Отговори
# 660
  • Germany
Тралала, опитай да смениш педиатъра. Също така води децата при УНГ без да чакаш да се задълбочи проблема. Вземи си и някакви лекарства от БГ за да можеш да реагираш, когато тукашните малоумници неглижират проблема. Наша позната 2 месеца кашля и й казваха, че нищо й няма и накрая се оказа с пневмония.... Аз съм супер отчаяна от тукашните лекари и не знам как ще я караме за напред...

# 661
Здравейте.
Вечерница, дано се наредят нещата.
Аз споделям опит как е при нас.

Скрит текст:
Знаете че детето ми е в гимназия, заедно с твоя син е. В началото на учебната година им пуснаха тест за проверка на правописа. Мисля че бяха около 180 думи. Трябваше да имат най много около 15 грешки.  Вики беше с повече и съответно заедно с други деца са на допълнителни часове. Този прословут Fцrderung. Вики каза, че всички деца които са там когато пишат тест им се вземат под внимание само половината грешки. Става въпрос основно за немски и география. Госпожата която е на допълнителните часове им води географията. Дадоха ни материали да прочетем за дислексията, имам учебници с диктовки и т.н. Сричат, разделят думите, опитват се да изговарят думите правилно. Напредък има и то голям. Ходят през седмица два пъти след обяд. Не е само тя там има и германчета. В никакъв случай не мога да кажа че е разделянето на чужденци и германци. Оценките й по всички предмети са добри.  Евентуално има някоя тройка по английски.
tralala81 , ходя по доктори от декември месец. От едно плуване и изстинка започна да не чува с едното ухо. Болки, сърбежи и пукане постоянно. Беше ужас. Ходихме при доктор на 30 декември. Премахна цялата ушна кал и я подложи на тестове. Каза че има събрана вода зад тъпанчето и ако сама не излезе ще се наложи операция. Имаше и възпаление. Накара ни да пръскаме спрей за нос ( спрей, не капки) за да се подпомогне изтичането. Много дъвкане, най добре дъвка. Постепенно всичко утихна, но не мога да кажа от какво. Цяла зима боледува. Уши, глава, корем се редуваха постоянно. Стигнахме до антибиотик февруари и масаж март месец.  Мислех да попитам мога ли да направя тест след няколко месеца, но не знам дали ще има нужда. Аз я следя когато гледа телевизия дали е добре. Ако не чува телевизора е усилен много. Поискай второ мнение преди да разрешиш операция.
Мони, не е добре особено дете да се лекува с каквито лекарства имаш. Не се заяждам и аз съм стигала до голямо мислене. Все пак всичко им се води в картоните  на децата. Не бих посмяла да дам нещо без да знае педиатъра й. Виждам че дори антибиотика два поредни пъти не е един и същ.

# 662
И аз не бих посмяла да лекувам детето на своя глава, освен ако не става дума за 'бабешки' лекове като гаргари, инхалации с лайка и подобни (които, признавам си, не смогвам да правя  Embarassed).
Аз също много се бях засилила да сменям педиатърката, но освен че е много авторитетна, мнението й го потвърдиха още 3-ма лекари... А то е именно: против простуди и настинки няма какво да се направи. Ако доведат до усложнения, лошо, но няма начин.
Аз децата ги забелязвам веднага, щом не чуват, но то тогава реално е вече късно, защото вече има някакъв проблем.
И на нас спрей за нос ни изписват, друго нищо.
Преди живеехме в Италия - там предписваха винаги инхалатор, и сякаш повече ефект имаше. Даже мислех да си взема и за тук, но какъв е смисълът, ако не знам с какви лекарства да го пускам.
Ето вече е май месец, и всичките са още със запушени носове, включително големият след операцията, която уж трябваше всичко да разреши. Имаме контролен УНГ преглед след 2 седмици, но на базата на досегашния си опит, големи надежди не възлагам...  Confused

# 663
Хексилина, той ходи веднъж седмично на при треньора по дислексия, където целево се занимава с него, защото прави тест точно къде са му слабите места, отделно в училище посещава това прословуто рехтшрайбАГ и там още 2 часа седмично, но напредъка е бавен и труден.
Аз го успокоявам, че големи личности са били с дислексия и не им е попречило да станат велики и да бъдат оценявани, той почна да свиква донякъде с това, но все още е кълбо нерви и се притеснява като получи по немски ниски оценки. Дори по английски се справя засега забележително добре.

# 664
 Вечерница , те доста се занимават с него. Успокоявай го. Дано минат прегледите по бързо и да се решат проблемите. Вие почти свършвате училище за тази година. Аз карам Вики да замества думите когато е възможно с такива които знае. Обаче при една диктовка лъсват нещата .При нея ако има нещо то е съвсем леко. Най често H в средата на думите и IE са й проблема.

