Отговори
Моля ви споделете ако някой знае Гинеколог в Пловдив,който използва спекулум за еднократна употреба(тоест изважда го чисто нов от плик)

# 1
  • Пловдив
 Shocked
Моля ви споделете ако някой знае Гинеколог в Пловдив,който използва спекулум за еднократна употреба(тоест изважда го чисто нов от плик)
?!?!? Всеки. Те не са еднократни, а се стерилизират.

# 2
Има и еднократни.

# 3
  • Пловдив
Има и еднократни.
Ем лесно, еднократните са пластмасови, металните никога не са еднократни.

# 4
Не виждам авторката да има претенции към материала, от който е изработен спекулума.  Peace
Просто иска чисто нов, опакован такъв за еднократна употреба.

# 5
Няма ли да ти е по-лесно ти да си го купиш сама, вместо да отсяваш гинеколози по едно/многократността на материалите им?

# 6
  • София
Няма ли да ти е по-лесно ти да си го купиш сама, вместо да отсяваш гинеколози по едно/многократността на материалите им?
Явно за нея това е критерий за......цялостна хигиена.
Винаги са ме преглеждали с еднократен, съвсем не е твърда пластмасата и със сигурност е в пъти по комфортно с него Peace

# 7
Аз бих посъветвала авторката на темата да попита директно когато си запазва час при препоръчан гинеколог, дали имат практика да използват човки за еднократна употреба  Peace
Аз като ходих последно (не в Пловдив) попитах и ми извадиха, иначе ако не бях казала, прегледа щеше да си мине със стандартните метални, което ме навя на мисълта, че като нищо повечето да имат и да ги използват само при поискване от пациента ... - лекарката направи една физиономия, взе да ми обяснява, че не била свикнала с такива, но се справи чудесно  Mr. Green ... прегледът ми не беше по ЗК, платих си достатъчно, за да ми "угодят" на това желание ...
Но ако продават по аптеките, както някой е предложил, най-добре да си вземе и занесе за по-сигурно  Peace

# 8
Винаги са ме преглеждали с еднократен, съвсем не е твърда пластмасата и със сигурност е в пъти по комфортно с него Peace

Явно не е толкова сериозен проблема при положение ,че търси АГ които да работи с еднократен.И явно наистина само това е критерия за хигиена  Sick Пък представям си ако се обади да си запази час,и да пита какъв ви е спекулума  hahaha

# 9
И само при сериозни проблеми ли се ходи на гинеколог?  ooooh!  ooooh! ooooh!  и какво толкова има да пита дали използват конкретните? Има жени, които са алергични към определени метали, а тези са изработени от антиалергичен материал ...

# 10
  • София

Явно не е толкова сериозен проблема при положение ,че търси АГ които да работи с еднократен.И явно наистина само това е критерия за хигиена  Sick Пък представям си ако се обади да си запази час,и да пита какъв ви е спекулума  hahaha
Може би не си виждала практикуващи с инвентар от старта на кариерата им през 85-та да речем. Щото аз подобен стоматолог съм виждала....

Пък викаш, ако е сериозен проблема, направо с машите може, а?

# 11
Не съм казала,че само тогава се ходи при гинеколог  ,а и никъде не е написано ,че е алергична причината Naughty Значи в случая не търсим специалист ,а може да е поредния некадърник,но да използва еднократни спекулуми.Големи критерии за хигиена и за лекар  ,меко казано такива лигавщини не понасям  Sick
Ми купи си от аптеката и като отидеш просто помоли да ползва този който си му занесла.Пък може да си вземеш и чаршафче за магарето  ooooh!

Може би не си виждала практикуващи с инвентар от старта на кариерата им през 85-та да речем. Щото аз подобен стоматолог съм виждала....

Виждала съм и не бих отишла при такъв.За това се пита по друг начин,например - препоръчайте ми добър гинеколог!Някой който има добра репутация и е доказано име и  лекар,надали работи с инвентар от пра ерата,няма ехограф или не знае какво е трансдюсер  Sick.Те и при зъболекаря машинките се стерилизират само,жалко че такива за еднократна употреба няма.Авторката сигурно не посещава такъв вид индивиди  Thinking

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 15:11 от червенокоса вещица щастлива :-)

# 12
Не виждам защо, когато човек има право на избор за такива неща, да не се възползва от него - ти ако искаш да не проявяваш лигавщина, като ходиш да ти вземат кръв, вземи си затвори очите, понеже си мъжко момиче и ти е все тая дали ще използват нова игла или същата, с която са минали и последните 100 пациента и в зъболекарския кабинет пак така и там има за еднократна и за многократна употреба - за теб стерилизираните, за нас лиглите онези за еднократна  Joy  Peace  - а това, че авторката на темата е спестила ненужните за нас обяснения защо държи на това, не означава, че можем да я определяме както ни се прииска ... причини може да има колкото искаш ...

# 13
Това сравнение беше много тъпо за иглата,защото няма нищо общо с това.Смятам,че всеки разумен и с акъла си човек знае причините. Naughty Дадох пример за зъболекарите,мисля че бях достатъчно ясна.Едно е да има причина,съвсем различно е да е от прищявка.Какво викаш има в зъболекарския кабинет за еднократна употреба- машинки ?  hahaha hahaha hahaha

# 14
  • Пловдив
И през 85 и сега се използва "стоматологичен комплект" - сонда, пинсета и огледало. Металните сонди и пинсети си изкарват 20-30 години, на огледалата им се подменя само огледалото, дръжките също са държеливи. Та не виждам проблем в това което казваш. Развиват се основно турбините - колкото са по-високооборотни, толкова по-малко се усещат като пробиват. Обаче самите турбини са по-крехки.

Не съм зъболекар, тъп инженер съм.

Общи условия

Активация на акаунт