Тренировки в домашни условия: Тема 43

• 41 016
  • 747
  •   1
Отговори
# 30

За качването по стълбите - аз го обожавам, правя го колкото мога по-бързо и с пудовката в ръце. Но аз съм си у дома и се качвам от 1вия до 2рия етаж по вътрешни вити стълби, а наистина ще е странно ако тръгнете с гири да разминавате съседите. Освен сутрин рано докато всички спят Laughing Peace
hahaha

# 31
Аз помня нещо подобно ,което правихме с Мери преди време  Joy
Мери сещаш ли се?
Изкачване и слизане по стълбите и после долу пред блока скачане на въже  Mr. Green  Joy
А аз живея на 10-тия етаж.....комшиите ме сметнаха за тотално откачила  Joy

# 32
  • Stavanger,Norway/ Varna
Скрит текст:
Ленено семе смляно ям всеки ден с тахана заедно, пия неподсладен зелен 4ай по няколко на ден, отделно кафе, сини сливи, смокини и фурми ям с бонбоните, които постоянно правя и няма и няма. Просто се е застопорило и трябва да се напъва  Rolling Eyes Мисля си дали не е от зави6ения ми прием на протеини напоследък и забързаното ежедневие (егати тежкия работен месец  Tired)

Като казахте стълби- днес едното от упражненията ми бе6е то4но ка4ване и слизане по стълбите на залата с 30 кг на гърба. Мери, пълни една раница с торби с ориз и се мятай  Peace

# 33
Ей момичета, изписвате страниците със скоростта на светлината. Нямаше ме е 3-4 часа и сега имам да си чета преди лягане Simple Smile.

Да се включа и аз на бързо. Smile, не са противозъчатачни, напротив. Имам ниски стойности на прогестерона- пия дуфастон. Сигурна съм ,че се отразяват, но дано да е вода само. А и съм убедена, че с тренировките нещата са мног по-добре. Гарантирам. Така,че никакво отказване , тренировки и това е  jump .
Не знам от къде дойде това за противозъчатачните, ама голямо писане стана.

Мери, благодаря за темата  Hug, нека бъдем още по-постоянни и амбицирани в тренировките, за да получаваме резултати, които да ни радват и мотивират още повече. Тази вечер пропускам пак, за утре сутрин имам по план брутална тренировка за цялото тяло на Руми.

Лека вечер момичета Simple Smile

# 34
не е вярно това за лимона аз всеки ден сутрин на гладно в топла вода и нямам проблеми никакви  Simple Smile
МНОГО ПРИЧИНИ ДА ПИЕМ СУТРИН НА ГЛАДНО ВОДА С ЛИМОН

- Топлата вода с лимон помага на храносмилането. Нейният атомен състав прилича на слюнката и на солната киселина на стомашния сок.

Лимонът е много полезен за храносмилателната система, защото съдържа лимонена киселина. Тя си взаимодейства с другите ферменти и киселини и може лесно да стимулира отдеянето на стомашен сок и храносмилането.

- Черният дроб изработва повече ферменти от водата с лимон, отколкото от друга храна.

Водата с лимон чисти черния дроб. Лимоненият сок стимулира черния дроб да изхвърля токсините, а водата извежда тези шлаки навън.

- Топлата вода с лимон помага на естественото изпразване на червата.

Водата с лимонен сок може да нормализира храносмилателната функция и да изведе от организма токсичните вещества.

- Лимонът е мощен антиоксидант

Водата с лимон е незаменим за нормалния метаболизъм, защитава организма от свободни радикали, извежда холестерола и укрепва имунната система, защитава ни от преждевременно стареене.

- Лимонът има високо съдържание на калий

Калият е важен минерал, който работи с натрия за плавното електрическо предаване в главния мозък и нервната система. Депресията, тревогата, страхът често са следствие от ниско ниво на калия в кръвта. Нервната система се нуждае от достатъчно количество калий за осигуряване на устойчиви сигнали към сърцето. Така че здравето на вашето сърце непременно ще се подобри след редовно приемане на вода с лимон.

-  Освен това в лимона се съдържат калций и магнезий в добро съотношение.

Калцият е нужен за костите, предотвратява рахит и остеопороза, а магнезият е важен за здравето на сърцето.

Лимонът съдържа следните витамини: каротин - 0,01 мг, витамин В1 – 0,04 мг, витамин В2 – 0,02 мг, витамин В5 – 0,2 мг, витамин В6 – 0,06 мг, витамин С – 40-70,0 мг, витамин РР-0,1 и микроелементи: калций, калий, магнезий, фосфор, натрий и желязо. Витамин Р в съчетание с витамин С е отлично средство да укрепване на съдовете.

-  Вода с лимон моеж да помогне за понижаване на кръвното налягане.

Особено е полезен лимонът при начален и умерен стадий на хипертонична болест, когато налягането не се повишава над 160/90.  Ефективната лечебна доза е сокът от два големи лимона на ден. Като се започне лечение с лимон, трябва редовно да се измерва артериалното налягане и щом то се понижи (а това е възможно след 2-3 седмици), да се намали дозата на приеманите хипотензивни препарати или изобщо да се откажете от тях.

- Водата с лимон създава ефект на алкализиране в организма

Дори ако я пиете непосредствено преди хранене, това ще помогне на вашия организъм да поддържа по-високо ниво на рН. Колкото по-високо е нивото на рН, толкова по-устойчив е вашият организъм към болестите.

Лимоните и всички кисели плодове се разграждат в стомаха и създават алкална реакция, тъй като органичните киселини, влизащи в състава на пресните плодове, се дисоциират не като киселини, а като основи, отделяйки хидроксилната ОН-група с отрицателен заряд, т.е. група – носител на електрон. Затова всички сурови кисели плодове алкализират организма. Що се отнася до лимона, той може да дава алкална реакция за сметка на витамините-антиоксиданти, които се съдържат в него.

-  Водата с лимон помага да се разреди пикочната киселина, която, като се натрупва, води до болки в ставите и подагра.

Водата, разредена с натурален лимонов сок, благоприятно влияе на работата на ставите, като намалява болката не само в ставите, но и в мускулите.

-  Водата с лимон помага за намаляване на слузта в организма.

В лимонения сок има огромно количество витамин С, който помага на храносмилането, а също така повишава имунитета.

-  Водата с лимон извежда мазнините, помагайки за намаляване на теглото и придавайки на организма допълнителен тонус.

В лимона се съдържат вещества, които разграждат мазнините. Лимонената киселина може да усилва секрецията на стомашния сок и да ускорява обмяната на веществата. Пектинът може да нормализира нивото на захарта в кръвта, а също да чисти лимфния поток.

Как и кога да се пие вода с лимон

За тази цел трябва да се използва топла пречистена или изворна вода. Вземете половин чаша топла вода без захар и изстискайте там най-малко половин лимон. Най-добре използвайте специална сокоизстисквачка, за да получите максимум сок с минимум усилия.

След пиене на вода с лимон трябва да си изплакнете устата, за да се избегне увреждане на зъбния емайл от лимонената киселина.

За защита на емайла на вашите съби изчакайте поне половин час, преди да почистите зъбите си след консумация на лимонов сок.

Вода с лимон трябва да се пие сутрин на гладно и да не се закусва веднага.

Някои препоръчват водата да се пие един час преди ядене за постигане на максимални резултати.

Вода с лимон за отслабване

Калоричността на лимона е семо 31 ккал. на 100 г. Диетолозите смятат, че лимонът е полезен за отслабване.

Първият прием на вода с лимон направете сутринта. Нагрейте вода като за чай. Отрежете кръгче лимон и го пуснете вътре. Такава напитка помага за ускоряване на работата на храносмилателната система и разгражда мазнините.

А през деня изяжте няколко късчета лимон, това още повече ще ви помогне за постигане на желания резултат. Пектинът, който се съдържа в лимоните, помага за намаляване на апетита.

