Хем е топло, хем удобно - плетеното днес е модно! - 92

• 91 614
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • там където има винаги вятър
Момичета, много, много красоти сте създали пак за малки и големи Hug
 Дано вече има само Nature Sunny
Вдъхновена от вас, още миналата година се бях навила за тая рокля.
Ето я заедно с лентата за коса, изплетена за внучката ми/на 1 година и 6 месеца/ вече обличана и фръцкаща се с нея  Wink

Сега плета и болеро към нея - от типа на това на prada_87, но мотивите са други. Половината е готово, но преждата свърши и днес ще поръчвам онлайн, че в магазина я няма  ooooh!

# 511
много хубава рокля, със сигурност ще обира комплиментите с нея.

Кармела - много елегантна блуза - вариантът в черно - а не са ли това мотивите от Кристина? Не помня шапката, но тъкмо почнах Кристината. И я зарязах вече, защото ми изникнаха други работи...

# 512
  • на малък остров в океана
Ауууу, че хубава рокличка, mama iasi. Страхотни цветове. Със здраве да се фръцка малката кукличка  Grinning

Carmela Biscuit, много е хубава блузата. И прекрасно ти стои Simple Smile

prada_87, много красиво болеро  Simple Smile

Момичета, реших да се престраша да си оплета нещо за мен и даже си харесах модел. http://www.ravelry.com/patterns/library/wright
Имам нужда да ми помогнете как се плете този ефект като раздрано.  Praynig

# 513
  • София
а не са ли това мотивите от Кристина?

Джой, Кристина, шапката Камелия и доста подобни вариации - като захапе една идея, Ким я рециклира поне върху няколко модела в различни комбинации и с различни плътности  Simple Smile
Трябва да изровя Кристина и да сравня дали схемите на шапката и жилетката са едно към едно.
Понеже шапката я плетох с двойна дължина, за да е свлечена, бях си удължила схемата двойно
чрез вариации в същия стил, а за блузката удвоих удължената схема още веднъж. Уж идеята ми
беше да не е повторение на 30-40 редов мотив, както е при жилетките, а малко по-разбъркано,
но на черното много не личи Simple Smile
Една добра дума от мен за Yarnart Summer, след всичките ми оплаквания от нея - мъка е да се плете,
но много приятно стои на тялото - хем е лека, хем пада добре.

Мама Яси, много е свежа и сладурска рокличката!

# 514
 Carmela Biscuit, много елегантно ти стои блузката! Hug
  mama iasi ,много красива рокличка! Малката ще е истинска принцеса с нея! Simple Smile

# 515
Благодаря ви за милите думи  bouquet
Не мога да се меря с вас  Embarassed Желание за плете голямо, но способности ....  newsm78

# 516
  • в здрача
Tsv, за болерото използвах прежда 100% памук на YarnArt Begonia Simple Smile
Не мога да я намеря преждата, случайно да имаш етикет, на който да пише колко грама е и дължината на кълбото, а също и номера на куката, с която плете? Колко кълбета ти трябваха?
Аз съм си намислила да си направя за мен и понеже много ми хареса този модел, но съм още боса в плетенето на една кука и ми е трудно да преценя колко прежда ще ми трябва.
По празниците добре си поплетох, но установих, че преждата, която съм поръчала макар да ми стигна за полата на малката, определено за полата на голямата няма да ми стигнат предвидените кълбета, а и украсата, която поръчах не си пасва като цвят и няма да я слагам, а самата прежда е разкошна за поличка и сега се чудя какво да правя. Да започвам ли полата, да поръчам ли още прежда, ама трябва да е друг тип, не като на сестра и. Някак не върви за едната да има за другата да няма.
Провалих се обаче с ластика. Нещо не ми се получи ластично и реших да сложа цип. Голямата пък ме успокоява, че тя така или иначе не искала полата да е с ластик, а по нея и няма търпение да завърша тази на сестра и и да почна нейната, че и ако може да стане готова до лагера в края на май месец ...

# 517
Tsv великденските яйца са станали много хубави

Carmela Biscuit красива блузка

mama iasi рокличката е много хубава малката ще е като принцеса много ми харесва този
модел аз също го плетох на моята дъщеря

Да ви покажа за ужас на моя мъж как си разкрасявам дънките  Grinning

# 518
  • в здрача
Защо да е за ужас, много е красиво.

# 519
Момичета започвам да плета триъгълен шал на една кука по схема от списание.  Има съкращения СДБ - Синджирна бримка, което на схемата е дъгичка и СБ - Стегната бримка, което е с вертикална чертичка. Не са ми ясни тези бримки какво значат. Пускам снимка на схемата:

# 520
mama iasi, и на мен рокличката ми харесва. Имаш ли упътване за споделяне  Praynig

Случайно попаднах на един сайт с много подробни схеми на много плетива, може и да го знаете, но все пак ще го постна - http://gosyo.shop.multilingualcart.com/free1.php
На английски е.

# 521
Taneto заповядай, модела го видях при рускините, но не с подробности. Изпращам ти това което намерих за тая рокля  Hug

Това е мотива, но тъй като става доста дълъг не съм го плела целия, е без няколко реда, но и така си има ширина.

А може и така да е на горе

# 522
Аз харесах повече това, струваше ми се по-лесно, но дъщеря ми каза - другата ще е  Rolling Eyes

Ето още един модел:

Опасявах се дали ще се справя, но мисля че стана  newsm53 разпечатах си схемата и по нея, ред по ред...
Ще се радвам ако съм помогнала, че май само питам  Embarassed

# 523
Виждам, че има и други на вълна детски рокли. Аз тръгнах да търся "перфектната"рокля, но ударих на камък.... Оказа се, че liveinternet.ru е блокирал и не ми се отваря почти нищо, а там беше запазен моделът, който искам. Нито моят профил, нито нещата, които съм сложила в любими на браузера. Имате ли информация какво се случва?

А нямам какво да ви покажа, защото съм със счупена ръка вече 2 месеца. Едва сега ми позволиха да започна да плета и то по малко. Вече се бях побъркала да гледам сериали и филми и умирах от скука.

Сега се връщам да чета.

# 524
  • Smolyan
.... Оказа се, че liveinternet.ru е блокирал и не ми се отваря почти нищо..........
Опитай да намериш free web proxy (тунелен сайт) в Google, през такива може да се вижда.

Общи условия

Активация на акаунт