БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 40 720
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
labrex, благодаря!  Hug

# 526
Момичета, вчера не ми остана време да влезна да проверя за отговори. Благодаря на всички за предложенията! Сега измислих дали да не направя онзи сладкиш, дето се маже със сладко и се покрива с разбити белтъци. Никога не съм го правила, това с белтъците ме притеснява малко. Мисля да капна и малко червена боя в тях, след това ще изрежа с формичка сърце. Другият вариант остава квадратчетата на Маги  Thinking.

# 527
Мисля тази вечер да се престраша да направя домашна майонеза. Нооо! - тъй като не ми се рискува с 400 мл. олио (добре де, свиди ми - ами ако не я докарам?! Embarassed), се питам дали ако намаля количеството му наполовина, пък ползвам цяло яйце, както е по препоръчваната от вас рецепта, ще стане нещо годно за ядене?

# 528
  • под тепетата
Marieta, имай предвид, че този сладкиш става доста дебел и не знам дали няма да се разрошат белтъците отгоре при нарязването... А шоколадовия сладкиш с маойнеза не ти ли върши работа?

# 529
  • София
Преди 2-3 дни питах дали мога да използвам физиологичен разтвор вместо вода при месенето. Днес пробвах с едни питки. Разкошно се получиха.
Така че, ако има и други които често купуват банки с физиологичен разтвор заради инхалации на кашлящи деца - могат да бъдат уползотворени  Wink

# 530
  • Sofia
Нищо им няма на белтъците при разрязването, споко. Simple Smile

снимката е линк

# 531
Благодаря, Морена! Доста добре изглежда и е сочен.
Ще пробвам, пък ако се проваля ще правя квадратите.

# 532
Е сега имам едно питане.....

Видях предложението на Лабрекс за бюрек на Берина....Но май е с готови кори....Тъй като в момента ми се меси тесто за баница с мая - може ли да направя баница с кайма, като тестото е с мая....Никога не съм правила....Но имам и една пеперуда изкарана, ей сега я правя на кайма - само казвате........Други ми бяха творческите планове за нея, но съм на вълна баница с  мая, та може така да и излезе късмета......

# 533
Получих хубав подарък от Г-я метална бутилкаот 5л.зехтин.до сега не съм ползвала такъв  newsm78 който да е толкова тъмен и леко мътен , даже мога да смело да кажа , че има утайка зеленикава като го налея в чаша.толкова наситено зелен е
Точно такъв ползвам. Канта от 20 литра.  Това е истински зехтин без допълнителна обработка, Еко. Много е добър и задължително има утайка, това са малки парченца маслини.  Не се притеснявай, а ползвай спокойно. Когато го оставиш в спокойно състояние, той се утаява на дъното и се избистря.
Много ти Благодаря , че викам да не е разваен  Mr. Green

# 534
Е сега имам едно питане.....

Видях предложението на Лабрекс за бюрек на Берина....Но май е с готови кори....Тъй като в момента ми се меси тесто за баница с мая - може ли да направя баница с кайма, като тестото е с мая....Никога не съм правила....Но имам и една пеперуда изкарана, ей сега я правя на кайма - само казвате........Други ми бяха творческите планове за нея, но съм на вълна баница с  мая, та може така да и излезе късмета......

Маме, що да не може, като тутманик, или, ако разточиш по- натънко, като баница ще стане. Само си запържи/задуши каймата, т.е. да не е сурова. Аз и лук слагам, подправки. Peace

# 535
Възможно ли е да се направили крем със заквасена сметана и щоколад, който е подходящ за украса с пош newsm78

# 536
Мисля тази вечер да се престраша да направя домашна майонеза. Нооо! - тъй като не ми се рискува с 400 мл. олио (добре де, свиди ми - ами ако не я докарам?! Embarassed), се питам дали ако намаля количеството му наполовина, пък ползвам цяло яйце, както е по препоръчваната от вас рецепта, ще стане нещо годно за ядене?
Направи с половината продукти, сложи само жълтък.

# 537
  • Велико Търново
Имам един буркан фъстъчено масло и се чудя какво да правя с него. Знам, че скоро някой пита за рецепта, но питаше за солена, а аз искам по-скоро нещо сладко. Гледах из нета, но искам нещо изпитано. Ще съм ви благодарна.

# 538
Предложете ми, моля, гарнитура за вретено. Нещо различно от домати/краставици, картофена салата, карт. пюре, пърж. картофи, зеле.
Нещо вкусно и интересно.  Peace

# 539
Имам един буркан фъстъчено масло и се чудя какво да правя с него. Знам, че скоро някой пита за рецепта, но питаше за солена, а аз искам по-скоро нещо сладко. Гледах из нета, но искам нещо изпитано. Ще съм ви благодарна.

Шоколадови сладки с фъстъчено масло на Йоана. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт