Отговори
# 195
В България се взима кръв от петичката за скрининг за вроден хипотиреоидизъм и фенилкетонурия.  Wink

# 196
  • Немция
Малко съм объркана, защото българската лекарка ме наплаши, че само така можело да се хванат някои заболявания като анемия и бъбречни проблеми.
E, писах го в отговор на това изре4ение. Със сигурност има какво още да се изследва, но с бълг. здравна система така или ина4е не съм добре запозната(то4но кога, за какво и как се взема кръв при бебета и деца).

# 197
Момичета, в нашата детска градина има заден двор, където момчетата ежедневно се бият. Говорих с директорката за това, но тя ми отговори - но вашето дете се бие с удоволствие. Не смятам че това е редно. Към коя институция мислите че бих могла да се обърна, за да ги проверят и евентуално да променят това?

# 198
Момчетата си се боричкат на игра (по принцип). Това е толкова естествено, както играта с кукли за момичетата... Момчетата постоянно играят на банди, рицари, нинджи, каратеки, войници и прочие по-агресивни активитети Simple Smile Ако става въпрос за истински системен злобен бой/побой , съмнявам се в градината да си трайкат и да не взимат отношение - нали ще има синини, драскотини, рани, нали ще има маса разтревожени родители, нали ще има търсене на вина и даване на обяснения, минимум? Мислиш ли, че положението е чак толкова сериозно, че да се налага съдействие на някоя институция?

# 199
Ох, наистина не знам Сбъдваща - от твоята уста определено не звучи така както е в моите очи. И все пак - не е нормално според мен децата нарочно да бъдат оставяни да се бият /боричкат/. А директорката точно това каза - " Знам, но вашето дете се бие с удоволствие".

# 200
  • Германия
Благодарско ви за споделеното около логопедките. Значи нашите са леко ..различни.
Как се посмях и аз с целувките- и Вал е на фаза раздаване на целувки, то май доста деца от групата му са така, защото чух една от майките да пита друга, дали и нейното чедо така раздава целувки наред  Heart Eyes

Мама-Ени, защо не им предложиш, ком като ги оставят да се бият, поне да им предложат смислено биене- курс по бойно изкуство например  Mr. Green  Щом като има курсове по йога за градински деца, защо да няма и по джиу джицу например. Thinking От друга страна детето боричкайки се опознава собствените си сили и граници. Боричкането също е комуникация. Виж, ако започнат да се хапят и скубят и възпитателките не се намесвят, тогава и аз бих се замислила за сериозен разговор.

# 201
мама-ени , не знам реално на какво си станала свидетел, казвам само какво се случва в една група индивиди от мъжки пол от 4 г. възраст до... (не знам горна граница има ли). Понеже аз съм горд притежател на сравнително компактна мъжка група в къщи и доста многобройна мъжка група в близкото ни обкръжение... та ми е ясно какво представляват мъжките/момчешките игри. Понякога твърде неприемливи за момичешки майки или дами с по-чувствителни натури.
Съмнявам се нещата да са системно извън контрол и персонала на градината да търпи това. Честно.

# 202
  • Deutschland
divanence, няма ли възможност да ви даде постоянен час? Ние ходим всеки четвъртък в 8,00 часа и е си го имам предвид в програмата.

Не съм я питала за тази опция.Другата седмица ще попитам.Мерси за идеята  Simple Smile

Ох,момичета много ми е мъчно за една майка в Англия на която социалните служби взеха детето.Не знам дали сте чели за нейния случай. Днес тя загуби делото.Сълзите ми се стичат и не мога да си представя как се чувства тази майка  Cry
http://m.btvnews.bg/video/video/tazi-sutrin/za-borbata-na-edna-m … dashterya-si.html

# 203
Здравейте. Искам да ви попитам някой знае ли дали в района на Бретен има детска стоматологична клиника. Имаме проблеми с млечните зъбки, рушене на емайла. Аз също имам проблемни зъби и търся  в околията университетска клиника. Една зъболекарка ми каза че в университетските клиники има практика студентите последна година да правят зъби на символична цена. Все едно си опитно зайче, но и това е вариант.

# 204
Добро утро! Аз съм на тема детски зъболекар. Просто намирам такъв, записвам час и отивам или е нужно първо да се запиша при личен такъв?

Предполагам и тук се силанизират постоянните зъби на децата. Някой има ли опит - поема ли се от касата? 

# 205
  • Германия
Добро утро! Аз съм на тема детски зъболекар. Просто намирам такъв, записвам час и отивам или е нужно първо да се запиша при личен такъв?

Предполагам и тук се силанизират постоянните зъби на децата. Някой има ли опит - поема ли се от касата? 
Аз навремето питах вземат ли деца и направо записах час. За постоянните зъби..хм..питай най-дорбе касата или зъболекар/ката.

# 206
  • Немция
За детски зъболекар не съм 4увала да има в Немско- те приемат и големи, и малки.

За силанизирането на зъби... на мен това понятие нищо не ми говори Embarassed(просветлете ме), но така или ина4е моите деца са малки още, не са стигнали до постоянните зъби, тоест не съм наясно.

# 207
  • в сърцето на един мъж...
Има детски също. Аз водя децата в голям такъв праксис. Само деца приемат. Силанизирането е покриване на постоянните излезли кътници, за да се предпазят от кариеси, докато излязат другите. Покрива се от здравната каса.

# 208
  • Немция
Гея, благодаря за просветлението.  bouquet В нашия град, който е сравнително малък, няма детски зъболекар, в околността не съм търсила, тъй като не държа да е непременно детски. Явно в големите градове има пове4е предлагане и възможности.

# 209
  • в сърцето на един мъж...
Вероятно. Нашия е много хубав, направен като за деца - с пещери, голям и удобен детски кът, има си даже и операционни, всичко правят там на място. А децата са особено щастливи, понеже като ходят, получават специални монетки и си вземат разни неща от едни автомати на входа Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт