Нашите кухни - тема 52

• 112 904
  • 790
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
Извинявам се,че така нахлувам в темата но ми е много важно и много спешно!!! PraynigСтава въпрос
,че сега смятаме да правим кухня,дойде майстора и премери(с бебче сме и искаме нещо по-евтнко),та
според вас добра ли е цената от 2200 лв,което включва всичко-изработка и монтаж на кухнята,отвори и механизми.Размери- долни шкафове около 3 метра горни-около 2.5 метра,ПДЧ на еггер,механизми блум,шкаф за бутилки и това е,няма много екстри.....Та ок ли е или да търсим друг.
Качи проект. Колко шкафа ще има? Какви механизми?

# 541
Ами механизмите,бяха тези от 5 лв,шкафчето за бутилките е от евтиния вариант,май към 40-45 лв ми каза.Пдч-то на Егер,аз си го избрах от каталога(майстора ми каза,колкото по-релефно,толкова по-скъпо) и аз си избрах някакво светло беше за горните шкафове,за долните-някакво венге.Много набързо начертах примерен проект на пейнт,че от малката нямам мира Tired,ако може да си представите малко по-ясно нещата и да ми кажете.Да допълня-става дума за стандартна панелка,с усвоен балкон Embarassed и срешу страната на мивката имам един шкаф за вградена печка и въпросният шкаф за бутилки,но просто не ми остана време да го начертая,мерси много!Само,че не знам защо не ми дава да кача снимката в snimka.bg  newsm78 #Cussing out пак ще опитам след малко..

# 542
  • В градината...
Нашата къща все едно, че я строихме наново - избивахме стени, разширявахме, изграждахме, правихме 2 бани в салоните, копахме, за да направим стая ...  ooooh! Поне вече е готово. Моят мъж активно участваше във всички тези мероприятия, всеки ден беше с работния гащеризон. Той направи токовете и ВиК-то сам. Когато почти всичко правиш сам, става бавно и още по-трудно.
После обзавеждането е като мехлем, на фона на останалите занимания. Но за него вече парите са каквото е останало - с минимални средства сам да си направиш мебелите и каквото можеш. Четеш, търсиш, гледаш - ставаш дизайнер, майстор, шивач ....Но резултатът си струва, а и после знаеш, че ти е минало през ръцете  Peace

# 543
  • Някъде на път....
..........
После обзавеждането е като мехлем, на фона на останалите занимания. Но за него вече парите са каквото е останало - с минимални средства сам да си направиш мебелите и каквото можеш. Четеш, търсиш, гледаш - ставаш дизайнер, майстор, шивач ....Но резултатът си струва, а и после знаеш, че ти е минало през ръцете  Peace

Тук си много права!  Wink
Обикновено за мебелите парите са на посвършили и се започва с компромисните решения... поне в половината от случаите де... Peace

# 544
Здравейте ... предстои ни да обзавеждаме кухня (всъщност цял апартамент, но като за начало мислим да почнем от кухнята) ... та се чудех дали може да препоръчате фирми в София от които сте доволни. Някак си не ми се иска да е нищо от рода на Como, Ikea и прочие ... И ме интересува най-вече качеството на изпълнението на проектите и материалите които използват, защото много ме дразни честно да ви кажа да се вижда остатък от лепилото и всякакви други малки подробности ... Ще съм ви много благодарна за помощта Simple Smile

# 545

М ...даааа,когато идва най-хубавата част - обзавеждането - ти вече си побъркан и изморен  Joy

# 546
..........

Тук си много права!  Wink
Обикновено за мебелите парите са на посвършили и се започва с компромисните решения... поне в половината от случаите де... Peace

Искрено се надявам, че каквито и компромиси да направим по отношение на обзавеждането, то те няма да ме лишат от удоволствието да видя изпълнени мечтите ми как да изглежда домът ми. Разбира се, самите ми мечти са съобразени с парите, които можем да отделим, както и с помещенията, с които разполагаме.

# 547
  • В градината...
Мачо, аз първо много исках кухня или поне вратички от масив - тръшках се на мъжа ми, докато сама не се убедих, че такава кухня ще ми коства празни останалите стаи от къщата /а ние имаме да правим и навес за гости, лятна кухня, да озеленявам градина с идеята да изглежда като парк, да оправяме 2 гаража и голяма маза и още куп стопански постройки, а  - и някой ден басейн  Mr. Green/. Сама се наложи да се вразумя с известни съображения - никой не ми гарантираше, че материалът ще е добре изсъхнал, а дори и да е, дървото рано или късно под влияние на влагата се движи, то живее. Е, по-скъпата дървесина щеше да е и по-качествена, но и паричките й са като да обзаведеш цяла къща.
После минах на идеята за МДФ вратички /модекс, например/. Да, но на почти 7 метра кухня, само те щяха да ми излязат над 1000лв. След това слязох 1 стъпало надолу - ПДЧ с МДФ профили - и от това сама се отказа - на плоскостите от ПДЧ, които харесах, не подхождаха нито един от видовете МДФ профили.
Сърдих се и на себбе си и на мъжа си. И накрая какво се получи - напавихме си кухнята за около 1300лв., сглобихме я, сложихме й дръжките и разните му там аксесоари и ... взе, че ми хареса.
Добре, че се отказах от профилите, МДФ вратите и т.н. - всички те са с разни релефи, което издребнява детайла визуално, а на малкото пространство, където ми е разположена кухнята, тези врати няма да се "четат".
Не зарязах мечтата си, в крайна сметка. Просто ми остана мечта и за по-нататък  Embarassed
В антик.бг пък открих неща, които не могат да се сравнят и с най-качествените Бг производители на мебели от масив. Тогава разбрах, че е било безмислено, дори и да имах парите, да ги влагам по този начин. Винаги можеш да добавиш аксесоар, картина, пано, керамика и прочие и да получиш уникално излъчване на иначе евтината мебел. Важното е да имаш творческа нагласа  Peace

# 548
 perunika , права си, разбира се!
Моля, който ползва мелачка за хранителни отпадъци, да си каже мнението за марка, модел. Тук вече нямам никаква идея.

# 549
Аз ползвам от година и половина мелачка .Изключително сьм доволна.Марката е Тека.
Не мога да си представя ежедневието без нея и миялната .
Мое мнение .

# 550
  • Някъде на път....
Здравейте ... предстои ни да обзавеждаме кухня (всъщност цял апартамент, но като за начало мислим да почнем от кухнята) ... та се чудех дали може да препоръчате фирми в София от които сте доволни. Някак си не ми се иска да е нищо от рода на Como, Ikea и прочие ... И ме интересува най-вече качеството на изпълнението на проектите и материалите които използват, защото много ме дразни честно да ви кажа да се вижда остатък от лепилото и всякакви други малки подробности ... Ще съм ви много благодарна за помощта Simple Smile

Como, Ikea, Aiko, Zona и други магазини от този тип са търговци - предлагат кухни предимно от готови модули и риска с оставането на неизползваемо свободно пространство си е налице.

Когато се поръчва при производител по индивидуален проект - клиентът си избира материалите, от които да се изработят мебелите. Повечето фирми работят с ПДЧ, МДФ и масивна дървесина. Правят се множество комбинации дори с плексиглас и стъкло, декорации от ПВЦ, а бе изобщо... вариации много. При този вариант пространствата може да се усвоят изцяло, както и да се постигне много по-високо качество.
Освен това гаранцията на производителите е поне 2 години, при някои дори 3. Това също е от голямо значение.

Повечето списващи тук това го знаят много добре, но аз да си кажа.... Peace

И мен ме дразни остатъкът от лепилото - логично.   Wink

# 551
perunika Може ли снимки!! Hug

# 552
  • Пловдив
Момичета наближава и ремонта в кухнятааааааа. Нямам търпение. Всички джаджи съм си накупила остава само шкафчетата. Последната ми покупка е http://www.aliexpress.com/item/7pcs-Nylon-kitchenware-with-Holde … s/1389577805.html много си ги харесвам. Та да Ви питам. За гръб какво използвате обърнат плот или някакви яки плочки. Кое според вас е по добре?

# 553
  • В градината...
След няколко дни  Peace

# 554
Момичета наближава и ремонта в кухнятааааааа. Нямам търпение. Всички джаджи съм си накупила остава само шкафчетата. Последната ми покупка е http://www.aliexpress.com/item/7pcs-Nylon-kitchenware-with-Holde … s/1389577805.html много си ги харесвам. Та да Ви питам. За гръб какво използвате обърнат плот или някакви яки плочки. Кое според вас е по добре?

Според мен изборът на гръб зависи от вида и стила на самата кухня.
Относно миялната и мелачката - дори не ги поставям под съмнение по отношение на необходимост. Един глас за Тека дотук!

Общи условия

Активация на акаунт