Нашите кухни - тема 52

• 112 333
  • 790
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Благодаря ви, момичета!  Hug

Поръчах бял рафт, скоро кухнята ще е готова и ще видим, как изглежда.  Wink

Сега се връщам от Лексгруп, видях мивката, страхотна е и на живо. Crazy

http://www.geraka.com/45-kuhnenski-mivki-ot-polimer/4191-kompozi … 98eb5ecbc6aa38be5

Обаче има само два варианта смесители в бяло и те са на цената на мивката.  Confused
И сега не знам, ако поръчам смесител на друга марка, дали бялото ще си пасне.
Според консултантите, белия цвят бил несходен на различните фирми.  Thinking

# 121
Иля, много голяма е вероятността да се окажат 2 различни бели цвят и това, да те дразни в последствие. Разгледай кои други фирми предлагат продуктите на Бланко и проверете там. В краен случай поставте си иноксов врмвнно докато си набавите необходимич и мечтан смесител.
Имам една молба - може и на личния адрес да ми пишете - бихте ли ми дали координатите на майстора си и дали той приема поръчки и за София?

# 122
И аз имам същата молба за дърводелеца, който прави кухнята. Simple Smile

# 123
Здравейте,
за сега съм на етап избор на цветове на целия апартамент, вкл. и на кухнята. Просто блокирам. А като застана пред изложени плочки за баня направо ... Как си избирате цветовете? Знам, че въпросът ми е глупав, но помагайте!
Като влизаш в различни стаи и магазини, наблюдавай къде се чувстваш най-добре.
Така установих, че в сиви, лилави и сини стаи се потискам и бързам да изляза /а по снимки ми харесват/.
За плочките- има голям избор, за мен е важно да не се хлъзгат и да не изискват постоянно да им слугувам.

# 124
Иля, не мога да го преценя този смесител, но ако можеш си вземи с изтеглящо се рамо(не знам дали така се казва?), че мивката си е големичка. Нашият е нещо подобно http://www.grohecatalog.com/product/33759-ladylux-plus, малко по-различен дизайн, явно по-стар модел, но на същия принцип - страхотно удобство. Беше доста скъп, но тук в темата гледах, че момичетата си поръчваха от ибей на много сносни цени. Ако ли пък не можете, както казва шефът ми: "Баба ти все с изтеглящ смесител мила." Joy и си е прав де.

# 125
  • София
Иля, не мога да го преценя този смесител, но ако можеш си вземи с изтеглящо се рамо(не знам дали така се казва?), че мивката си е големичка. Нашият е нещо подобно http://www.grohecatalog.com/product/33759-ladylux-plus, малко по-различен дизайн, явно по-стар модел, но на същия принцип - страхотно удобство.

Stef4o, точно смесител с душ искам, висок и най- важното да е бял, а там точно ми е проблемът.
От всяка марка с тези условия има най- много два модела и са над 600 лв, а с душ и около 800- 1000лв.  Crossing Arms

Искам мивката на Eurolux, точно това което търсих е, перфектна.
Но за нея, както писах по- напред, ми предлагат точно само 2 смесителя, без душ за 600лв.
За мивка бих дала повече пари, но за смесител чак толкова тц.  Crossing Arms

Остава ми отново да погледна Бланко.
При тях мивката е със значително по- малко корито, което е минус и отново имат само два бели смесителя и те не са ръбати, а обли...ако мога така да обясня.
А правоъгълна мивка с объл смесител.  Thinking
В краен случай ще разделя с идеалната мивка и ще взема Бланко.  Confused

mumbas, съпружка, момичета, никакъв проблем. Само да видя, как работи дърводелеца, за да мога да ви го препоръчам и ще ви пиша ЛС.  Hug

# 126

Иля, не се отказвай от мивката на Бланко.  За  мен това е по-добрия избор.
Аз също в момента си сглобявам кухня ( подобна на твоята ) и проучвам пазара от около 2 години. 
Точно преди Коледа монтирахме долният ред. (Горния ще почака.  Simple Smile )

Мивката ми е същата, която си харесала :
http://www.shop.bania.bg/productv/158/blanco-zia-xl-6-s-silgrani … ichen-granit.html

а смесителя :
http://www.amazon.de/Grohe-32321-Einhand-Sp%C3%BCltischbatterie- … words=grohe+minta

Избора на батерията беше много интересен.
1. Съпруга ми държеше на всяка цена да има на пазара резервни части за подмяна.
     Това стесни кръга на търсене до две марки - Видима  и  Грое.
2. Аз държах да има изтеглящ душ.
     Тук отпадна Видима, защото нямат такъв модел.
3. Цените.     Wink 
     Официалният вносител на Grohe за България иска за този модел ... 789 лв. 
     В сайта, от където купих мивката, е "намален" на  663 лв.
     В Amazon.de  -  цената е ... 418 лв.

Така моята батерия пристигна от Германия.  Peace   

Скрит текст:
Наскоро бях на гости при приятелка с 4-годишна кухня. Мивката (Тека алпака) - мъничка, цялата надраскана, шумна. Батерията ( също Тека ) - е, няма такъв ужас - освен, че се клати, скърца и трудно се върти, при всяко пускане избухва и те окъпва. Специално седях и пробвах да я пусна леекиичко, ами ...  не може.  Simple Smile 
Не съжалявам за избора си.

# 127
  • Отвъд алеята зад шкафа
Много е относително с батериите и мивките. Едната ми мивка в момента е на Bianco, инокс, но грапав мат, с фигурки като мрежа. Супер доволна съм, не е мръднала вече 8 години, не задържа никаква мръсотия и изобщо не й личи нищо. Батерията пък е някаква неизвестна за мен, тогава купих от Практикер едва ли не първата, която ми попадна, за сумата от 30 лв - ами супер качествена излезе, нямам никаква забележка. Отгоре на това е и красива.

За новата кухня не съм стигнала до избор на батерия, ще я съобразя с мивката и с удобството, чак тогава ще я гледам като красота. А относно мивката - все още се чудя дали да е гранитна или да е иноксова, която се скрива под плота. Искам голямо корито, правоъгълник, не искам допълнителни отцедници и прочие, само корито. Обаче от гранитните мивки не съм виждала такива за монтаж под плота.

# 128
  • София
Обаче от гранитните мивки не съм виждала такива за монтаж под плота.

gadamer
, на всички марки има гранитни под плот, аз такава си бях харесала, но не помислих, че трябва да ми е гранитен плота, за да се получи.

Мивки под плот

inadd, благодаря ти за включването!  Hug
Тези дни ще отскоча до Люлин и ще разгледам Бланко.  Wink
Потърсих бели смесители и онлайн, но изборът е същия и цените също.
Иначе има страхотни иноксови и толкова много и на ниски цени.  Crossing Arms

Последна редакция: вт, 11 фев 2014, 11:20 от Иля

# 129
  • София
....... инокс, но грапав мат, с фигурки като мрежа. Супер доволна съм, .......

И аз съм с такава на Тека, май им викат "микролен", много съм доволна!

А смесителя си го избирах по параметър струята да достига поне до средата на диагонала на коритото.

# 130
  • Раковски
Пирамис също имат композни мивки, може да видите и тях. Тези мивки се не се правят от тези на които им пише фирмата на тях, правят се от друг с тяхното лого. Също така има и по-евтини мивки от същия или подобен материал.

# 131
Извинявам се, че нахлувам така в темата за мивки и смесители - аз съм още много далече от това и не съм наясно какви са критериите за избора им - композни, гранитни под плот, изтеглящо рамо, параметър на струя - може ли някои да обясни с думи прости за тези неща или да пусне линк. Благодаря!   bouquet

# 132
  • Отвъд алеята зад шкафа
Супер, че има гранитни за под плот  Hug

# 133
  • Раковски
Ако се направи от изкуствен материал, тоест не е гранит мивката може да е едно цяло с плота.

# 134
  • София
Извинявам се, че нахлувам така в темата за мивки и смесители - аз съм още много далече от това и не съм наясно какви са критериите за избора им - композни, гранитни под плот, изтеглящо рамо, параметър на струя - може ли някои да обясни с думи прости за тези неща или да пусне линк. Благодаря!   bouquet

Например на тази мивка

смесителя се монтира в ъгъла на коритото, което е голямо /45х40 см/, и ако смесителя е смалък "размах" така да се каже, струята ще ти бие почти в стената на коритото, няма да ти е удобно за миене, поне за мен е така. Затова търсих смесител с голям размах, ето този си взех и съм доволна. "Размах" аз наричам разстоянието от точката на монтажа на смесителя до струята.

Общи условия

Активация на акаунт