Тренировки в домашни условия: Тема 43

• 41 626
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Добро утро,

освиних се уикенда, бях настинала, отложих тренировките и се изтървах в яденето.  Embarassed
За днес планирам 3х боди рутин с пудовката след малко, а довечера бягане навън.

Пита ли някой от вас в американската тема за нашата Фея? Имаме ли някакъв хабер от нея?

# 556
Привет, дами!
Връщам се при вас за инспирация. Няколко поредни силни настинки ми разкараха играта. Започнах отново да тичам след месец и половина пауза и вадя пудовката, която взе да прашасва. Храната и нея трабва да организирам.
Весел и успешен ден!  Hug

# 557
Знам че ви е писнало от тъпи въпроси, ама няма кой друг да попитам, а предполагам че нещо не рпавя като хората. Въпреки че като гледам какви тренировки правите, моето е направо смешно  Rolling Eyes

С две думи - тренирам основно с цел отслабване, но просто нищо не се получава. Уж спазвам хранителен режим, т.е. ям почти всичко, но в по малки количества, не ям хляб, не ям сладко (с малки изключения, примерно веднъж на 10 дни). Вчера например - не съм закусвала, на обяд ядох супа една паничка и едно кюфте, на вечеря ядох една чиния свинско със зеле.
Иначе как протича една тренировка - основно вечер към 20часа ми е най удобно. Първо 10 тина минути разгрявам ставите, после или карам кростренажора на 1-2 степен около 35-40 минути и след това правя 15-тина минутки упражнения с гирички, или правя някоя от тренировките за начинаещи на Руми. Това го правя да кажем от повече от месец, но не съм мръднала на килограми и на обиколки. Някъде в нещо бъркам??!

# 558
Добре дошли на новите момичета!  Hug

Mother of PrincesS, според мен, трябва да обърнеш храненето- закуска и обяд да са по- силни, а вечерята лека. Смесването на храните също не е добре! Нека и момичетата да кажат, аз не съм толкова веща в храненето! Wink

# 559
Знам че ви е писнало от тъпи въпроси, ама няма кой друг да попитам, а предполагам че нещо не рпавя като хората. Въпреки че като гледам какви тренировки правите, моето е направо смешно  Rolling Eyes

С две думи - тренирам основно с цел отслабване, но просто нищо не се получава. Уж спазвам хранителен режим, т.е. ям почти всичко, но в по малки количества, не ям хляб, не ям сладко (с малки изключения, примерно веднъж на 10 дни). Вчера например - не съм закусвала, на обяд ядох супа една паничка и едно кюфте, на вечеря ядох една чиния свинско със зеле.
Иначе как протича една тренировка - основно вечер към 20часа ми е най удобно. Първо 10 тина минути разгрявам ставите, после или карам кростренажора на 1-2 степен около 35-40 минути и след това правя 15-тина минутки упражнения с гирички, или правя някоя от тренировките за начинаещи на Руми. Това го правя да кажем от повече от месец, но не съм мръднала на килограми и на обиколки. Някъде в нещо бъркам??!
Mother of PrincesS първо относно храненето- вярно е, че не трябва да прекаляваш с количествата храна, но това не значи да гладуваш. И сутрин закусвай. Simple Smile Първото ни хранене за деня е много важно и трябва да е най- обилно в сравнение с обяда и вечерята. Така ще се зареждаш с енергия от сутринта. Внимавай вечер да не прекаляваш- нека последното хранене да е  3-4 часа преди сън и да бъде по-леко. Преди всичко обръщай внимание и на качеството на храната.
Избягвай пържено. Ако си приготвяш сама супата например - направи я без запръжка. Повярвай ми  не се усеща разликата кой знае колко и пак е толкова вкусна, без да е вредна.
Залагай много на зеленчуците, хапвай си сурови ядки ( в малки количества- някои са доста калорични).
По принцип се препоръчва  до 1-2 плода на ден, заради количеството захар в тях, но ако се изкушаваш от сладки, по- добре да консумираш повече плодове, отколкото добре изглеждащи Е-та, глутамати и хидрогенирани мазнини в лъскави опаковки.  Няма такова нещо като полезно корни например!  Laughing ( Много добър заместител на сладкото е сусамов тахан с мед, но отново- в малки количества, аз си хапвам до 3-4 чаени лъжички на ден и доста засища).
Относно тренировките- освен силови прави и кардио, редувай тренировките, не тренирай само определена част на тялото . Има много и различни тренировки, изброени на 1-ва страница- разгледай ги ,ако мислиш че това, което правиш в момента не те натоварва и не се притеснявай- резултатите ще се появят. Трябва просто да си постоянна. Не си гледай мерките и забрави за кантара за известно време. Просто тренирай и се храни качествено, сама ще усетиш как малко по малко ще започнеш да се чувстваш в по- добра форма. Simple Smile Успех Simple Smile
 Редактирам се , защото попаднах на новата статия на  Руми за прословутото корни ( много ме дразни тая новата реклама, в която Кубрат ще ми обяснява че се храни с него, как пък не  Laughing Laughinghttp://fitnesinstruktor.com/sladki-bokluci/ Благодарение на нейните публикации много си подобрих културата на хранене Simple Smile

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 09:52 от chica_loca

# 560
Mother of PrincesS , причините може да са различни. Не знам от колко време тренираш, но ти предлагам да се заемеш сериозно с избора на режим. Човек понякога си мисли, че яде малко, но няма представа от количеството калории, което поема. Принципно, тялото ти тренирайки, ако отскоро си започнала, може да възвръща мускулна маса, т.е. не чакай отслабване веднага. То ще дойде малко по-късно. Предлагам ти да мериш обиколки по-скоро.
За отслабване си състави програма и на хранителния режим и на тренировките. Тренирай 5-6 пъти седмично, включвай и аеробни упржнения. Ако пък имаш възможност тренирай двуразово т.е. два пъти дневно, примерно сутрин интензивни 10-15 минути, а през деня другата тренировка когато ти е възможно.
Що се отнася до храненето можеш да разгледаш и в http://www.bb-team.org/hranene какво има. А и форума е пълен с инфо. Аз спазвам Зоната и за мен е най-добрия режим.
При всички положения, обаче, според мен трябва да увеличиш протеините и да намалиш вредните въглехидрати. Можеш да си вземеш и протеини на прах, има и качествени нескъпи български продукти. Просто си състави програма обмислена за всичко. Тогава ще имаш добри резултати. Важно е също постоянството.
Успех!

# 561
От повече от месец тренирам, но съм 75кг и все се надявам малко по бързо да забележа поне малка промяна.

Mother of PrincesS ,
За отслабване си състави програма и на хранителния режим и на тренировките. Тренирай 5-6 пъти седмично, включвай и аеробни упржнения. Ако пък имаш възможност тренирай двуразово т.е. два пъти дневно, примерно сутрин интензивни 10-15 минути, а през деня другата тренировка когато ти е възможно.

Кростренажора нали е аеробно упражнение? Уж гледам да редувам една вечер кростренажор, една вечер някакви упражнения от тези на Румяна  newsm78
Може би наистина и в храненето правя някъде голяма грешка, мисля че ям малко, а всъщност не броя разни неща, защото ми се струват незначителни.  А и менструация нямам от няколко месеца, така че и хормоните може би не са съвсем в час (въпреки че много ме яд когато някой хрупа вафла и обяснява че килограмите са от хормонален дисбаланс)  Simple Smile

# 562
Забравих да се отчета.
Съботната ми тренировка беше ритане на топка, около 40мин. в парка с децата.
Доволно изпотена! Crazy
Неделната беше нещо нечовешко! За мен, де!
Изкачихме се от с. Железница до х." Щастливеца". Маршрута е много тежък- около 5км. стръмно изкачване, с мъж и дете на 7г. Убийствена тренировка за крака и дупе! Качване и слизане общо 5часа! Но съм много доволна и горда! И не само от мен, но и от детето и мъжа! Скоро обаче няма да мога да ги навия на нещо такова. Mr. Green
На слизане стъпих на криво и май усуках някаква връзка на коляното и сега леко ме наболява. Дано да ми мине, че да започна Т25. Simple Smile
За протокола: нямам мускулна треска! Laughing

# 563
Такааа аз да разкажа за моята тренировка - значи тя е следното
1. бицепс + клякане като започвам от 1 до 8 пирамидно
2. трицепс + рамо пак от 1 до 8 пирамидно
3. гърди + хип тръстери
4.гръб + напади
5. рамо + корем
6. арнолд прес + клякане
7. бицепс + клякане
8. трицепсови лицеви
9. upright row + напад
10. обикновени лицеви
11. рамо + корем
12. арнолд прес + клякане
Всичките са пирамидни - много добре се получи въпреки, че ще е я помисля пак, защото краката не ги натоварих много и после направих малко мъртва тяга и хип тръстери
Ако някой има идеи за подобряване може да сподели Simple Smile
Иначе и аз да кажа мнение по въпроса на Mother of PrincesS - първо е важно мисленето ти - за добри и тряйни резултати всичко започва от главата - не трябва да си мислиш, че трябва да гладуваш или трябва да се лишаваш - трябва да мислиш, че правиш най-доброто за себе си и твоето тяло като избираш да се храниш с качествени неща, а не боклуци. След това трябва постоянно да четеш и да се ровиш, защото няма 1 правило валидно за всички. Всички ние тук сме минали през много неща както в храненето така и в тренирането - за един едно действа за друг друго все пак сме различни. Но основите, които трябва да имаш са в яденето - трябва да махнеш повечето въглехидрати пробвай да закусваш яйца, бекон, маслини, авокадо - протеини и мазнини след това като свикнеш продължи да махаш въглехидратите - нека те да са само от плодове и зеленчуци, яж повече, според мен ядеш малко. От към тренировки - прави интервални кардио тренировки максимум по 15 мин недей да си губиш времето с монотонни неща, обърни повече внимание и на силовите тренировки и ги съчетавай. Това е като цяло от мен просто не се вглъбявай в целта ти да отслабнеш ами в целта ти да си здрава и да се чувстваш добре всичко друго ще си дойде на мястото в един момент Simple Smile
Малее днес съм много приказлива.... тцтц  Hug

# 564
Mother of PrincesS,според мен също се храниш твърде малко.

Ако имаш хормонален проблем,най-добре е да се захванеш първо с него. Peace

Аз бях безобразна през уикенда,включих и джънк в неделя,за да е омазването пълно.

Ще се отчитам по-късно с тренировка,още не съм решила каква.

# 565
Кростренажора нали е аеробно упражнение? Уж гледам да редувам една вечер кростренажор, една вечер някакви упражнения от тези на Румяна  newsm78
Може би наистина и в храненето правя някъде голяма грешка, мисля че ям малко, а всъщност не броя разни неща, защото ми се струват незначителни.  А и менструация нямам от няколко месеца, така че и хормоните може би не са съвсем в час (въпреки че много ме яд когато някой хрупа вафла и обяснява че килограмите са от хормонален дисбаланс)  Simple Smile

Ами редувай ги аеробните упражнения, не само тренажор, трябва да ти е трудно и да градиш. Леката или по-умерена мускулна треска е индикатор за това. Ето каналите на Румяна https://www.youtube.com/user/Fitnesinstruktor и
https://www.youtube.com/channel/UCFepRgOAjwTu96S-4C1qm3Q
Има доста разнообразни аеробни упражнения там.
И не само нейните де - и във фитнесблендера има доста. Въобще първа страница е богата.

А за храната наистина е важно - заеми се сериозно, ако искаш резултати. Казват, че успеха е 80% диета и 20% упражнения.
Аз съм идеален пример.
Упражнения си правя вкъщи сериозно от година и половина. Може би не 5-6 пъти седмично, но по четири пъти съм правила. И въпреки, че уж спазвах някакви диети, резултат освен стягане не виждах. Само покрай постите по коледа установих, че малко съм отслабнала. Слава Богу, не качих. И така до началото на годината. Когато започнах нааааааай-накрая Зоната. Сега резултата е -5-6 кг за около 6 седмици. Режим си трябва и това е! Всеки ще го потвърди.

Ако имаш хормонален проблем,най-добре е да се захванеш първо с него. Peace
Но това наистина е на първо място.  Peace

# 566
Яяяяя, гледах ей така  Shocked Shocked Shocked през цялото време! Тия изкараха лоста супер лесната работа   Mr. Green

Мятам се да тренирам, после ще се отчитам  Peace

# 567
Здравейте и от мен!
Отдавна не съм писала, просто спрях, поради лични проблеми, сега мисленето ми е, че упражненията помагат много освен на физическото здраве така и на емоционалното Simple Smile).
От 2 месеца се старая да се храня по палео диетата, с малки изключения. Последната седмица се олях, че всеки ден беше рожден ден, та сега продължавам.

Старая се всеки ден да пия зелено смути, супер лесно се прави и е много вкусно, моето включва спанак, банан и портокали.

Имам жестока мускулна треска на четиибуквието и бедрата от вчерашната тренировка, уж леко я минах. Упражненията бяха от канала в Youtute - Be Fit
Днес по-леко с йога за начинаещи, по-късно ако съм по-подвижна ще подскачам малко с някое видео в ютуб.

Поздрави и хубав ден!

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 11:21 от Hecate

# 568
Яяяяя, гледах ей така  Shocked Shocked Shocked през цялото време! Тия изкараха лоста супер лесната работа   Mr. Green

Мери, като гледам какви "перки" имат, сигурно им лесна работа! Crazy
Аз мога само да вися на лост! Joy

# 569
Здравейте!
Почивните дни отчитам 5 км ходене и Синди към един час- Следващото предизвикателство. Много дълго това предизвикателство- час и нещо ooooh!

Хорааа, освинвам се с храната- все съм гладна Cry Но забелязвам след хубава тренировка - о, чудо-не ми се яде.
Кажете нещо срещу апетит  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт