От нашите юнски мъници усещат се вече ритници - тема 8

• 30 482
  • 779
  •   1
Отговори
# 675
  • в Кошера
Ако разчитам само на ЗК, по-добре да се гръмна.
В крайна сметка се възползвам от правата си, а каквото не ми се полага, си го плащам като пич.
Друг е въпросът защо, аджеба, е толкова тъпа цялата система?! Риторика.

# 676
ivankaka извинявай, права си за себе си   bouquet

# 677
Привет на всички, записвам се за темата и аз  Grinning
Моят термин е на 21 юни, още не знаем обаче какъв ни е пола  Wink

# 678
\
Кръв и урина на всеки триместър е крайно недостатъчно..

хаха...Иванкака, какво да кажем ние майките в чужбина, на които взимат кръв два пъти , а урина изобщо за целите 9 месеца... Три пъти смятам, че е достатъчно , радвайте се и на толкова и не се вманиачавайте всеки месец да се изследвате.
Много адекватен съвет особено към бременни с близнаци след N- на брой ин- витро процедури. Wink
Мисля, че неколкократно се поясни, че става въпрос за безпроблемна бременност. Това, което си описала определено не е такъв случай, да не говорим, че за близнаците се изисква много повече внимание.
То по тази логика всяка седмица трябва да ме бодат, защо веднъж месечно да е достатъчно  Peace Смятам, че доктора си преценява, все пак те са специалистите не ние Simple Smile Дори и доктора да работи със ЗК, ако има нужда от нещо, което не е безплатно той ще ти каже. Отново твърдението ми е за читав доктор, а те са малко, особено тези които не работят на частно. Ако имах проблем с бременността или забременяването 100% и аз щях да се насоча и към частен доктор, за да ми се отдели специално внимание, за което ще си платя.
Всеки с логиката си, както казахте резултата накрая е важен  Peace

# 679
  • София
хе-хе, и какво излиза- плащаш осигуровки, а изследвания -три пъти, пък ти си ги дели както искаш за девет месеца  Mr. Green Това е безумие!!! Изобщо не си направих труда да си търся лекар по ЗК, който накрая да се окаже с техника от началото на миналия век, че и да ми пуска изследвания на три месеца.... То и безплатно раждане ни се полага, ама колко се възползваме от него?

Да, има и читави доктори по ЗК, но, според мен, да попаднеш на такъв е като да спечелиш от тотото.

Нолита, изобщо не може да се говори за вманиачаване? Бременности всякакви, това не е настинка и да минеш с три тайлол хота? А и Лидка, една бременност от безпроблемна, може да се превърне в проблемна. Затова не мисля, че пускането на три изследвания са достатъчни, както впрочем, не смятам, че е нормално да се ражда по 18 часа, защото не си платил над полагащото ти се от държавата.

# 680
  • София
Pati newsm10 newsm10

# 681
  • София
Ванче, нашите случаи са по-различни, но и да не бяха, мнението ми категорично щеше да е същото. А и наистина съм убедена, че тези, които се следят по ЗК, щото им се полага от държавата, ще си платят колкото им поискат за раждането, както всички доктори били ок.

# 682
Ами бедна държава, 3 пъти, това е. Всъщност аз мисля, че има причина, които лекаря трябва да изтъкне, за да се полагат повече. Зависи от лекарите, отново.
Аз не твърдя изобщо, че здравното ни осигуряване е на ниво, но просто ме е яд на лекарите, които лъжат дори и за този безплатен полагащ ни се минимум от изследвания.
Разбира се, че една бременност може да се превърне в проблемна за това са ежемесечните женски консултации и за това бременността се следи. Всеки има различни убеждения и логика. Ти се чувстваш по-спокойна с повече изследвания, аз не. Не виждам проблем, при положение, че и на двете лекар ни го е казал. Лекари с различни мнения, колкото искаш Wink
Не смятам, че е хуманно да те мъчат с 18 часово раждане, защото не си платил за екип (това зависи от съвестта на лекарите). Имам много познати, които бяха без избор на екип и са доволни от раждането си. В крайна сметка повечето лекари (независимо дали работят със ЗК) дават дежурства и в болницата и може така или иначе да се паднеш при тях.
Аз бих си избрала лекар, защото на мен ще ми е по-спокойно. Всъщност повечето от решенията, които взимаме са в резултат на това как на нас ни е по-спокойно и това е най-важното  Peace

