БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 40 493
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 9 451
ПАк стигаме до въпрос на вкус  Laughing от кокала (и в частност джолана) бульона става по-силен. Аз пък не бих  сложила дафинов лист Naughty
Синя птичка, ето малко предложения за телешко http://pep-4o.blogspot.com/search/label/%D0%AF%D1%81%D1%82%D0%B8 … D1%88%D0%BA%D0%BE  (прескочи кюфтенцата и пастърмите)   и продължи на глиганското после - месата са съвсем сходни http://pep-4o.blogspot.com/search/label/%D0%93%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD има рагу, кебапи...

# 76
  • Мнения: 527
Здравейте, искам на попитам дали нюкой знае рецептата на крема на торта Павлова в сладкарница Теа?  Много ще съм благодарна, ако ми я напише.  bouquet

# 77
  • Sofia
  • Мнения: 22 555
Момичета, някой има ли да сподели някоя успешна рецепта за млечна майонеза?
Моят вариант: Продуктите на стайна температура! Пр. мляко и олио в съотношение 1:2, малко сол и лимонов сок. Включвам пасатора на дъното на съда и бавно изтеглям нагоре. Това е. Simple Smile

Мдаа.. разбира се въпрос на избор/вкус. Simple Smile
У нас пък телешкото варено не е никакво такова, ако няма целина. Grinning  
Иначе го готвя с джолан, лук, моркови и картофи на едри парчета, черен п-р на зърна.

# 78
  • под тепетата
  • Мнения: 11 128
Всичко на Мorena относно телешкото варено +чушка и домати. Целина и на корен , и на листа.

# 79
  • Мнения: 3 020
И понеже обещах на Морена  /заради теб се регистрирах в Прикачи и сложих снимки на правената вчера вечерта питка по твоя рецепта  Grinning , иначе не снимам и не качвам, заради липсата на време/

Получи се много добре и стана много вкусна, теглеше се на конци.
Но имам няколко питанки:
тестото ми стана много рядко, почти течно - в рецептата 300гр. пр. мляко или 300 мл.? аз сложих 300 мл.  Crazy; брашното 500 гр. ли е? сложих толкова, но като стана рядко и добавих още на око, сигурно + 200-250 гр.; маята втаса, но понеже бяхме тричките сами и малката замрънка, докато почна да меся, тя стана повече от удвоена /маята/. Или аз нещо съм разбрала погрешно рецептата, или при превтасването на маята, се разреди тестото.  Rolling Eyes

Правих я по твоята плетка, но понеже голямата ми помагаше  Wink, аз правех кифличките, тя ги сгъваше на топче и стана малко като футболна топка, а и май тавичката ми беше малка, защото обикновено ми побира тесто с 500 гр. брашно, а сега беше около 700-800 гр.

# 80
# 81
  • Варна
  • Мнения: 2 437
Уважаеми другари и другарки, имам чуденка.  Wink Мога ли и как да комбинирам свинско, ориз и тиква в една "манджа"?
Много благодаря!  bouquet

# 82
  • Sofia
  • Мнения: 22 555
Но имам няколко питанки:
тестото ми стана много рядко, почти течно - в рецептата 300гр. пр. мляко или 300 мл.? аз сложих 300 мл.  Crazy; брашното 500 гр. ли е? сложих толкова, но като стана рядко и добавих още на око, сигурно + 200-250 гр.; маята втаса, но понеже бяхме тричките сами и малката замрънка, докато почна да меся, тя стана повече от удвоена /маята/. Или аз нещо съм разбрала погрешно рецептата, или при превтасването на маята, се разреди тестото.  Rolling Eyes

а и май тавичката ми беше малка, защото обикновено ми побира тесто с 500 гр. брашно, а сега беше около 700-800 гр.

Много хубава ти е станала питка, справила си се чудесно въпреки питанките, сама си усетила, какво повече от това. Браво! smile3501
 
Грешката е моя... поправих вече рецептата. Всичко що е течно меря в литри/милилитри по подразбиране. Simple Smile
Но така или иначе ти си мерила в мл - правилно. 300мл. течност на 500г брашно определено са множко и затова съм писала:  
"В брашното (500г) добавете солта и останалата захар, направете кладенче и сипете всички продукти и втасалата мая. ... Смесете продуктите и омесете тесто. Прибавяйте брашно, колкото е нужно, за да получите меко, но не лепнещо тесто."

500те г брашно са отправна точка. Simple Smile  
Маята е важно да не превтаса, да не спадне, иначе няма проблем... както се вижда и при теб. Simple Smile
15г мая са достатъчни за 800те г брашно, както също е видно. Simple Smile
Моята тава е d=32см.

Радвам се, че ви е харесала! А и безценна помощ си имала, прекрасно!  Hug

# 83
  • Мнения: 7 779
Уважаеми другари и другарки, имам чуденка.  Wink Мога ли и как да комбинирам свинско, ориз и тиква в една "манджа"?
Много благодаря!  bouquet
ако ще го ядеш може и бонбони Лукчета да сложиш. въпрос на вкус  hahaha

# 84
  • Мнения: 2 280
Правя торта с течна неподсладена сметана, обаче не ми стигна сметаната и си купих такава, която я дават само за готвене и не ще да стане на крем. Мога ли да й сложа нещо вътре? Или да си купя сладкарска сметана?

# 85
  • Мнения: 1 884
Момичета, някой има ли да сподели някоя успешна рецепта за млечна майонеза?
Моят вариант: Продуктите на стайна температура! Пр. мляко и олио в съотношение 1:2, малко сол и лимонов сок. Включвам пасатора на дъното на съда и бавно изтеглям нагоре. Това е. Simple Smile

Мдаа.. разбира се въпрос на избор/вкус. Simple Smile
У нас пък телешкото варено не е никакво такова, ако няма целина. Grinning  
Иначе го готвя с джолан, лук, моркови и картофи на едри парчета, черен п-р на зърна.
  О, тъкмо ме подсетихте. Скоро не бяхме яли тел. варено. И аз правя така майонезата но добавям и малко горчица. Аз директно от хладилника слагам млякото, не съм имала до сега проблеми.

# 86
  • Мнения: 1 756
Благодарности към всички  bouquet

Заемам се  chef

# 87
  • Мнения: 1 676
Аз наскоро правих майонеза, с яйце и олио, обаче нещо не съм доволна от резултата  явно бъркам някъде. newsm78

# 88
  • Мнения: 8
Може ли някой да ми каже каква е разликата между захарно тесто, фондан и захарна паста?
Предварително благодаря Simple Smile

# 89
  • Мнения: 1 884
Аз наскоро правих майонеза, с яйце и олио, обаче нещо не съм доволна от резултата  явно бъркам някъде. newsm78

Кое не ти хареса, сподели, може да помогнем!

Общи условия

Активация на акаунт