Православни пости - 4 тема

• 49 423
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Да се отчета и аз днес с една вкусна зеленчуково-доматена супа  Grinning

# 361
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Случвало ли ви се е когато приготвяте елда, тя да се "разлигави"?

елдата се лигави  Grinning
не епроблем на качеството. Peace

# 362
  • София
Доста пъти съм приготвяла елда, но такова чудо не е било. Приличаше на... да не казвам какво  Sick На всичкото отгоре, се образува и пяна в буркана... Такова нещо не бих яла. Друг път може лекичко да се точи, но чак пък толкова...

# 363
Привет на всички  Hug,
Дядо Хаджия, благодаря ти за хубавата тема!   bouquet
Брей не мога да свикна с този фейс на мамата. Все едно съм на чуждо място.
Тази година за първи път няма да постя по здравословни причини (лекарите ми забраниха) и ми е малко терсене. Confused
Това не ми пречи да си готвя от време на време постни манджи, защото обичам. Ще надниквам тук понякога, да досаждам  Heart Eyes.
Малко късно, но все пак - желая на всички леки и спасителни пости!
Напоследък преоткривам вареното жито с орехи и мед. Свекърва ми ме научи да го правя, така, че да остава сухо (пръхкаво) и ароматно.

# 364
Мишанка, радваме се, че си тук. Hug
Грижи се за здравето си преди всичко.
И очакваме да споделяш тук и твоите постни манджички.

# 365
  • София
...
Тази година за първи път няма да постя по здравословни причини (лекарите ми забраниха) и ми е малко терсене. Confused
Това не ми пречи да си готвя от време на време постни манджи, защото обичам. Ще надниквам тук понякога, да досаждам  Heart Eyes.
...

Говори със свещеника ти да те благослови за по-лек пост (примерно само понеделник, сряда и петък и някаква форма на лек пост през страстната седмица). Сигурно ще те накара да увеличиш и молитвите си. Мен пък ме накара за направя и допълнително дарение (по принцип по време на великите пости правя такова) и т.н. Има още много форми за действието на поста, не е само до хранителния режим.

# 366
Благодаря ви!
Дядо Хаджия, непременно ще го направя. Постът ми липсва.

# 367
https://www.bonapeti.bg/collection/Zelenchukov-pay1394200977/

Една идея за утре Simple Smile

и за десерт
https://www.bonapeti.bg/collection/Postni-shokoladovi-kekscheta/

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 17:25 от Annyto_e

# 368
  • София
Д-р Хадил Мохамед е иракачанка живееща у нас. Тя е мюсюлманка, но това не пречи тя да уважава и нашата религия. Днес тя е публикувала в моята група във фейсбука линк към сайт с постни рецепти. Предлагам ги и на вас. ВИЖТЕ ТУК !

# 369
В корана не се отрича нито една религия , признава се и Христос но като месия , не божи син.

# 370
Дядо Хаджия, разгледах рецептите и веднага си харесах няколко от тях. Благодаря!

# 371
  • София
08.03.2014 година
ТОДОРОВДЕН

# 372
Дядо Хаджия,
Честит имен ден!
Бъди жив и здрав, силен и мъдър дълги години!
Желая ти винаги да получаваш обичта и уважението, които заслужаваш, а името ти да се носи от деца и внуци дълго напред във времето!
Весел празник днес.   bouquet

# 373
Честит Осми март мили дами!
Желая ви да сте здрави, усмихнати и обичани жени и майки!   bouquet

Ах, прегледах рецептите от блога и харесах много от тях. Обичам, когато ястията напомнят на старите мили мамини ( бабини) манджи.
Приятели, дайте идеи за засилване на имунитета с природни средства, желязото ми също е ниско.

# 374

Приятели, дайте идеи за засилване на имунитета с природни средства, желязото ми също е ниско.

Сусамов тахан, цвекло !
 Честит празник на всички дами и честит имен ден на Дядо Хаджия   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт