Отговори
# 585
Ние сме без допълнителна зъбна застраховка и затова мога да дам последно сведение кое как се плаща - фотополимерна пломба 1 част е 25 евро собствена част за доплащане, при по-голяма пломба идва до 45 евро на зъб. Предните зъби не се плащат, тъй като пломбите са микроскопични. Това е при моя зъболекар.
Брекети - при щерката са 3200 по план, за изплащане срока може да е 2 или три години, можете да сметнете просто колко се получава на месец. Това е само за едната челюст.
Има показатели от здравната каса за отклонения, които тя поема - при щерката не стигаше 1 мм, т.е тя имаше 4,5 мм а и трябваха 3,5 мм за да поеме всичко касата. Става дума за разстоянието, което има между 2 и 4 зъб, за да се намести 3. При големия ми син показателите бяха на лице и цялото лечение се пое от касата, като плащахме след всеки преглед някаква сума, която накрая ни я върнаха също.

# 586
  • Germany
Нямам идея какви са цените на брекетите, предстои ни преглед. Застраховката, която ние сключихме за големият, беше около 8-9 евро на месец, но пак много зависи каква е ситуацията и не покрива всичко на 100%.
Вечерница, много добри цени има твоят зъболекар Simple Smile При нас не съм чула някой да е доплатил по малко от 70евро за пломба...

# 587
  • На точното място
Сбъдваща, ще очаквам на есен прясна информация от първа ръка!

Вечерница, извинявай, но не разбрах 3200 е цялата сума за лечението или само 20%, които вие трябва да доплатите. И това , че брекетите не са постигнали желания резултат не е ли по вина на ортодонта, то детето каква вина има?

При нас не е нещо спешно, трябва само да оберем леки луфтове между горните зъби и леко прибиране ок 2 мм на вътре на предните горни зъби.

# 588
de_desto, не си разбрала!
Това е Angebot на ортодонтката за цялото лечение на детето, а не, че не е неуспешно. Това е цялата сума, ние трябва да я платим, заради липсващия милиметър, поради който касата не поема без допълнителна застраховка.

# 589
В Бг ортодонтията е на частно изцяло, обаче съм удивена колко евтино лечение са ви предложили - би ли споделила какво включват тия 3200 евро ? Че то  в Бг цените са сравними http://www.usmivki.com/prices-4#4    http://www.usmivki.com/prices/

П.п. сега забелязах че става въпрос за една челюст .

Последна редакция: вт, 29 апр 2014, 04:55 от veni-b

# 590
  • На точното място
Вечерница, пак прочетох поста ти/няколко пъти/ и схванах-или поне така си мисля. т.е. ако деформацията е по-голяма отколкото допустими те критерии на касата, не ти плащат нищо, но това става ясно след изготвяне  на плана за лечение, преди започването на самото лечение. Благодаря ти за разясненията!

# 591
Вечерница, пак прочетох поста ти/няколко пъти/ и схванах-или поне така си мисля. т.е. ако деформацията е по-голяма отколкото допустими те критерии на касата, не ти плащат нищо, но това става ясно след изготвяне  на плана за лечение, преди започването на самото лечение. Благодаря ти за разясненията!

Точно обратното аз го разбирам - има определен критерий за степен на деформация , естествено има и минимални , които минават за козметични има и сериозни проблеми . Козметичните проблеми касата не ги покрива , а сериозните водещи до деформации ги покрива.

Има показатели от здравната каса за отклонения, които тя поема - при щерката не стигаше 1 мм, т.е тя имаше 4,5 мм а и трябваха 3,5 мм за да поеме всичко касата. Става дума за разстоянието, което има между 2 и 4 зъб, за да се намести 3. При големия ми син показателите бяха на лице и цялото лечение се пое от касата, като плащахме след всеки преглед някаква сума, която накрая ни я върнаха също.

Това разтояние от 3.5 мм е разтоянието което според касата е минимално да е между 2 и 4 зъб за да има място като пробие кучешкия да " влезе" там а не да стои високо над другите зъби . Ако имаш 4 мм. или 4.5 както е при тях явно се смята че не е фатално и може с леко закривяване на зъбите той все пак да се намести / тоест проблема става козметичен/ ... така аз ги разбирам нещата ...

На сестра ми децата носиха скоби по касата , на сина и зъбите не се подредиха идеално но след консултация с двама ортодонти решиха че касата не поема това лечение защото е козметично , ако искат все пак да го коригират ще трябва да е на частно.

de_desto така както описваш проблема при вас може и той да е в графа козметични.

# 592
Леле направо ме изумихте с тези цени. Хайде за ГЕрмания почти разбирам, ама в България толкова високи цени. КОй може да си позволи такова нещо?  Shocked
Иначе вземам доста да се замислям дали и ние да не сключим да голямата застраховка. Осоебно както все и изникват постояните зъби без да е паднал млечния. Вече на втори зъб и се появява новия отзад. а млечния изобщо не мърда.
На какво се дължи това според вас?

# 593
  • Germany
Петка, и при нашият беше така с поне 2 зъба. Наложи се да му ги извадят, за да не се деформират новите. Не съм разпитвала на какво се дължи... За застраховката - колкото по рано я направите, толкова по малко ще е месечната вноска. Нашият застраховател ни посъветва също така да направим застраховката и псоле да отидем на контролен преглед, защото ако кажат, че ще има нужда от шини/брекети /дори на по късен етап/, това ще дигне вноската или направо ще ни откажат да направят такава застраховка.

# 594
  • На точното място
Вени, благодаря ти за доразясняването. Не обичам да ставам Мара подробната, но незнам защо така неразбрах от първия път ooooh!.

Петка и на мен ми се вижда доста скъпо, явно това са цените на тази клиника. Както писах по напред на нас ни поискаха 1000€ за е 2 челюсти за цялото лечение. На моя приятелка ортодонтката е взела 2500 лв, но и проблемът им е бил по сериозен. Не знам какво ще им е толкова специалното на тези брекети за 5-6 хил.лв.

Мони,благодаря че сподели това за застраховките. Живот и здраве когато дойдем на място ще се заинтерсувам по сериозно.

# 595
значи тази зъбна застраховка се плаща отделно , така ли, и може да се сключи само за зъбна помощ?

# 596
Вени, благодаря за помощта при разясненията. Точно за това става дума. Дори обсъждахме да изчакаме до 17 г и ако мъдреците са тръгнали да избутват зъбите за място, то евентуално това място да се намали и да стигне до желаните мм от касата и да поеме всичко. Но... девойката не иска да чака и затова сега лятото ще я водим при позната в Стара Загора за по-малко от половината пари *като съм пресметнала и полетите, които ще се наложат за корекции през 3 месеца.
ninasim1, зъбна застраховка можеш да сключиш по всяко време,но според състоянието на зъбите и други дреболии се определя големината на вноската.

# 597
Здравейте!  Hug
Следя темата от повече от година и мисля ,че е време да се запиша:)
Следващият месец се местим от Гърция в Германия и имам малко въпроси на които не намерих отговор на първа страница.
Първо искам да ми препоръчате изгоден доставчик на ел. енергия,става въпрос за Баден Вюнтерберг.
И второ добър ортодонт в района на Лудвигсбург,може и Щутгарт.
Темата за зъболечение,която в момента се обсъжда ми е много полезна ,благодаря на всички за споделеният опит.
Хубав и усмихнат ден на всички !!!   bouquet

# 598
  • На точното място
Вечерница, нашата ортодонтка като разбра, че има вероятност да заминаваме и няма да можем да я посещаваме ежемесечно каза, че имало и др.вид брекети Smart, които не са със ластичета ами със щифтове, които сами се пристягат и се ходи на преглед на 6 м или по-вече. Може да попиташ за тях вашата ортодонтка.

# 599
Здравейте!  Hug
Следя темата от повече от година и мисля ,че е време да се запиша:)
Следващият месец се местим от Гърция в Германия и имам малко въпроси на които не намерих отговор на първа страница.
Първо искам да ми препоръчате изгоден доставчик на ел. енергия,става въпрос за Баден Вюнтерберг.
И второ добър ортодонт в района на Лудвигсбург,може и Щутгарт.
Темата за зъболечение,която в момента се обсъжда ми е много полезна ,благодаря на всички за споделеният опит.
Хубав и усмихнат ден на всички !!!   bouquet

Аз доставчик на енергия най-добре виж на verivox.de Пишеш си пощенския код, колко ти е годишния разход и ти предлага различни оферти. директно от страницата се сменя и те се грижат за прекратяване на рпедния договор. Но според мен това е по-добре като се преместите някъде и тогава да го направите. И е добре да знаеш колко ти е годишния разход. Пакетите са доста по-изгодни, но човек трябва да си знае точно колко е разхода му на година. Не мога да ти предложа определен доставчик, защото варират регионално.

Общи условия

Активация на акаунт