Нашите кухни - тема 52

• 112 980
  • 790
  •   1
Отговори
# 285
  • Раковски
Всички вносители правят промоции, тия са на лексгруп (фабер, еуролукс). Композните мивки са с различна цена според дълбочината и производителя.

# 286
  • Sofia
На какви цени са композните мивки...лятото един майстор се опита да ни прилъже с такава мивка за скромните 900Е,но аз категорично отказах...

# 287
а каква е ролята на това стъкло отгоре- да прикрива коритото или е и за работна площ?

# 288
  • София

Например това е с лед осветление:
Скрит текст:
http://www.mebelni-idei.com/%D1%82%D0%B2-%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D1%8 … 0%B8%D0%BD%D0%B8/][img width=300 height=250]http://www.mebelni-idei.com/wp-content/gallery/2010-dnevna-tv-svetesht/2010-dnevna-tv-modul-svetesht-2.jpg[/url]

Харесвам ти ми лед лентите, не намирам разлика между тях и лунички.

# 289
  • ГОре на черешата...
Шадоумен, последната показана от теб от какъв материал е? Гранитикс - това тези гранитни мивки, за които ти говориш ли са?

# 290
  • Раковски
Doli, видях каталога ся и най-скъпата бе около 900 и нещо, но е ъглова което я прави по-скъпа от другите.

Asta, мивката се купува с едно стъкло, второто май бе около 120 лв, може да е търговски трик, мисля, че всичко е за фасон, но с едно стъкло не може да скрие всичко а две може би ще е неудобно да го махаш и да му търсиш място докато се работи на мивката.

mari_eta -Гранитикс ? Ако не греша имаш предвид граниксид? Ако е така тази мивка е новата серия на еуролуск, мивки направени в Латвия и са по-евтини от другите композни мивки в техния каталог. Инак ако наистина става дума за граниксид то това е наименованиете на мивки Фат с цвят на нещо като камък.

# 291
  • ГОре на черешата...
Уффф, да, ама съм и аз ooooh!, точно граниксид. Казваш, че са качествени, така ли Rolling Eyes? Точно на Фат гледах и ми харесаха, даже и голяма имаше, каквмато искам, светла - около 300 - 400 лв май бяха с отцедник.
А тази мивка я гледах онзи ден на живо, хареса ми.

# 292
  • Раковски
Фат са от полимермрамор и не ги харсесвам, в нас сме с такава, минусите са, че се драска лесно, ако изтървеш нещо върху нея ( не много тежко) може да се откърти парче от покритието и се пука ако сложиш горещата тенджера върху нея. Граниксида е само име на мивките имитиращи камък.  Бих предложил тази мивка пред фат. Цената на показаната мивка не е точна, тя е според цвета на мивката и започва от 250 лв.

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 21:12 от shadowman

# 293
  • ГОре на черешата...
Пък в магазина ме убеждаваха колко била хубава и здрава  Crossing Arms

Видях я, записах си /не се смейте  Crazy/.
А каква батерия ще ми препоръчаш?

# 294
  • Раковски
Скоро ще се прави кухня в нас и клоня към композна, но от по-евтините, като тази която показах на втората снимка.
Смесители на пазара с лопата да ринеш дето се казва, гледай да ти харесва, да е удобен и да е от добра марка, избягвай евтините (макар и при тях да има добри попадения) китайци. Никога няма да си си взема нещо от интеркерамик, а видима за 60-70 пари ще върши добра работа, в нас имам видима на 7-8 години и започва да и пада хрома, но не е дала проблем. Много йора пазаруват от ebay подобни неща и са доволни.

# 295
А за този микролен какво ще кажете? Лесно ли се подържа?

# 296
  • Раковски
Микролена или както казват някой мата "скрива" котления камък, но без парцала няма да мине. Хората които се притесняват от котления камък минават на цветна мивка.

# 297
  • ГОре на черешата...
Втората снимка от линка ли?
Добре де, за какво се ползва по-малкото корито, на мен ще ми е супер неудобно, ама то като съм свикнала с огромната мивка / 70 на 50 е/
Ето защо искам да сменя дюшемето в кухнята:
Скрит текст:

# 298
  • Раковски
 Втората снимка от мнението ми с двете мивки, алпаката със стъклото и квадратната композна.

# 299
shadowman опитвам се да си направя схема за кухнята, шкафът на който ще е  мивката може да бъде 1м.  на 60 см. Дали тази мивка с малкото коритце мога да я побера в този шкаф?
Опитвам се да се ориентирам в нета, но не ми е ясно какво е това светъл отвор на шкаф. за какъв максимален размер на мивката трябва да гледам? Аз след много чудене май се спрях на традиционния вариант от инокс/алпака или както се нарича там материала

Общи условия

Активация на акаунт