БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 40 331
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
  • Мнения: 22 549
Ооо, олелихме се и тук!  Grinning  Честита да е бебката на -True Blue-!

Мишенце, търси и копмпот... много са дефицитни явно вишните. Успех!  Hug

# 196
  • Мнения: 4 560
Евтинджос от Кауфланд, марка Хома.
Мисля, че е точно меренето. При сложена чаша везната показваше нула, така я настройх.

# 197
  • Мнения: 1 884
Евтинджос от Кауфланд, марка Хома.
Мисля, че е точно меренето. При сложена чаша везната показваше нула, така я настройх.
Ето ти я грешката. Защо на везна? Мерси се в ml. в кана. Ако си мерила олиото на кухненска везна, може от там да ти е проблема. Друго не се сещам.

# 198
  • Мнения: 22 867
Чудесна новина, да ѝ е жива и здрава дъщеричката на True Blue, много радост да ѝ носи!  bouquet

Естел Бързоход направо ме разби. Аз съм я правила няколко пъти и толкова гъста ми е ставала ,че съм я олекотявала с кисело мляко.  
Ето и  aleks_s се оплаква ,че не  станала и при нея. Thinking

И аз се чудя каква може да е причината, също ми става доста гъста. Използвам за разбиването чашката на пасатора, 500 мл е, слагам продуктите, както са изброени по рецептата, без олиото стигат до резката за 100 мл, доливам олио до 500 мл, пускам пасатора на дъното, включвам и задържам леко, секундички е, усеща се как се сгъстява сместа, изтеглям нагоре и, докато изтегля, е готова. Аз затова я харесах, защото е гъста, дори вповече, както пише и vela. Горчицата едва ли е фактор за получаване/неполучаване, по-скоро е за вкус, понеже я обичам, слагам препълнена лъжица. Всъщност това ми е единствената промяна в рецептата. Е, когато е готова, вече може чесън да се добави, в салати и т.н.

Момичета, оставете я в хладилника през нощта (ако днес е правена), утре пуснете пасатора на дъното на съда и пробвайте да разбиете пак. Ако остане рядка, може да я използвате за печене на месо, риба, картофи, в баница........

Сега си спомням, че съфорумка беше писала, че в широк съд не се е получила, а в чашката на пасатора станала. Не знам дали това би могло да е причина, просто съм свикнала направо в чашката да я правя, с нея, захлупена, я държа и в хладилника.


Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 23:09 от labrex

# 199
  • Мнения: 4 560
Момичета, оставете я в хладилника през нощта (ако днес е правена), утре пуснете миксера на дъното на съда и пробвайте да разбиете пак. Ако остане рядка, може да я използвате за печене на месо, риба, картофи, в баница........
Миксера или пасатора?

Сега си спомням, че съфорумка беше писала, че в широк съд не се е получила, а в чашката на пасатора станала. Не знам дали това би могло да е причина, просто съм свикнала направо в чашката да я правя, с нея, захлупена, я държа и в хладилника.
Дааа  ooooh! В купа за супа я правих. Пасатора ми няма негова си чаша.

Евтинджос от Кауфланд, марка Хома.
Мисля, че е точно меренето. При сложена чаша везната показваше нула, така я настройх.
Ето ти я грешката. Защо на везна? Мерси се в ml. в кана. Ако си мерила олиото на кухненска везна, може от там да ти е проблема. Друго не се сещам.
Защото нямам мерителна кана, затова везна.

Дотук грешките ми са две - неправилно измерено количество олио и грешен съд.

# 200
  • ...до морето..
  • Мнения: 75
Благодаря Labrex, правих я в пасатор и мерих в ml.Затова не разбирам защо не се получи...нищо, ще последвам съвета ти, тази вечер в хладилника както си е в чашата на пасатора и утре пак ще опитам.Интересното е, че в началото на дъното започна да се образува майонеза, виждаше се добре, изтегляйки нагоре обаше сякаш се "пресече" и остана течна вместо да се сгъсти.

