Отговори
# 600
Благодаря много  Петка!  Hug
Ще проверя този сайт,само не мога да преценя каква консумация ще имаме в предвид ,че ще се отопляваме с парно ,а досега не ми се е случвало  Laughing

# 601
Благодаря много  Петка!  Hug
Ще проверя този сайт,само не мога да преценя каква консумация ще имаме в предвид ,че ще се отопляваме с парно ,а досега не ми се е случвало  Laughing

Но парното не е на ток нали? По принцип от страницата като напишеш колко човека сте предлага определено количесво киловати но според мен са доста завишени на тази страница. Затова най-добре преместете се, засичай приемрно 2 месеца всяка седмица разхода и после го смятащ средно аритемично на седмица и като умножиш по 52 и получаваш за година. Ако са само летни месеци трябва и нещо да се добави, защото зимата консумацията е по-висока. Според мен не бързай. Местните доставчици са по-скъпи, но не са кожудери. ЗА 2/3 месеца няма да стане нищо да пстанете на тях.

# 602
Ние си изпразнувахме рождените дни и отново имам време да погледна в темичката - коментираните теми за зъболекарските и ортодонтските услуги са ми важни, споделеното ще ми е от полза. Баткото има изкривяване на предните горни зъбки и му се е деформирала захапката, най-вероятно според зъболекарят му ще трябва да слагаме брекети по някое време, за да я коригираме, та и това ми представляваше интерес. Помня , че една колежка беше теглила заем (преди около 6г) за да направят брекетите на щерка й и им струваше над 5000лв, ама тогава не съм се интересувала от детайли, бях още много далече от този вид дертове.

# 603
  • DE
А мен ме интересува при пазаруване в амазон как идват пратките в Германия  newsm78 Носят ти покана от най-близкия пощенски клон да отидеш да си вземеш на място пратката. Или я доставят до вкъщи?

# 604
Всички доставни фирми носят до дома. Ако те няма, ти оставят съобщение, че ще дойдат отново или ще го оставят в еди-кой си офис на фирмата.

# 605
  • DE
Вечерница, благодаря   bouquet

# 606
Здравейте момичета. И аз с питанка. Как отивате при ортодонт? С  направление от зъболекърят на детето или си запазвате час и отивате.
Другото ми питане е за пощите. Искам да направя оплакване, но не намирам телефон. Как може да стане това. Оставят ни колетите до пощенската кутия ( не е до входната врата).  Колетите са застраховани и знам , че трябва да се подпишем.  Втори път се случва, но не успях да видя един и същи служител ли е. Бях си в нас, не са идвали до вратата.

# 607
Благодаря, Петка още веднъж !  Hug
Ще послушам съвета ти,парното е централно и  на газ,така пише в договора.
Не знам до колко е изгодно като вид отопление.
Хубав ден !!!   bouquet

# 608
Хексилина - на ортодонт (Kieferorthopäde) сме ходили с направление от зъболекар , но мисля че може и по собствено желание, тоест без направление.
Оплакване - писмено! в близката поща. По телефона няма да стане.

Беборина - парно на газ е възможно най-добрия вариант, в сравнение с отопление на ток или на нафта или твърдо гориво.

# 609
  • На точното място
И аз да споделя-изтървахме много хубав и изгоден апартамент буквално за часове,но пък ни одобриха за детските и то супер бързо Simple Smile. Надявам се , че не досаждам .

# 610
http://news.de.msn.com/politik/neue-gesetze-das-%C3%A4ndert-sich … zum-1-mai#image=2   по темата за котлите за локалното парно, може би трябва да се гледа и това, знам ли?!?  http://news.de.msn.com/politik/neue-gesetze-das-%C3%A4ndert-sich … zum-1-mai#image=1 това ми се видя интересно, макар че нас още не ни засяга, но на по-скоро търсещите може да им е полезно . Звучи коректно спрямо наемателите...  Peace

# 611
Сбъдваща, за парното можем да поспорим.
За нафтата зависи много от котела колко гори, а газта дори излиза по-скъпо от останалите горива.

# 612
Ами сигурно има и икономични котели, не споря. Ние правихме сериозни проучвания за видовете отопление преди 3-4 години, на базата на които направихме избор (локално парно на газ). При сравненията отопляемата площ също е важна... градусите, които се поддържат. Хамалогията при нафтата не е за пренебрегване, също и миризмата понякога. На нас газта ни излиза 46 евро на месец, отопляваме пълни 160 квадрата (една трета от които с 3- метров таван, тоест обема е още по-голям) без никакво пестене. Зиморничава съм, 22-та градуса зимата са ми важни. Лесно - въртиш копчето на радиатора и топлото идва, чисто - не мислиш за доставки/маркучи/цистерни, бързо- затопля се за минути. За мързеливци като нас парното на газ е добро решение. Смятам и икономично.

Заради количеството лични съобщения от последните дни, които получих и на които не отговорих и няма да отговоря...  искам да кажа следното:
НЕ търся работа в Германия, не търся жилища , не говоря с директори на детски градини, не пиша домашни по немски, не правя преводи, не поръчвам нищо от никакви сайтове, не пиша извинителни бележки и не се обаждам в Джоб Център.

# 613
Сбъдваща, благодаря за отговорите.
Отоплявали сме се и на газ и на нафта. И при двата случая ни е било топло.

Последна редакция: чт, 01 май 2014, 20:49 от Хексилина

# 614
Ехе, какъв е този спам, който са ти ударили, Сбъдваща?  Crazy
От един и същи човек или от различни?

Общи условия

Активация на акаунт