БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 40 370
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 168
Морена,  Hug

# 106
  • София
  • Мнения: 5 729
С тези ваши рецепти трябва да напусна работа направо  Crazy Чудесно изглежда всичко, да ти се прииска да го сготвиш моментално Peace
А представи си диетуващите, които само готвят тези вкуснотийки и не мигат дори да ги опитат!  Crazy

# 107
  • Шоколандия
  • Мнения: 123
Здравейте! Може ли да ми предложите как мога да приготвя Пангасиус филе. Иска ми се да не е паниран или със сметанови сосове.

# 108
  • Мнения: 10 843
С тези ваши рецепти трябва да напусна работа направо  Crazy Чудесно изглежда всичко, да ти се прииска да го сготвиш моментално Peace
А представи си диетуващите, които само готвят тези вкуснотийки и не мигат дори да ги опитат!  Crazy


От една седмица съм на Системата -60. След 18:00ч пия само вода без никаква храна. Просто готвя за домочадието.

# 109
  • София
  • Мнения: 5 729
Аз правя на фурна във фолио - под филето слагам малко масло, посолявам рибата, върху нея нареждам кръгчета лимон (на моето парче портокал, че повече ми харесва), отивам всяко парче във фолио, поставям в тава със съвсем малко вода на дъното, колкото да не е сухо и пека около 25 мин. на 180 градуса с вентилатор.

# 110
  • София
  • Мнения: 5 729
С тези ваши рецепти трябва да напусна работа направо  Crazy Чудесно изглежда всичко, да ти се прииска да го сготвиш моментално Peace
А представи си диетуващите, които само готвят тези вкуснотийки и не мигат дори да ги опитат!  Crazy


От една седмица съм на Системата -60. След 18:00ч пия само вода без никаква храна. Просто готвя за домочадието.
И аз съм на диета и готвя за другите Simple Smile, затова го написах, че само точа лиги!

# 111
  • Sofia
  • Мнения: 29 053
missence ,каква сметана,в рецептата за щрудела няма......

# 112
  • Мнения: 1 884
С тези ваши рецепти трябва да напусна работа направо  Crazy Чудесно изглежда всичко, да ти се прииска да го сготвиш моментално Peace
А представи си диетуващите, които само готвят тези вкуснотийки и не мигат дори да ги опитат!  Crazy

О, не ми говори. От три седмици не бях яла бял хляб и тестени. Снощи правих завъртяната пита и си хапнах малко, после ме скъса корема от болки. Ама да ми е за урок Tired

# 113
  • Мнения: 3 020

Маята е важно да не превтаса, да не спадне, иначе няма проблем... както се вижда и при теб. Simple Smile
15г мая са достатъчни за 800те г брашно, както също е видно. Simple Smile
Моята тава е d=32см.


Мдаа, моята тава е с диаметър 26 см.
Аз пък винаги слагах 20 гр. мая на 500 гр. брашно.

Благодаря за похвалата.  Blush Grinning

Ох и да питам - остана ни половин заек. /Другата половина я направих на НГ на капама/. Може ли да го направя на капама обаче с прясно зеле - зеле, заек, зеле, свинско /за мазнинка/, зеле? Ако да, да сложа ли праз или да си го правя както се прави стандартното зеле?

# 114
  • София
  • Мнения: 31 393
missence ,каква сметана,в рецептата за щрудела няма......

Има, има  Wink В клипчето, което ми предложи, го сервират с топка сметана и аз така направих. Много вкусно  eat Ама, как да я съхраня?  newsm78

http://www.bonapeti.bg/collection/Shtrudel-s-banani-i-shokolad/

Скрит текст:


***

Ох, момичета, как си го причинявате?! Като гледам какви вкусотии правите, как удържате на диетите  Embarassed Браво   bouquet

# 115
  • София
  • Мнения: 12 218
G&B, чуден резултат, поздравления! Заповядай да се похвалиш в козуначената тема!  Hug

Късметче
, аз най-обичам варианта за кавърма на мама.
Месото (аз готвя само с врат), само с лук и моркови. Много лук и моркови. Месото почти сварено и нарязано на на хапки. Лука и морковите се запържват, задушават, по някое време се добавя и месото се готви до готовност.  Страхотно вкусно според цялото ни семейство.  Grinning
То е късно вероятно, но ще споделя моята си рецепта за кавърма. Днес я правих. Свинско на хапки, но първо му махам всякакви мазнини и го запържвам в олио+ сол да побелее+ чаша червено вино. Изсипвам праз нарязан на ситно около 4-5 стръка + 1 гл. лук наситнен + зърна чер.пипер, 2-3 с.л. домати, + чубрица+ накълцана суха червена чушка , още олио+ вода. Обръщам я няколко пъти на котлона и прехвърлям в тавичка и поставям във фурната на 200 градуса да се запече добре и да остане само на мазнина.  Моркови не слагам и я правя само с праз лук.  Peace

Последна редакция: нд, 02 фев 2014, 03:46 от marchеva14

# 116
  • Мнения: 885
Аз правя на фурна във фолио - под филето слагам малко масло, посолявам рибата, върху нея нареждам кръгчета лимон (на моето парче портокал, че повече ми харесва), отивам всяко парче във фолио, поставям в тава със съвсем малко вода на дъното, колкото да не е сухо и пека около 25 мин. на 180 градуса с вентилатор.
А става ли на фурна без вентилатор

# 117
  • София
  • Мнения: 12 218
.......
А става ли на фурна без вентилатор
Да, защо да не стане. Не всички фурни имат вентилатор  Peace Вентилаторът е за по равномерно изпичане  от всички страни, но при мен не е точно така и аз въртя тавичките.   Simple Smile

# 118
  • Мнения: 885
.......
А става ли на фурна без вентилатор
Да, защо да не стане. Не всички фурни имат вентилатор  Peace Вентилаторът е за по равномерно изпичане  от всички страни, но при мен не е точно така и аз въртя тавичките.   Simple Smile
Благодаря Peace

# 119
  • София
  • Мнения: 12 670
Здравейте! Може ли да ми предложите как мога да приготвя Пангасиус филе. Иска ми се да не е паниран или със сметанови сосове.

Пангасиус правя на огретен. Много подходящо за този вид риба.

Общи условия

Активация на акаунт