# 683
RoseAmber  незнаех за това ограничение.Но в крайна сметка аз ако съм, бих си платила изследването и бих си го направила както си е редно. В Пловдив, изследването струва от 6 до 9лв. Защото не ми се мисли, ако се окаже, че урината е замърсена, а на мен ми няма нищо. Не бих рискувала да приемам излишно антибиотици. Но решението си е твое  Hug

Разбира се че няма да приемам антибиотици ей така защото едно подобно изследване е излезнало с бактерии и ще се консултирам с друг лекар и ще повторя изследването преди каквито и да било медикаменти. Както казах, и предния път ми излезе урина с бактерии, пуснах стерилна за изолиране на бактерията, излезе чиста. Не бих се хвърлила към хапчета с лека ръка, до тук освен витамини не съм пила нито едно хапче откакто съм бременна.

# 684
Да сменя малко темата - започнах да си правя списък с необходимите неща за новородено и кашата е невероятна  Laughing Хем искам максимално да огранича излишните покупки, хем съм ("любима" дума) първескиня и ми е трудно да отсея..... Знам, че на първа страница има примерни списъци, гледам ги и тях, но си има значение и дали бебето е лятно или зимно, както и дали ще се роди в края на май, или в края на юни....
Не че имам въпроси засега, само споделям  Laughing

# 685
Аз не знам колко пъти ми се полагат изследвания тук, ползвам си ЕЗК, а не съм осигурена тук. Сега за пръв път пуснах в държавната болница кръв, но пропусна доктора да ме прати и за урина....така че наистина в БГ ЗК поема повече неща /и ултразвук/ отколкото в чужбина. Отделен е въпроса кой доволен и кой не. И аз ходех и на частно в БГ, но само защото имах преди това един доста късен аборт и ме следеше един малоумник  /сори за израза, ама не знам какво друго да кажа/.

# 686
  • Пловдив
Относно водене на консултация по ЗК или не, аз не виждам защо толкова се коментира, всеки сам избира лекаря...Аз ходя в частна болница, но по ЗК, ползвам си всичко, което ми се полага като здравноосигурена. Разбира се, като се стигне до БХС / Фетална Морф-я или нещо допълнително ме питат, плащам си и така. Вариантът да ходя на 2ма доктори по ЗК и на частно ми се вижда безумен и често се чудя защо го правят толкова жени....Както и да е, пожелавам на всички да имат по-малко причини да се притесняват, и повече хубави емоции, които да ни карат да се усмихваме : )
Някоя мама да е ходила на ФМ при д-р Стратиева на прием в Пловдив, отзиви ?
 newsm78

# 687
Mometo* , аз мисля да изчакам с покупките до края на март. Сега по магазините има дебели бодита и дрешки, а на нас ще ни трябват от тъничките, а не плюшени гащеризони и пижами. Относно списъците, наистина има много ненужни неща, но и много полезни. В дилема съм за бейбифона. Миналият път не си взех, защото апартаментът ни не е голям, но сега съм твърдо решена да си купя. Предлагат се всякакви- с камера, със сърдечен ритъм, не знам....Не искам да се психирам защо дишането му се усилва или намалява, но не искам да взема и някаква бракма...Някаква препоръка?

# 688
\
Кръв и урина на всеки триместър е крайно недостатъчно..

хаха...Иванкака, какво да кажем ние майките в чужбина, на които взимат кръв два пъти , а урина изобщо за целите 9 месеца... Три пъти смятам, че е достатъчно , радвайте се и на толкова и не се вманиачавайте всеки месец да се изследвате.

И аз съм в чужбина, карам напълно безпроблемна бременност, но кръв и урина ми взимат всеки път. newsm78  Колкото до всеобщата заблуда, че като имаме ЕЗК ще ни направят всички изследвания, които се полагат в другата държава-изобщо не е така! Трябва да се осигурявате към въпросната държава, за да се възползвате от услугите, които предлага тя. Аз се осигурявам в Германия и всеки път си ми пускат полагащите изследвания.

Последна редакция: вт, 11 фев 2014, 18:25 от MartyG

# 689
velizara_82 - на нас бейбифонът ни е една от най-използваните вещи. При нас апартаментът е голям и хич не се чува ако бебето плаче в спалнята, та ни се налага да ползваме. Дори през един етаж хваща и ако си на гости в съседите е много удобно  Laughing Освен това ако сте на почивка някъде или се събирате с приятели в другата стая, пак си е супер. Нашият е на Чико съвсем стандартен (без камера и екстри) и върши чудесна работа.

Общи условия

Активация на акаунт