БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 40 704
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
  • София
  bouquetЗдравейте, с какво да манриновам пилешки гърди, за да станат сочни, изпечени на грил тиган?

# 571
  • София
  bouquetЗдравейте, с какво да манриновам пилешки гърди, за да станат сочни, изпечени на грил тиган?
Не е точен отговор на въпроса ти, но много, много, много препоръчвам тази рецепта за приготвяне на пилешко филе. Става наистина разкошно! http://illusion123.wordpress.com/2013/11/27/moist-tender-chicken-breasts/

# 572
  • Sofia
С кисело мляко или бяло вино + горчица и подправки по вкус.

# 573
Пилешко за скара най често мариновам с кисело мляко,чесън на прах,черен пипер, горчица, олио, лимонов сок, настъргана лимонова кора, понякога и сос уорчестър. Колкото повече стои, по вкусно става.

# 574
И аз идвам с кухненски неволи.  Sad  Направих този сладкиш по рецептата та labrex http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=686526.msg23669187#msg23669187 . Спазих точно рецептата, пекох в кръгла тава с d=24см. Сладкишът стана много тънък. Къде сбърках?  newsm78

Fortuna, тавичката е била голяма. Аз написах там "В малка правоъгълна формичка за кекс (кръглите са ми големи)", но не съм дала размери. Мисля, че е от най-малките, поне аз не съм срещала по-малки - правоъгълна формичка, дъното е 18/8см, нагоре се разтваря и става 21/11см., висока е 6 см. Тестото е малко и когато го правих първия път, реших, че само в тая формичка
Скрит текст:
ще стане, така прилича на правоъгълно кексче, иначе другите са ми все големи. Дано поне на вкус да е бил добре.

Ще погледна, ако може да се коригира, ще допиша размерите, ако не, ще сложа рецептата в Любими, у нас се харесва "зебричката", става мекичка и пухкава. Peace

# 575
  • София
Не е точен отговор на въпроса ти, но много, много, много препоръчвам тази рецепта за приготвяне на пилешко филе. Става наистина разкошно! http://illusion123.wordpress.com/2013/11/27/moist-tender-chicken-breasts/

Благодаря  Hug Станаха божествени  chef

Благодаря и за другите идеи, но тези без чакане ме грабнаха Laughing

# 576
  • Пловдив
Здравейте,
моля за изпитана рецепта за чийзкейк без печене. Разполагам в 250 гр.маскарпоне, 200гр. заквасена сметана, 200гр. крема сирене, около 200 гр. извара и около 200гр. цедено мляко Simple Smile 

# 577
Здравейте,
моля за изпитана рецепта за чийзкейк без печене. Разполагам в 250 гр.маскарпоне, 200гр. заквасена сметана, 200гр. крема сирене, около 200 гр. извара и около 200гр. цедено мляко Simple Smile 

пакет бисквити се чопира, добавя се масло до получаване на лешкаво тесто, което се разстила на ръца във форма. Изцежда се 1 лимон и се стъгже кората му по желание, заквасената сметана се разбърква с цеденото мляко и кремата със захар на вкус, най- отгоре се добавя няккаво сладко, например от боровинки и се укразява по желание. Това е най- лесно и бързо. в Интернет има много такива лесни предложения с различни продукти като стафиди, фурми и т.н.

# 578
  • Пловдив
 tinki_15, не харесах нищо от интернет, затова питам тук за рецепта и пропорции.
Иначе редовно правя чийзкейк, но с печене.
Чудя се на този дали трябва да му слагам желатин, за да стегне сместта

# 579
Здравейте,

пакет бисквити се чопира,

какво се прави?  newsm78

# 580

пакет бисквити се чопира,

какво се прави?  newsm78

В чопърчето се слагат! tinki_15 ме усмихна с тая дума! Grinning  bouquet

# 581
  • София
Морена,

нали тавичката не се набрашнява, а директно изсипвам сместта?
Колко време приблизително се пече?

Скрит текст:
Плодов сладкиш- Морена

125г масло
3 яйца
1.ч.ч. захар
1ч.ч. брашно
ванилия
вишни или друг плод
* по желание 1/2 пакетче бакпулвер

Аз го правя без набухвател.
Маслото се разтопява в съда, в който ще се пече сладкишът. Фурната се загрява на 180*.  Яйцата се разбиват със захарта, добавя се и брашното, и ванилията. Тестото се изсипва в тавичката с разтопеното масло. Вишните се пускат на желаната гъстота. Пече се в предварително загрята на 180* фурна. Може да се поръси с пудра захар или да се покрие с по-дебел слой заквасена сметана (много леко подсладена с пудра зах.) и поръси с кокосови стърготини или др. Нарязва се на малки парчета - хапки или по желание.

# 582
  • Велико Търново
labrex благодаря отново за рецептата. На вид не ги докарах много, но пък на вкус ми харесаха, не много сладки с хубав шоколадов вкус.

Скрит текст:

[/quote]

# 583
  • София
Каква я свърших  ooooh!

Сложих сладкиша в тавичка с обръч. Обръчът пропуска масло и става някакво чудо  ooooh!

Ама, как не ми дойде на акъла  ooooh!

Тъкмо тръгна на надига, отворих фурната и ...  Sick

# 584
labrex благодаря отново за рецептата. На вид не ги докарах много, но пък на вкус ми харесаха, не много сладки с хубав шоколадов вкус.

Скрит текст:

scrye, съвсем добре са си станали според мен. Радвам се, че на вкус са допаднали. Действително, нормално сладки са и шоколадови. Heart Eyes  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт