Нашите кухни - тема 52

• 113 021
  • 790
  •   1
Отговори
# 195
  • В градината...
Не знам кухнята на Кристина Димитрова дали е хубава, обаче кухнята, която се вижда от време на време /там, където коментират/, синият шкаф и белият порцелан, направо е ... мечта  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 196
Искам нещо подобно да постигна http://formicabg.com/index.php?lang=bg
втората кухня от галерията

# 197
  • Някъде на път....
Vayana, да, сериозно.
И не, не са в моята.  Peace

# 198
Само последен въпрос за ел.уредите - мнение за Finlux имате ли? Гледам че ги има в една от големите търговски вериги и то в момента на промоция, обаче нищо не ми говорят  newsm78

# 199
Финландска марка, купена от турски холдинг /конкурентите на тези, които държат Беко/. В темата за машини за хляб хвалят пекарните им. Само това мога да кажа, за съжаление. Иначе от Беко имам много добри впечатления - повечето ми уреди са техни.

# 200
  • Пловдив
Здравейте,
след близо две години употреба на кухнята си, реших да изкажа мнение и дано съм полезна на всички, решили да лакират!
Доволна съм много, с малко дете и почистване два пъти/три пъти седмично кухнята си е като нова в момента, не се колебайте дали лака се драска и прочие - сигурно се драска, но ние не сме успели да го надерем, както и да унищожим красотата и блясъка- ето това представляваше току що направена и разбира се с малки довършителни неща:

Скоро ще я снимам абсолютно завършена след близо 2 години- с чекмеджето под фурната, с покрита тръба на аспиратора, с леко продължение на шкафчета от ляво на хладилника, с подравнена врата на мивката (беше по-дълга с няколко мм)...
Технически камък от монолит, бяла серия ото на гореня печка и котлони, хладилник либхер 75 см, австрийски завод,паркет егер хасиенда (ужасен е!)..ами май това си спомням наизуст само.

Само от фурната не съм доволна и то най-вече, че не се вижда нищо, когато готвиш. Но аз нали съм такава домакиня, че изобщо не съобразих, че вратата не е прозрачна  ooooh!

# 201
Финландска марка, купена от турски холдинг /конкурентите на тези, които държат Беко/. В темата за машини за хляб хвалят пекарните им. Само това мога да кажа, за съжаление. Иначе от Беко имам много добри впечатления - повечето ми уреди са техни.

Беко нямат инокс от свободно стоящите печки  Whistling Иначе и аз тях бях загледала, но да видим каква ще е кухнята, че още се лутаме.

Josefin чудесна е  Heart Eyes

# 202
Само последен въпрос за ел.уредите - мнение за Finlux имате ли? Гледам че ги има в една от големите търговски вериги и то в момента на промоция, обаче нищо не ми говорят  newsm78
Аз имам хладилник с горна камера и миялна за 6 комплекта Finlux, купени началото на 2011, точно заради изгодната цена. Не съм доволна. Миялната е капризна, ако не ги сложа чаши и чинии почти чисти остават петна( пробвала съм всички таблетки и гелове, с гел е най добре). Хладилника 2 пъти ми се случва да спре за изстудява(камерата няма проблем) и почва да тече вода . Първия път виках сервиза, накараха ме да го размразя 2-3 дни хубаво, пуснах го и си работи без проблем. Втория път не ги виках а направо махнах всичко, размразих и така.
Страхотна темичка, надявам скоро и аз да мога да се похваля с нова кухня Peace

# 203
  • Раковски
Ползвате ли сол за съдомиялна?

# 204
Да, ползвам. Но предполагам понеже водата излиза отстрани на миялната, не я разпръсква добре  и винаги си остава нещо не добре измито.

# 205
  Josefin, много ти е хубава кухнята! Не може ли да се смени стъклото? Или да сложиш камера с изход към ТВ Simple Smile

# 206
 Josefin, кухнята ти е впечатляваща. Какъв точно е плотът и гръбчето и каква е цената му, ако е технически камък, както май споменаваш? И какво значи технически камък от монолит? Как обслужваш слепия ъгъл под мивката? Удобно ли е? Имам и още един въпрос - коя фирма ти прави кухнята и срещу каква цена? Предстои ми това приключение и ми се иска да съм подготвена, до колкото е възможно, за това приключение. Предварително ви благодаря.

# 207
  • Пловдив
Благодаря.
Слепият ъгъл изобщо не се оказа толкова сляп! Дори е удобно да мия в него, но аз слагам там измитите съдове, които не са за миялна, всеки ден има такива, ползва се.
Технически камък означава технически камък, не знам друго име за това, а съм написала от монолит, защото това е най-голямата фирма тук в южна българия, може би и в цяла за производство и внос на камъни, с най-нормалните цени (ние търсихме и в софия първо)...С тях се познаваме отдавна, цените им изобщо не ги знам какви са, исках да ги избегна, защото на първата ни къща камъкът е страхотен, но зле обработен, но това беше преди 18 години и сега няма такова нещо - имат всички машини за обработка! Стълбите ни вътре са от тях, естествен гранит, както и стълбите отвън и первази по прозорци и т.н. Почти 14 метра е, гръб и плот, отиди при тях, ако имаш повече от 7-8 метра технически камък, заради цената.
Отдавна съм разказвала коя "фирма" ми прави кухнята, беше един познат "софиянец", женен в Пловдив и разбира се ходеше до София и неговите си познати да я лакират, нямам идея какви са, добре е лакирана, но я прави повече от 1 година и я взехме насилствено, нямахме договор, бяхме платили 70 процента капаро, нямаше да я имаме кухнята. Така, че и тук не мога да кажа истинска цена, всичко беше с познати и прочие.
Мога да кажа цена в диалог, където бяхме (някои елементи ги довършиха!), мисля, че искаха за всичкия този лак около 10 000 лв, камъкът на нас ни излезе около 3000 лв (без пари е това, имай го предвид), и оттам като почнеш...уредите, ..аз исках кухнята да ми е много хубава и баните, защото се сменят най-рядко и сме изсипали там парите.  Rolling Eyes
Значение имат и механизмите в кухнята ти (бавно затварящи, чекмеджетата с каква натовареност и т,н), нашите са хетих и един блум.
Сега имам едно ново шкафче, което буквално е мега малко от лак, една лакирана повърхност пак за стена, на която да слагам рамчици, мега малка, покрита ми е тръбата на аспиратора с лакирана плоскост от пдч (а кухнята е мдф) и това ни излезе 500 лв, онзи ден ги платихме. Представям си кухнята на тези цени. Като подредя днес утре,съм обещала да ви покажа как изглежда след 2 годишна употреба.

# 208
 Josefin, благодаря за бързия отговор. Съгласна съм, че помещенията, които гълтат най-много средства са баните и кухнята и си заслужава да се вложат достатъчно средства, за да ви е удобно и приятно. Като гледам прекрасната ви кухня се убеждавам, че по-добър проектант за кухня няма освен домакинята, която ще я ползува. Хетих механизмите и на мен ми изглеждат най-красиви, а ето ти казваш, че са и много здрави. Ще проверя за тази фирма за технически камък. Още веднъж благодаря

# 209
  • Пловдив
Още нещо за техническия камък - имай предвид, че повечето на монолит им е китайски, ако това те плаши, не е европейски, но да ти кажа често няма кой знае каква разлика и мен не ме притеснява този факт - в майка ми е италиански мисля. Единствено ако избереш от монолит и си избрала светло парче, моя съвет е да вземеш едно малко квадратче изрезка (те имат доста, ако трябва си намери сама), да си го потретираш у вас, сипи му червено вино и сложи чаша върху камъка за една вечер, сипи му кафе, пак сложи нещо да го затиска, сипи му олио..и след това измии с хладка вода - ако се махне, значи камъкът не попива лесно! Моят е такъв, аз доста клепах едно парче, все пак взех бял цвят и представи си да ми попива камъка лесно (камъните попиват по-малко де, имай и това в предвид, зависи и обработката).

Общи условия

Активация на акаунт