Хем е топло, хем удобно - плетеното днес е модно! - 92

• 91 560
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
tani_4_ka, направи от дефекта - ефект. Пробвай да надплетеш някакво окрайчване на една кука само от сивата прежда, като леко притегнеш края на яката.
По принцип, ако при плетене на две куки конеца се огъва на две, то при една кука сложението е приблизително от три, така че няма да се получи много по-тънко.

# 76
Таничка на мен ми харесва как стои, носи си го със здраве!

и на мен ми харесва Peace

# 77
Момичета,пишете,ако някоя от вас  е от Варна.Искам една плетена шапка за сина ми Peace

# 78
На адашката да кажа, че и на мен ми допада как стои пухестия пули.

Ujasia, мислиш ли, че плетенето с magik loop може да се получи с два броя обръчи, вместо с един хубав Ади?! Шапката пак ще се раздели на две, но ще се сменят двата обръча един след друг, вместо да се издърпва кордата на единия? Дали ме разбра?! Може ли да покажеш твоята шапка, моля!
Ади ще трябва да си набавя от интернет...Взех си оттук 5 игли, хубави, немски с идеята да направя шапката червей с тях, но нали нямам техника, бримките между иглите ми се разтегляха и така получих на 4 места по диаметъра раздърпани бримки. Отказах се от това плетене и реших, че е по-добре шапката да има един зашит ръб отзад, който и без това няма да се вижда, отколкото 4 ленти с раздърпани, криви бримки....Ето какво се получи, поръчката на дъщеря ми беше за шапка "същата като на приятелката Х"  Wink. Тя беше в черно, аз не нося черно, та какво остава да почерня децата си и затова е лилава кашмира. Важното беше да е дълга 2 педи  Laughing
http://taneto74.snimka.bg/details/temp.83922.32546396
http://taneto74.snimka.bg/details/temp.83922.32546395
http://taneto74.snimka.bg/details/temp.83922.32546394

Всъщност тази шапка ми напомни защо не посягам към двете игли от малка......плета по-стегнато лицевите бримки и редове от опаковите и не ми се получава еднаква плетка  Sad Сигурно няма лек за това.

Сетих се да покажа и една на майтап изплетена средата на януари шапка полярна мечка за сина ми:
http://taneto74.snimka.bg/details/temp.83922.32546399
Нали всички са някакви животни  Joy
Приятно плетене на всички!

# 79
  • на малък остров в океана
На адашката да кажа, че и на мен ми допада как стои пухестия пули.

Ujasia, мислиш ли, че плетенето с magik loop може да се получи с два броя обръчи, вместо с един хубав Ади?! Шапката пак ще се раздели на две, но ще се сменят двата обръча един след друг, вместо да се издърпва кордата на единия? Дали ме разбра?! Може ли да покажеш твоята шапка, моля!
Много хубави са станали и двете шапки.

Никога не съм пробвала с два обръча да плета, а и никак не съм опитна, за да ти отговоря.
Самата аз до март миналата година не знаех как се държат игли, обръчи и всякакви други пособия за плетене. Laughing Сама се уча от ютюб и разни сайтове.

Ето и моята шапка http://images4-d.ravelrycache.com/uploads/ujasia/176246854/026_medium2.JPG
Снимката хич не е хубава, но за мое оправдание бях със счупен крак лятото, като я плетох и трудно се снима на един крак.  Rolling Eyes Помолих майка ми да я сложи за снимка, а тя толкова я хареса, че й я подарих.
За 5 седмици в гипс бая шапки оплетох. Laughing

Carmela Biscuit,
много е хубав цветът. А пък  жилетката е страхотна.

Чудя се кога ще се престраша и аз дреха някаква да си оплета на мен. Ще събирам идеи за модели и прежди за лятото, че съм студенолюбива и не нося жилетки и пуловери зимата.

Много ми се иска да се науча да плета и с два, че и с повече цвята, че освен на райе, не ми се получава. Нещо с усукването не можем да се разберем и това си е. Ама не се предавам. Grinning

Последна редакция: чт, 06 фев 2014, 09:50 от Ujasia

# 80
Много си бърза, благодаря ти. Аз те взех за експерт в плетенето   bouquet
И твоята е много хубава!
И аз надниквам в клипчета за неща, които не знам и колкото повече гледам или чета, толкова повече си мисля, че нищо не знам  Joy
Крада основно от германките, че се оправям с езика. И забелязвам, че май на мода е всеки да плете. Преди като кажех, че плета малко ме гледаха странно, била съм млада  Joy

# 81
.....жилетката, която излетох от боядисаното мерино,......

Кармелка, много удачен експеримент!  Peace Аз никъде не забелязах разлика в оттенъците на цветовете!  Hug
Много ми хареса оформлението на деколтето - хем достатъчно високо на раменете, за да лежи комфортно, хем красиво заоблено и отворено отпред!  Embarassed  Там е фокусът на дрехата!  Heart Eyes

Тането, спокойно пробвай с дна обръча! А за хлабавите бримки - всичко е въпрос на техника и усещане на ръцете. Щом свикнеш да затягаш малко повече, и като останеш доволна от себе си, няма и да помисляш за шапка или ръкав с шев!  Peace

# 82
Благодаря, Снежи, наистина нямам техника за 4 игли....хрумна ми покрай тази шапка да хвана някоя баба съседка да ме научи да плета чорапи  Laughing

# 83
  • Варна - Черна гора

Всъщност тази шапка ми напомни защо не посягам към двете игли от малка......плета по-стегнато лицевите бримки и редове от опаковите и не ми се получава еднаква плетка  Sad Сигурно няма лек за това.

Taneto, защо не опиташ да плетеш лицевите бримки с кука с 0,5 или 1 номер по-голяма от тази, с която плетеш опаковите?

# 84
Момичета, много благодаря за идеите за цветята за мартеници! Страхотни са! Отивам да си намеря меланжирана прежда бяло преливащо в червено и започвам Simple Smile

Имам питане - даите идеи за мъжки мартеници! Всяка година се чудя и накрая са едни никакви и горките мъже са ощетени!

Благодаря Ви!

# 85
  • в здрача
Моите мъже са адски капризни за мартеници, но всички се обединяват около това да бъде за ръката и от тази гледна точка са по-лесни. Единия иска да е тъничка, друг да е по-дебела, та аз правя обикновено синджирче от двете прежди заедно, а за по-дебелите двойно или тройно синджирче. Измислих и един вид с копче, да не се връзва, а да се закопчава гривната. Довечера ще снимам и ще покажа.
Аз направих и цветенца за шапките, които им плетох тази зима, на момичетата много им харесаха.

# 86
  • София
Ujasia, Снежи, много ви благодаря!  Heart Eyes
Така ме сърбят ръцете за следващо боядисване, а толкова други неща съм подхванала  Whistling

Днес попаднах на едно безплатно детско моделче в ravelry, на руски, много е сладурско,
има описание на интересен многоцветен контур:
http://www.ravelry.com/patterns/library/rainbowed-zebra

За magic loop - за мен обръчи номер едно са Prym, даже много съжалявам, че
си накупих всякакви номера Addi от кварталното магазинче и сега ми се
свиди да ги дублирам с Prym.  Confused Кордата им е много гъвкава, огъва се много,
изобщо не се пречупва, леки са и много гладки.

Таничка, голямата яка стои красиво, не си струва да я разплиташ, според мен  Peace

# 87
  • София

Всъщност тази шапка ми напомни защо не посягам към двете игли от малка......плета по-стегнато лицевите бримки и редове от опаковите и не ми се получава еднаква плетка  Sad Сигурно няма лек за това.

Taneto, защо не опиташ да плетеш лицевите бримки с кука с 0,5 или 1 номер по-голяма от тази, с която плетеш опаковите?

Мен майка ми така ме е учила и аз дълго време плетях с различни игли.  Wink Сега плета доста по-гладко.

Кармелка, чудна е жилетката! Цвета и самата жилетка много ми харесаха.

Аз сега се мъча с едно малко снуд-че за дребната кокона. Комплект с шапката. Понеже няма да ми стигне преждата ще трябва да я шаря. И как мислите ще я шаря? Жакардова шарка.  Rolling Eyes Тръгна добре засега, ще видим..

# 88

Приказна Горчица!!!!  Heart Eyes

Таничка, направи едни красиви бордюри на една кука, ще светне моделът!  Simple Smile

Жакардова шарка.  Rolling Eyes Тръгна добре засега, ще видим..

Оставаше и да не тръгне добре ... Joy

# 89
Благодаря за идеята за гривничките, ще ги имам предвид Simple Smile

Може ли да ми кажете как плетете тези прекрасни шапки? И на мен ми се прииска да си оплета Simple Smile Благодаря предварително!

И още едно питане - някоя от вас да е плела топчета? Мисля, че ще стане за мъжка мартеница две топчета - бяло и червено. Какво ще кажете?

Общи условия

Активация на акаунт