# 201
  • Мнения: 22 867

Момичета, оставете я в хладилника през нощта (ако днес е правена), утре пуснете миксера на дъното на съда и пробвайте да разбиете пак. Ако остане рядка, може да я използвате за печене на месо, риба, картофи, в баница........
Миксера или пасатора?

Пасатор, пасатор, пасатор! Не знам какъв миксер ми се е врътнал в главата! Grinning Сега ще пробвам да редактирам. Peace

Намерих подобен на моя, с точно такава чашка е и прилича на тоя на снимката, но няма другите екстри, само той и чашката.

aleks_s, дори не ми идва на ума нещо като причина newsm78, отдавна я правя, но.......поне досега не съм имала такъв случай. Ама винаги е възможно нещо да не стане, както му се иска на човек. Peace


# 202
  • Мнения: 4 560
Моя е такъв http://zora.bg/homa/bmw-100/21053

Утре търся дълбок съд, слагам яйце на дъното, изсипвам досегашната "майонеза", слагам пасатора на дъното и изтеглям нагоре. Да видим дали ще се получи.  Simple Smile

# 203
  • Мнения: 22 867
Моя е такъв http://zora.bg/homa/bmw-100/21053

Утре търся дълбок съд, слагам яйце на дъното, изсипвам досегашната "майонеза", слагам пасатора на дъното и изтеглям нагоре. Да видим дали ще се получи.  Simple Smile

Някакъв буркан, може би от тези по 700 гр ще стане или нещо друго, по-тясно и достатъчно високо. Ще стискам палци, ще ти се получи, къде ще ходи! Grinning  bouquet

Само преди два-три дена цяла тенджера руска салата правих с нея, на три пъти бърках по една доза. Не посмях да пробвам тройна доза наведнъж дали ще се получи.

# 204
  • Мнения: 904
Как да се сготви заешко месо по възможно най-здравословния начин?


Задушено ,в гювеч да речем. Освен ,че е най здравословно ще е и най-вкусно тъй като заешкото е много сухо и постно месо.

# 205
  • Мнения: 567
Искам да сготвя телешко варено - домашно е. Ама класика да стане - да не е като супа. Например лук слага ли се? Моля, дайте за индианеца точна рецепта.
Благодаря предварително момичета и момчето!  Hug

# 206
  • София
  • Мнения: 10 825
Искам да сготвя телешко варено - домашно е. Ама класика да стане - да не е като супа. Например лук слага ли се? Моля, дайте за индианеца точна рецепта.
Благодаря предварително момичета и момчето!  Hug
Че то класическото телешко варено е на супа newsm78, не е манджесто.
Това е моята рецепта. Мисля че е съвсем класическа.
400 гр. телешко месо - нарязано на кубчета
2-3 картофа - нарязани на едри кубчета
2-3 моркова - нарязани на едро
1 глава лук - нарязана на едро
1/4 глава целина - нарязана на кубчета
4 с.л. олио
магданоз
целина - листа
сол
черен пипер
бахар
Приготовление
Месото се слага в тенджера с 1,5 л. вода. Точно преди завирането внимателно се отпенва хубаво. След това се оставя да ври на тих огън около 60 минути. Добавят се зеленчуците и подправките. Вари се до готовността им.

# 207
  • София
  • Мнения: 783
Аз ето така бъркам майонезата, много е важно всички продукти да са със стайна температура!И я бъркам с телена бъркалка, на мен с пасатор не ми се получава! Joy

http://t4-t4.blogspot.com/2011/08/la-mayonnaise.html

# 208
  • Sofia
  • Мнения: 22 549
Ама класика да стане - да не е като супа.
Че то класическото телешко варено е на супа newsm78, не е манджесто.
Това е моята рецепта. Мисля че е съвсем класическа.
400 гр. телешко месо - нарязано на кубчета
....
Съвсем точно, това са и и моите продукти, само без бахар. Черният п-р е на зърна.  И да, "телешко варено" е класика и е супа.  Grinning
spasdidi, май търсиш друга рецепта.  Simple Smile

# 209
  • Мнения: 5 681
Момичета и момчета,

имам спешна нужда от рецепта (или насоки)за мъфини с плодове от компот. Къпини са.

Благодаря предварително  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт