Нашите кухни - тема 52

• 112 370
  • 790
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=dining_in&cID=175& … Index=0&sID=0
В икеа има бели, дъб, бреза...не знам какъв размер искаш

# 466
  • Русе
Зависи от стила. Нашата е класическа, огромна, неразпъната е 200/90 с осем стола, подобни на тези.

# 467
  • Раковски
LED-а за да стане добре трябва да се направи от някой който може и разбира, не става дума за връзване. Има канали за LED които се вграждат в дъното на горния шкаф и се покриват с лайстна.  Като се гледат цени нека се знае, че има 60 и 120 диода на метър. Инак може само да се залепи на дъното на шкафа, но пък аз нямам вяра на двойнолепящата лепенка, а има и изпарения от топлата вода и котлоните и може да изгори от влагата, в този случай се взима влагоустойчива лента, но пък е по-скъпа.

# 468
  • ГОре на черешата...
Човекът е специалист, а и в кухнята няма печка, ще го измислим, но при всички положения няма да ни излезе 150 лв Wink.

# 469
Да, и аз се сетих, че тук преди време се говореше за "вкопаване"на лед-а в горните шкафове. Може наистина нещо по-специално да има, но разликата наистина е драстична  Rolling Eyes
Мариета, и аз мисля, че МДФ-профил е много добро решение  Peace Като се спреш на нещо конкретно непременно да покажеш снимки  Wink
Съпружка, идея нямам колко кв.м. е тази кухня, но не ми изглежда да е много  newsm78

# 470
  • Някъде на път....
LED-а за да стане добре трябва да се направи от някой който може и разбира, не става дума за връзване. Има канали за LED които се вграждат в дъното на горния шкаф и се покриват с лайстна.  Като се гледат цени нека се знае, че има 60 и 120 диода на метър. ..........
Съгласна съм с теб, shadowman!
Много е важно да се вкопае LED-а в шкафа и да се постави с нужните му аксесоари и допълнения - не само, че е естетично, със сигурност е и безопасно. Лошото е, че клиентът разбира чак когато се получи гафа и вече му струва тройно.... освен главоболията де... 
Все пак - всеки си решава сам! Peace

Човекът е специалист, а и в кухнята няма печка, ще го измислим, но при всички положения няма да ни излезе 150 лв Wink.
mari_eta, щом е специалист, значи можеш да му се довериш. Разликата в цената от 30 до 150 лева наистина е голяма и щом този човек може да ти я спести, сигурно си струва.  Peace

# 471
  • София
LED-а за да стане добре трябва да се направи от някой който може и разбира, не става дума за връзване. Има канали за LED които се вграждат в дъното на горния шкаф и се покриват с лайстна.  Като се гледат цени нека се знае, че има 60 и 120 диода на метър. ..........
Съгласна съм с теб, shadowman!
Много е важно да се вкопае LED-а в шкафа и да се постави с нужните му аксесоари и допълнения - не само, че е естетично, със сигурност е и безопасно. Лошото е, че клиентът разбира чак когато се получи гафа и вече му струва тройно.... освен главоболията де... 
Все пак - всеки си решава сам! Peace

....

и кое му е опасното  newsm78- 12 V e!
Не е задължително да се вкопае! може да се сложи Г-образна лайсна и в нея да се положи лентата, пак е естетично и не се нарушава дебелината на шкафа и следователно е по-здраво, за мен това е по-безопасно, отколкото 12 V.

# 472
  • София
  А защо не ви харесват лампи? Аз си сложих лампи,въртящи се и ми е удобно.Мога да ги насочвам накъдето искам.

Последна редакция: нд, 16 мар 2014, 09:56 от Тайна

# 473
  • Раковски
Лампата се насочва а LED-а свети по цялата дължина на кухнята, удобството е по-голямо.

# 474
  • ГОре на черешата...
Лампата се насочва а LED-а свети по цялата дължина на кухнята, удобството е по-голямо.

Peace

С лампите все пак остават "тъмни" зони. Въпрос на вкус.

# 475
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не забравяйте, че има и LED лампи, които са като класическите лунички, така че също може да има тъмни зони и с LED.

На мен по този начин лента не ми харесва, в момента в кухнята ми е прикрепена отдолу на шкафа като на тази снимка-

Вижда се лентата и това ме дразни.

За новата кухня не съм решила по какъв начин  ще е осветена над плота, със сигурност ще е LED, но не съм избрала вида. Специално купихме като мостра една LED лента, която си има към нея канал, в който влиза, а този канал се вкопава в шкафа. Другият вариант е много хубави LED луни, които светят така  че не остават тъмни зони между тях.

Иначе ние сме на етап избор на уреди, като че ли вече се спряхме на марки и модели. За абсорбатора купихме системата Compair flow 150, че нивото на шум ни е първостепенно при избора. За другите уреди също гледаме какъв шум генерират и търсим най-безшумните.

Имам въпрос за фурните - някой има ли фурна с пиролитично почистване да каже дали действа на практика?

# 476
  • Раковски
Вкопаната LED лента ще ви излезне по-евтино от LED луните, една луна е повече от 10-на лева.

# 477
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добре, а как стои въроса с изгарянето - за луните дават гаранция от много години, но дори и да изгори, сменя се и готово. А лентата?

# 478
  • Раковски
Лентата ако изгори може да се ремонтира с поялник и малко жица. Когато кухнята ъглова лентата се реже и свързва с кабел за да може да премине ъгъла.

# 479
  • на Мелмак

Имам въпрос за фурните - някой има ли фурна с пиролитично почистване да каже дали действа на практика?

Когато избирах фурна - за пиролизата вече имаше освен всички позитиви и някои отрицателни мнения.
Аз си взех фурна , която се почиства с пара- много съм доволна , като си я пусна на програмата  за чистене после само обирам останалата вода.
Загряването с вода маха всичко- размеква засъхналите мазнини и после само трябва да ги избършеш.
аз го правя веднъж месечно , за мен това е достатъчно и фурната ми е като нова  Peace

Общи условия

Активация на акаунт