# 665
  • Germany
Нямах предвид да се дава антибиотик на своя глава, но аз лично си имам лекарства за по честите състояния на детето и обикновено съм наясно какво ще стане, още преди да има конкретните симптоми /малкият е с астма и последният път нарочно не направих инхалация с лекарство, което си имам от БГ за да види педиатърката какво се случва, ако не се реагира на време/. Имам и капки за нос и капки за уши и противоалергични и кортикостероиди, ако стигне детето до тежък спазъм. Последният път малкото беше с рецидивираща гъбична инфекция на пениса /след предписан антибиотик/, а педиатърката ни прати по живо, по здраво вкъщи с обяснението, че нищо му няма. На другият ден отидохме на уролог, който предписа адекватно лечение и детето се оправи. Та, аз лично, тук винаги съм с едно наум след преглед при педиатър или общопрактикуващ лекар...

# 666
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз съм супер отчаяна от тукашните лекари и не знам как ще я караме за напред...
хихихихи и аз, ама изпитах всичко на собствен гръб, т.е. мен ме размотаваха и баламосваха, че нищо ми няма.

ще става и по-зле. системата е опорочена - печалба трябва да има, не здраве... Whistling

# 667
  • Germany
Така е, Ася. Аз доста четох, понеже нещо такова уча в БГ /здравен мениджмънт/ и тукашната система е ужасна. Никакви пари за профилактика и превенция, на личните лекари се плаща на случай и те гледат да ни претупат и да минава следващият, достъпа до специалисти е бавен и труден и накрая се оказва, че в БГ, поне можехме да си платим и да си осигурим по качествено здравеопазване, отколкото тук... И да, техника имат и може би добри специалисти, но масово се оставят деца и възрастни да стигнат до хронифициране на проблема или влошаване, вместо да се реагира адекватно и навреме... Което, как точно пести пари не ми е много ясно, защото едно е да пуснеш пълна кръвна картина и да дадеш нужното лекарство навреме, а съвсем друго да се наложат няколко прегледа при специалист, по сложни изследвания, по дълъг възстановителен период или недай си боже хоспитализация.
Дано на всички не ни се налага често да се сблъскваме с тукашната здравна система /пък и навсякъде другаде/!

# 668
скоро си говорих с един роднина на мъжа ми и той ми каза, че задължително има Chefarzt Versicherung и че нямало да се остави да го лекува Assistentarzt. самият той работи в системата, психолог е.
аз му казах: предпочитам да не съм в ръцете на нито един от двамата, гледам да не стигам до тях... bowuu

ама Божа работа е всичко...

# 669
На мен впечатленията ми от двете бременности (в две различни болници) бяха много добри - превенция, изследвания, курсове, всичко беше на ниво. Но сега с педиатърката и с личния лекар не е така, голямо размотаване от едно място на друго и все нищо няма, докато не се окаже, че има нещо  Confused.  

# 670
  • Germany
Ася, това някаква допълнителна застраховка ли е? Имаш ли идея колко горе долу излиза на месец? Аз бих направила такава застраховка. Специализантите в киндерклиника в Хайделберг, не могат да различат алергичен обрив от скарлатина и за 2ри път предписват грешна доза антибиотик /веднъж на нашите деца и веднъж на приятелско дете/, а те са ни единствената алтернатива уикенда и вечер...
Тралала, дано се оправят бързо дечицата и да нямате чести поводи за посещения при лекари!

# 671
Ася, това някаква допълнителна застраховка ли е? Имаш ли идея колко горе долу излиза на месец?

да, отделна е. незнам подробности, нямаме такава.
погледни в нета, има портали за сравнение на цени и Leistungen.

# 672
  • На точното място
Момичета като ви чета се чудя: толкова български лекари заминаха да работят в Германия, никоя ли не е ходила при такъв? Или те са може би тесни специалисти , а не общопрактикуващи?

# 673
  • Germany
Аз не съм чувала за педиатър или общопрактикуващ медик около нас. Знам, че има много добър кардиолог българин в детската клиника, но дано на никой не се налага. А и според мен, проблема тук не е в лекарите, а в системата...

# 674
Момичета като ви чета се чудя: толкова български лекари заминаха да работят в Германия, никоя ли не е ходила при такъв? Или те са може би тесни специалисти , а не общопрактикуващи?

Не, но ако има някоя лекарка в в темата, да се обади  Sunglasses. Изглежда, че има ниша.

Да сме здрави, това пожелавам на всички!

Общи условия

Активация на акаунт