Нашите кухни - тема 52

• 112 890
  • 790
  •   1
Отговори
# 570
  • ГОре на черешата...
Захир, много ми харесва, браво, внимание към всеки детайл Peace! С много любов и желание да се вихриш в нея!

# 571
Захир, честито !Със здраве да си я ползвате!Много е красива!Това е Икеа нали ?

# 572
Да се присъединя и аз към харесалите кухнята ти, Захир! Чудесна е. Може да е малка, но пък е много красива!

# 573
Честито и от мен Захир. Много уютна кухня. И ние продължаваме с ремонта. След като вчера свалихме плочките от една стена и като видях каква стана стената и колко работа се отвори реших, че ще сведа плочките до минимум. Стената с плочките е по-трудоемка за чистене непрекъснато ги търках тези фуги и сега като се разбиваха падна и мазилката до тухла. Та реших, че ще сложа плочки само на пода. И на мен ми е познато миенето на чинии в банята и дано е по-малко като време.

# 574
  • ГОре на черешата...
Точно затова и аз няма да слагам плочки, а термогръб. Гранитогрес само на земята и толкова.

# 575

Como, Ikea, Aiko, Zona и други магазини от този тип са търговци - предлагат кухни предимно от готови модули и риска с оставането на неизползваемо свободно пространство си е налице.

Когато се поръчва при производител по индивидуален проект - клиентът си избира материалите, от които да се изработят мебелите. Повечето фирми работят с ПДЧ, МДФ и масивна дървесина. Правят се множество комбинации дори с плексиглас и стъкло, декорации от ПВЦ, а бе изобщо... вариации много. При този вариант пространствата може да се усвоят изцяло, както и да се постигне много по-високо качество.
Освен това гаранцията на производителите е поне 2 години, при някои дори 3. Това също е от голямо значение.

Повечето списващи тук това го знаят много добре, но аз да си кажа.... Peace

И мен ме дразни остатъкът от лепилото - логично.   Wink

Да ви кажа честно мен 2 години, пък било то и 3 гаранция на мебели не ме впечатлява ... Не смятам, че такава издържливост на мебели е задоволителна ... най-малкото не си правиш кухнята на всеки две години. За жалост, такова предлагане е факт на българския пазар в момента.

Относно фирмите, точно затова ми се искаше ако някой е доволен да препоръча своята, защото индивидуалните проекти и индивидуалният подход и отношение към клиента е много важно. А за материалите ... знам, че по принцип изборът е наш измежду ПДЧ, МДФ и масив, но няма ли разлика в качеството на материалът, който различните фирми използват и обработката му?

# 576
Захир, супер е кухнята. Можеш ли да ми кажеш мивката каква марка е

# 577
  • Пловдив
Val27
Не се плаща мито и нищо друго. Мито се плаща над 40 лева, но от сайта са знаят и го пишат като подарък. Аз лично платих с дебитна карта. Доста е улеснено.

# 578
Здравейте момичета, радвам се, че ви харесва!  Hug Определено беше мечтана и доста чакана, така че се радвам, че крайния резултат е точно както си го представях. Това не е ИКЕА, въпреки моя абсолютен афинитет към всичко Икейско, кухнята е по поръчка. След доста запитвания и оферти се спряхме на една фирма от Велинград. МДФ и масив е. Понеже не зная кога ще стигнем до миалната машина, държах да имам голяма и дълбока мивка и поръчах българска, на FAT.  Много съм доволна засега.  bouquet

# 579
  • ГОре на черешата...
...държах да имам голяма и дълбока мивка и поръчах българска, на FAT.  Много съм доволна засега. 

Полимермрамор или граниксит Rolling Eyes?

# 580
  • София

Да ви кажа честно мен 2 години, пък било то и 3 гаранция на мебели не ме впечатлява ... Не смятам, че такава издържливост на мебели е задоволителна ... най-малкото не си правиш кухнята на всеки две години. За жалост, такова предлагане е факт на българския пазар в момента........

На една печка,пералня или примерно диван гаранцията също е 2 или 3 години,което  не значи,че след този период ги изхвърляме.Същото се отнася и за кухните и тн  PeaceСрокът на гаранцията не е определящ за живота на мебелите или уредите.Фирмата,която ми прави едно по едно нещата у дома дава официална гаранция от 1 год.Спалнята и гардеробът ми от нея примерно са на  9год. и не се е наложило нищо да се поправя по тях.На стаята на дъщеря ми на третата година й се развали водач на едно от чекмеджетата.Дойдоха и го смениха,като дадох само някакви левчета за самия водач.За посещението не съм плащала нищо.Предпологам,ако беше се случило по време на гаранцията ,можеше и да не плащам дори тези левчета.Което пък не значи,че през гаранционния срок,ако счупим нещо сериозно по наша вина, ще се поеме от фирмата-производител.

# 581
ilianka ... това с гаранцията е доста относително и за мен като цяло не е водещо. Да, разбира се, че предпочитам да ми дадат 5-10 години и не защото ще се надявам, че ще я използвам, а просто защото това би ми говорило колко уверени са от самата фирма производител в качеството на стоките им. Но капиталовият пазар отдавна не предполага вечни продукти, защото това би убило търсенето, а в резултат на това и предлагането на иновативни стоки. Защото ако имате вечна кухня, защо бихте я сменили (освен от скука разбира се) ... Та като цяло просто си търся фирма която да работи добре Simple Smile Другото са второстепенни фактори Simple Smile

# 582
  • Раковски
При мебелите различни от кухня ако е направена както трябва може да изкара доста време докато при кухнята има вода и най-вече тя може да помогне за по-бързото и увехтяване. Инак разкривяването на вратите е нещо нормално след като се употребява дадена мебел, но пък могат да се регулират.

# 583
Икейските кухни са с 25г. гаранция.  Peace

# 584
Икейските кухни са с 25г. гаранция.  Peace
 Mr. Green

"Гаранцията важи само при употреба в домашна среда и покрива дефекти в материалите и изработката на посочените компоненти."
http://www.ikea.bg/DefaultLM.aspx?page=Kitchen_FAQ#6
Това е производствена гаранция на отделни компоненти,
че отговарят на това, за което е описано и продадено.
На BLUM е доживотна гаранцията.  Peace
http://mebeli.info/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/Dokato-m … ovut-e-v-garanciq!/id_256

Общи условия

Активация на акаунт