Хем е топло, хем удобно - плетеното днес е модно! - 92

• 91 342
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
  • в здрача
asefa колко добре те разбирам за шиенето...
Каренцето е разкошно.

Тези дни не съм плела, че завършвахме училищния сезон и докато минат последните изяви, все вечер сме нанякъде и като се прибереш в 21.30 то време не останало. Но от  утре продължавам, полата на племенницата е вече към края. Междувременно направих едни сандалки на малката, но хич не ми хареса преждата, която поръчах за тях, а взех  и за голямата и сега се чудя какво да я правя /тази която остана от на малката и тази, която взех за голямата/, то явно няма да ги направя от нея. Памучна е, личи си, че е на 4 ката, освен да я разкатая и да направя някакви потничета / блузки от нея  newsm78.

# 721
  • Бургас
Здравейте работливки,
пак красоти сте сътворили, аз изплетох една лятна жилетчица но не съм я снимала още. А това изплетох докато си почивах - чаничка за "До магазина"http://hristina69.snimka.bg/hobby/pletiva.777567.33517306
Лек ден

# 722
Търся схема на такава барета, или по-скоро не схема, а ако някой може да ми обясни принципа на наддаване и после на свиване, така че да се получи точно такава форма, а не просто една торбеста шапка.   Praynig
Скрит текст:

# 723
  • на малък остров в океана
Явно не плетете в тези жеги  Simple Smile

Аз почнах преди време една лятна жилетка  с идеята да е с къси ръкави, но сега размислих (искам я с дълги, и да е по дългичка ), обаче ми свърши преждата. Утре ще проверя в магазинчето на Македония, в началото на юни купих последните от цветовете, които избрах и не знам дали ще имат пак.

Моля ви, дайте идея къде да търся Катя 100% памук 14  и 22 номер някъде из София или онлайн от където и да е.

Ето я и нея https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/10 … 96817065658_n.jpg

Във връзка със Световната седмица на плетенето на открито, я плетох на плажа Simple Smile

# 724
  • София
Вярно, че темата ни направо умря  Tired
Доста плетачки мяркам в гобленарската тема  Hug
Аз започнах по малко пак да плета, но засега готово е само едно
нищо и никакво шалче.

Катя 100% памук съм виждала в безистена срещу Съдебната палата,
но не зная дали има твоите цветове - много свежа жилетка се получава  Heart Eyes

# 725
Благодаря ти за отговора.
Ще отида да погледна и там.

# 726
жилетката, особено така на фона на морето, е много свежа Simple Smile

аз не съм спряла да плета, но нищо интересно. завърших едно одеяло от мнооого стара прежда, плета две кукли братче и сестриче...една голяма покривка съм почнала....когато тогава. Жилетката на Ким седи в гардероба и чака по-добри времена...

# 727
В тази жега не се виждам с плетка. И аз съм от тези с гоблен в ръката в момента. Вчера накупих платове и трябва да ги вместя и тях. Simple Smile

# 728
  • София
Моят последен потник:

Малко преждата се оказа дебела за търсената идея, но мисля, че горе-долу се получи. В новата тема ще го покажа облечен.

# 729
  • Бургас
Плетем как да не плетем, аз като качих изплетена от мен чантичка някой сякаш ме отрази..

# 730
В тази жега не се виждам с плетка.

И аз, и затова реших да я правя с дълги ръкави и малко по-дълга - да е подходяща за хладни вечери, в планината и за есента.

# 731
  • София
В тази жега не се виждам с плетка.

И аз, и затова реших да я правя с дълги ръкави и малко по-дълга - да е подходяща за хладни вечери, в планината и за есента.

Имам чувството, че говорите различни неща  Laughing - абра-кадабра - че не се вижда да седне да плете в жегата, ужасия - че не се вижда да носи плетено в жегата.

Аз пък най-много от всичко плетено нося летни жилетки, особено това лято, а вечер, като седна да гледам мачовете или някой филм, ми е много приятно ръцете ми да са заети с някоя памучна или бамбукова плетка.
Имам обаче желание напоследък плетивата ми да са някак по-оригинални, по-качествени, като от класен бутик, но усещам, че не ми достига въображение и нюх каква прежда, какъв модел да избера и това доста ме обезсърчава - затова и плета малко така, колкото да си запълвам времето, и гледам да се ограничавам в купуването на нови прежди  Confused

# 732
  • София
Аз уж захванах тази туника - http://www.liveinternet.ru/users/maijag/post227002157/. Имах малко прежда drops cotton viscose и реших, че ще мога да я уползотворя в нещо евентуално не много времеемко за плетене. Обаче ще ми е за първи път да плета нещо със свързване на елементите по време на плетенето, а схемата е неясна и буквичките не се различават. Случайно на някой да му се намира по-ясна схемичка за свързването? Ако може да ми я прати, че да мина с по-малко разплитане Simple Smile

# 733
при мен е съвсем ясно, но знаеш ли, принтни схемите, може просто да е от компютъра ти.

# 734
Момичета не е ли време за нова тема?
Пуфанке мила сигурно пак ти ще я правиш  или тити сега видях, че и ти си правила

Последна редакция: ср, 09 юли 2014, 21:18 от asefa

Общи условия

Активация на акаунт