябва ли да издам документ, в който да пише че лицето в дипломата и аз сме едно и също лице

# 138
  • На зелено
Дами здравейте,

Имам нужда от помощ в закупуването на контактни лещи.
Моля, някой, който има опит чрез покупка онлайн или в оптика, да сподели   bouquet
Аз проверих в няколко сайта за конт.лещи и се продават в кутийка по шест броя. Но аз имам различен диоптер на двете очи и този вариант не ме удовлетворява.
Мерси много предваритварително

ninasim1,
По първите три точки, искаш съвет в коя фирма да направиш превод и легализация ли?  newsm78
Ако да, аз мога да ти пиша на лични агенцията, която използвах.

# 139
Да, ако сте доволни от фирмата ми пишете

# 140
Успех с градините! Kато цяло района около Карлсруе е проблемен откъм свободни места в ясли и градини, но пък може и да имаш късмет. Съвет - подайте документи във възможно най-много на брой градини, все от някъде ще излезе нещо.
За нови контакти, можеш да погледнеш и в българското училище в Карлсруе - има и бебешка и предучилищна група, освен училищния клас. https://www.facebook.com/janbibiankarlsruhe?fref=ts

Благодаря, Сбъдваща мечти. Има доста градини, но към момента няма свободни места за двамата. За моя изненада има място за малкия на 2г., а за големия-на 4г няма. В момента се чудим дали да пускаме малкия, като така или иначе ще съм си в къщи. Българското училище в Карлсруе ни е далече и отпада като вариант.

# 141
Restriction, в повечето градини братята/сестрите на вече приети деца са с предимство. Тоест ако запишете едното дете сега, другото ще получи първото освободило се място в същата градина. Попитайте в тази градина дали запазват предимство за братята/сестрите и преценете според отговора.

# 142
Rovaniemi, мъжът ми беше купувал седмични контактни лещи от ebay. Той също е с различни диоптри. Мисля че бяха по 6 в опаковка. Разгледай там ако искаш.

# 143
Честит празник на всички, които харесват Свети Валентин!
Ние двамата с малчо вчера направихме сладкиш-подарък за тати, а тази сутрин аз подредих няколко парчета от сладкиша в красива чиния, направих за таткото кафе и ги оградих с чаени свещи във формата на сърце. Когато запалих свещите и спрях лампата гледката беше разкошна. А таткото беше на седмото небе от радост и изненада. Малчо пък изненада мен с подарък-апликация. Разбира се той също получи подаръци и от двама ни, защото много го обичаме. Изобщо Свети Валентин у нас се празнува като ден, в който хората които се обичат си подаряват подаръци, а не точно като ден на влюбените.

# 144
здравейте момичета! извинявам се,че нахлувам в темата ви,но съм в голяма нужда! спешно ми трябва превод на един къс текст от български на немски и няма наистина кой да ми свърши тази услуга,а ми е много,много спешно! пресрочвам вече много сроковете! моля,ако някой говори езика на почти перфектно ниво (перфектно знам,че е почти невъзможно) да ми пише на лични!

# 145
Мама - Ени, браво на вас. Нито съм за празника, нито против него, а най-хубаво ми се струва, когато има отношение, каквото е при вас. Честит ви хубав ден!

Бандитка, сори за закъснението, тези, дето ти си изредила, само че извънкласни + тенис.

Т.е. искам да кажа, че въпреки, че сме в ДЕ, не е срамно да ти преподава българин.

Аз пък искам да попитам, къде казах, че е срамно да ти преподава българин?  newsm78

# 146
  • На зелено
Сутринта, забравих ooooh! Честит празник на всички, които под една или друга форма харесват/празнуват на Св.Валентин! Сега се прибирам с една Шефлера от любимият мъж, която грижливо следва да опазя и съхранявам  Heart Eyes
Хексилина, Благодаря ти!  Simple Smile Ще погледна и там. Досега съм ползвала лещи за един или три месеца, но не съм много доволна от последната марка и бих искала нови да пробвам. Точно това експериментиране ме възпира от покупката на по-голям брой лещи.

мама-ени, страхотна изненада Simple Smile

Дени,
"Ми то срамота да дойдеш на немска територия и да търсиш курсове по немски сред българи.... ".

# 147
Мда, точно това пише там. Все пак, мерси за отговора.

# 148
Здравейте, можете ли да ме упътите коя майонеза прилича на българската. Купiх Miracel, купих и лидълската,но и двете ми сладнеят. Не мога да намеря подобна на нашата/На Краси/. Намъчихме се тук,на малкия му се яде руска салата,направих му с Miracel,но не я хареса изобщо.

# 149
Мерси Дени!   bouquet
Тъкмо тенис е едната от идеите ми. Или гребане, че нали тук е река до река. Но все пак викам първо да започне да плува добре, пък тогава да гребе.  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт