БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 40 303
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
Hug Готов е. Той става за нула време. Хареса ни  eat

Точно, бързо става, непретенциозен е, от малко продукти, но хич не е лош, само дето е малък. Heart Eyes  bouquet

# 676
Искам да направя пандишпаново руло.
Предния път не се получи - 4 яйца, 200 гр. брашно и 200 гр. захар. Не можа да се навие, разпадна се.
Размера на тавата е 34Х41 см, правоъгълна, с размера на печката.

Сега търся рецепта с точно пропорции за този размер тава.

# 677
  • София
Hug Готов е. Той става за нула време. Хареса ни  eat

Точно, бързо става, непретенциозен е, от малко продукти, но хич не е лош, само дето е малък. Heart Eyes  bouquet

newsm10

# 678
 Естел Бързоход, в какъв смисъл се разпадна?
Аз правя с 3 яйца, мерителна чаша захар, мерителна чаша брашно, 3сл вода, 3сл олио....но за блат за торта и деля сместа на 2.......
4 яйца за руло не са много  Peace

# 679
  • Пловдив
На едно яйце колко олио се слага за майонеза ? И стайна ли т трябва да е ? Благодаря !

# 680
Естел Бързоход, в какъв смисъл се разпадна?
Аз правя с 3 яйца, мерителна чаша захар, мерителна чаша брашно, 3сл вода, 3сл олио....но за блат за торта и деля сместа на 2.......
4 яйца за руло не са много  Peace
Не можа да се сгъне.
Импровизация беше, без точна рецепта.
Колко е мерителната ти чаша?

# 681
  • под тепетата
Doli, от блога на пеп-4о съм взела рецепта за мъфини с моркови. Тя ги прави точно с пулпа от изтискани моркови. Разкошни са !
 http://pep-4o.blogspot.com/2012/11/blog-post.html

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 16:50 от bilqna_69

# 682
На едно яйце колко олио се слага за майонеза ? И стайна ли т трябва да е ? Благодаря !
Аз опитах веднъж да правя майонеза и на мен не ми се получи.

От тук надолу
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=763212.msg27378068;topicseen#msg27378068
Чети моите неволи и виж какво НЕ трябва да правиш.  Peace

Пиши после какво е станало!  Peace

# 683
  • Sofia
Размера на тавата е с размера на печката.
Ето моето руло, в тавата на фурната, която е стандартна, не от по-тесните.

снимката е линк към рецептата

# 684
Мерителните ми чаши са  от този тип.
По принцип като опечеш блата за рулото, трябва още топъл да завиеш блата, както си е с хартията.
Като изстине, развиваш, махаш хартията, слагаш крема и пак завиваш.
Ето разрез на руло с 4 яйца
Цяло

# 685
  • София
Искам да направя пандишпаново руло.
Предния път не се получи - 4 яйца, 200 гр. брашно и 200 гр. захар. Не можа да се навие, разпадна се.
Размера на тавата е 34Х41 см, правоъгълна, с размера на печката.

Пандишпановото руло го правя с 5 яйца, 75 г захар, 75 г брашно и 2 с.л. олио. Пече се на 200 градуса. Белтъците се разбиват на сняг.

# 686
  • София
Поли, мерителните ти чаши метални ли са? Искам да си купя някакви "фешънски" мерителни чашки и мерителни лъжички. И От двата вида имам пластмасови комплекти и съпругът ми ежедневно се обрива като ги погледне как съм ги кичнала на един от кухненските гърбове ..... било като "пъпка на чело" Mr. Green.... Та, търся си готини мерителни чашки и лъжички

# 687
Морена, можеш ли да ми кажеш размерите на тавата ти? Не съм сигурна дали твоята рецепта ще стане за моята тава  Crazy затова се чудя по твоята рецепта ли да пробввам или по тази на Ваня77.  Thinking
Ваня, а твоЙта тава колко см е?  Simple Smile

# 688
Не, Onna-bugeisha, не са метални, пластмасови, бели, кръгли едни такива, лъжичките са същите...сладунски са.
На систъра са готини, китъчн айд - червената серия, имат и шпатула за заглаждане.

# 689
  • Sofia
Естел, мерих дъното на тавата - 37.5/30см е моята.

Общи условия

Активация на акаунт