С помощта на вода с лимонов сок можете да изчиствате организма си. Можете да смелите целия лимон (с кората) и тази каша да добавяте във водата през деня. Тази напитка помага за детоксикация на организма.

За по-бързо намаляване на теглото помага настойка от зелен чай, в която са добавени две чаени лъжички ябълков оцет и кръгче лимон.

Като приемате вода с лимон за отслабване, старайте се да пиете повече чиста вода. Това не само ще помогне за по-бързо отслабване, но и няма да позволи на лимоновия сок да разруши с киселината си вашия стомах. Паралелно консумирайте повече плодове и зеленчуци, които са богати на фибри, което намалява чувството за глад. Слагайте лимонов сок и в салатите.

Водата с лимон за отслабване в комплекс с диета и проста гимнастика дава най-ефективен резултат.

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 21:52 от \\\Фъстъчка\\\

# 35
Ама аз не съм казала, че не е полезен.  Peace И аз пия всяка сутрин половин изцеден лимон с малко вода (освен ако не забравя...), но не за да стимулирам ходене до тоалетна. Когато имам рядко щастие  Mr. Green ям лимон и ми действа запичащо. Не съм съгласна, че спомага ходенето до тоалетна. А точно обратното. Останалото е друга тема  Hug

# 36
еми то е важно топлата вода амааа това си е мой опит всеки си има свой  Peace

# 37
По повод противозачатъчните: пих веднъж. Изтърпях ги 1 месец и на своя глава ги спрях. Чувствах се ужасно, гадеше ми се постоянно...И аз не препоръчвам...

И аз направих същото и за малко не умрях, биквално. За 2 дни така се обезводних от повръщане, че на втория ден ме боляха бъбреците и получих синки под очите. На всичкото отгоре мъжа беше командировка и аз как съм гледала детето, как съм извеждала кучето, че и шофирала, изобщо не си спомням това. Не препоръчвам на никого и винаги съветвам - спиране на каквито и да е хормони, само под лекарско наблюдение!

За лимона да кажа - мен ме пресича като изпия сок от лимон чист на гладно, помага.

Винаги след пиенето на лимонов сок си чистете зъбите или вземайте дъвка, защото киселината вреди на емайла. Peace

# 38
Леле колко много сте изписали. Относно противозачатъчните- когато започнах да ги пия отслабнах с 1 или 2 кг. Нито си промених храненето, даже не тренирах точно тогава. При всеки е различно.

# 39
Mery, благодаря ти за новата тема, страхотна както винаги!!!  Hug Hug Hug

Днес съм почивка,уморено ми е, отчитам вчера (както и цялата седмица) кростренажор,
Решила съм изобщо да не слизам от него, ММ пита защо го купихме все пак  Grinning  допълнително направих от ФБ 10-минутната за корем,която пусна Вивиан, + 20 минути стреч...

Скрит текст:
Момичета, храня се НВ доста време,тренирам умерено, но редовно...Скоро ще стане година...Отслабнах доста, вече станаха 14 кг, но корема ми стои.Мама казва,че е ген и да не се мъча повече, ох не знам как да продължа...В момента съм 59 кг, 167 см висока,чувствам се добре и се харесвам,ама този корем понякога ме дразни,какво да правя?
Скрит текст:
Относно противозачатъчните, пила съм два пъти.Веднъж по здравословни причини, помогнаха ми, но качих кг и увеличих окосмяването.Втория път се чувствах ужасно с тях, но поне не увеличих кг, Повече не искам да чуя за такива хормонални хапове,

# 40
  • На острова
И днешния отчет е пилатеса за задни части /не знам кой го беше показал в края на предната тема  Blush/:
http://m.youtube.com/watch?v=JgJTg-Vr_YI
и още малко Fat burning HIIT pilates workout:
http://m.youtube.com/watch?v=G9TSbIrp8qQ

И аз обичам да катеря стълби. Когато живеех на 16-тия етаж редовно си се катерех пеша, и никога не съм мрънкала когато спреше тока  Simple Smile. Тук сме в двуетажна къща и нон-стоп притичвам по стълбите. Даже онзи ден ми стана тежко на вечеря и отидох да врътна няколко кръгчета нагоре-надолу.

# 41
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
  bouquet  Благодаря за темичката  Hug

Скрит текст:
За стълбите - аз съм на 15-ти етаж и като изключим бременностите ми, винаги съм ползвала стълбите,  дори наскоро с малкия слизахме пеша, за качване още не смея да го накарам, че ще ми издъхне на половината  Rolling Eyes  Може да ви се стори откачено, но мен много ме е страх от асансьори и гледам по възможност да не ползвам, дори в 9-ти месец качвах 4 етажа (доста ми се видяха тогава)   Crazy  Обаче пък си имаме гледка море и си харесвам жилището и района, така че едни 15 етажа не ме събарят, само влизам със зареден телефон и страх в асансьора когато се налага  Rolling Eyes
За противозачатъчните и аз свалих кг. докато ги пих - имах и кисти в яйчниците, които се махнаха след като започнах да ги пия, цикъла ми от много болезнен (пиех силни болкоуспокояващи и виех от болка като ми дойде, секциото ме боля по-малко  Crazy ), стана много поносим  Peace

И да ви кажа днес като си слагах един панталон ми се стори, че ми е малко широчък и майка ми, която винаги си казва всичко директно, веднага ми каза, че дупето съм го "прибрала", вече си закопчавам и палтото, т.е. пак влизам в S размер  Party  и това са само 5 дни, гледайте какво става след 5 седмици  Laughing   Sunglasses  

Като приключа с 6 седмичната програма на Р.Илиева ще пробвам и аз Зузана. Но не обичам да оставям нещата недовършени, така че ще почака  Peace

Утре ми се пада "почивен" ден, но не ми се почива, мисля да си направя пилатеса, обаче пък с това претрениране, за което наскоро разбрах... но не мисля, че с един пилатес ще се претренирам, нали?  Thinking  newsm78

Последна редакция: сб, 01 фев 2014, 09:25 от TDI

# 42
Аз искам да помоля, който има опит с маратонките да ми сподели инфо и предложения за марка - в миналата тема се говореше нещо ама сегаа къде да го търся...
Аз имам на адидас, но са за бягане. Уникално удобни маратонки! Бяха намалени в аутлет от Турция, около 120лв. От време на време ги нося и като излизам, но си ги пазя като очите си  Laughing Имам мерак да си купя за тренировки вкъщи, но на найк, ама да видим. Не мисля, че скоро ще ме огрее Simple Smile

Между другото и аз пия противозачатъчните за кисти в яйчниците, ама то - пия ги - няма ги. Като ги спра пак се появяват....

TDI, мисля че ще ти е рано след начинаещи с Румяна да скачаш на Зузана. Това си е сериозен скок.

# 43
Много сте бързи. Мерси за страничката.
Аз се отичтам със свободна и измислена програма. Запалихте ме с тия стълби  Joy
Раничка нямам ни ще пробвам с гирите или пудовката. Моите са вътрешни така че съм свободна да правя всякакви щуротии по тях.

# 44
  • Stavanger,Norway/ Varna
Фъстъчке, в момента съм с тези http://counterkicks.com/wp-content/uploads/2011/04/reebok-realfl … hite-red-mens.jpg. Не очаквах като ги купувах да са толкова удобни. Направени са точно за нашия тип тренировки с подскоци и на паркет. Подметката омекотява страхотно на точните места. Понеже ги поръчвах по нет, ,не съм сигурна дали не са малко оголемени или са напрАВЕНИ за по- широк крак, но крака ми е свободен вътре, там където са пръстите и при бягане е много удобно така. Абее, давам им 6ца и определено ще си поръчам пак да имам да си ходя с тях навън  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт