Нашите кухни - тема 52

• 112 355
  • 790
  •   1
Отговори
# 630
При мен се получи мястото от котлона до мивката да е 1 метър, което не ми се видя малко. Защото и аз държах фурната да ми е високо на колона. То си мисля, че човек после си свиква и му е удобно.

# 631
  • Някъде на път....
mari_eta как върви кухнята. Комина здрав ли е  Wink

Да бе, и аз се вълнувам за комина на mari_eta. Хич не е лесно да се бориш със свекъри разни.... Thinking

# 632
А газовите амортисьори за отваряне на вратичките - надеждни ли са с течение на времето? Понеже на мен ми е падала на главата вратичка с подобен механизъм и амортисьори (не знам дали бяха газови).
 @shadowman - а имаш ли наблюдения върху Eurolight панелите на Egger?

Гледам, че са мебелни панели и ми е любопитно доколко са подходящи за кухня? В смисъл - ако долната част на горните шкафове са от подобен материал и ще трябва да се пробие за аспиратор, а и диодна лента и може би ще има риск да влиза влага в този хартиен пълнеж...

# 633
  • ГОре на черешата...
mari_eta как върви кухнята. Комина здрав ли е  Wink

Върви тя, само в ума ми за сега Thinking. Пък онова чудо ще го съборя, ако ще и тайно, да ги питам после пред свършен факт какво ще правят Crossing Arms.
Днес един тур пак му ударих, харесах си цветове. Сега пък се чудя дали да не искам калкулация за вратички Модекс - някой правил ли е скоро и колко оскъпяват? Знам, че е на квадрат, ама все пак. И като поддръжка после как са?
Мивки Томпсън как са? Гледах днес на едно място, мигах, ми на мен всичко новичко си ми харесва, пред моята ужасия Embarassed...

# 634
  • Раковски
А газовите амортисьори за отваряне на вратичките - надеждни ли са с течение на времето? Понеже на мен ми е падала на главата вратичка с подобен механизъм и амортисьори (не знам дали бяха газови).
 @shadowman - а имаш ли наблюдения върху Eurolight панелите на Egger?

Гледам, че са мебелни панели и ми е любопитно доколко са подходящи за кухня? В смисъл - ако долната част на горните шкафове са от подобен материал и ще трябва да се пробие за аспиратор, а и диодна лента и може би ще има риск да влиза влага в този хартиен пълнеж...

Газовите амортисьори могат да издържат 1 или 5 години, но аз не ги препоръчвам, ако са малки вратите бих предложил Aventos hk s3 на blum, малко е по-скъп, но в пъти по-добро. Вратата за да падне или е бил нещо чупен амортисьора около ябълката или не е бил захванат добре. Тея панели на Egger са направени за да е по-лека конструкцията, има и плотове по-тази технология на 6 см но само съм ги виждал по изложения. Според няма логика да се прави горен шкаф с този материал понеже се губи място и не ми е ясно как би се сглобило конструкция освен под 45 градуса, този материал според мен е само за фасон.

# 635
  • Раковски
Мивки Томпсън как са? Гледах днес на едно място, мигах, ми на мен всичко новичко си ми харесва, пред моята ужасия Embarassed...

Последи спомени имам от около 7-8 години, една бе толкова крива че трябваше да се пълни със 7-8 мм силикон. Фат е по-доброто.

# 636
@shadowman
Много ти благодаря за отговорите. Примерно в тази кухня - долната част е от такива плоскости, но не знам дали е Eurolight или слепени ПДЧ:

Доколкото разбирам от коментара ти - по-добре е да заложа на слепените ПДЧ плоскости. Не съм запознат много с технологията, но си мисля, че слепените ПДЧ трябва след това да ги кантират. В настоящата ми кухня (която е 10 годишна) плотовете са кантирани с една пластмаса, която се отчупва и е супер тъпо, а около вградената фурна направо тази пластмаса се разлепя... Възможен ли е този проблем при по-съвременните плоскости на Egger или изцяло зависи кой ги кантира? Също така ще се радвам и ако някой даде мнение за вградени индукционни, микровълнова и фурна на Siemens.

# 637
  • Отвъд алеята зад шкафа
strategos такава кухня съм виждала в Айко, можеш да отидеш там и да попиташ на място от какъв материал е. Моя приятелка си взе оттам такава, само че черен гланц.

# 638
  • Раковски
 Гледайки снимката няма как да разбера какъв е материала, също така трябва да се знае какво се предлага, а доколкото знам цветовете са ограничени. Слепените детайли се кантират с общ кант и не си личи, че са две плоскости. Kанта е pvc/abs с различна дебелина, ако плота ви е кантиран с олепелен кант и залепен с ютия може да се получи така, но без да се води не знам какво е, ся стрелям в тъмното. PVC/ABS канта ако се залепи както трябва няма как да се разлепи лесно. Като взимате фурна гледайте да има ваничка в долния край, тя (според мен) събира конденза който пада при отваряне на вратата, ако няма ваничката конденза пада върху, лицето и след време се надува. Мненията по моя преценка за индукцията са повече плюсове.

# 639
  • Раковски
strategos такава кухня съм виждала в Айко, можеш да отидеш там и да попиташ на място от какъв материал е. Моя приятелка си взе оттам такава, само че черен гланц.

Да, в АЙКО има подобни, аз съм ходил на шпионаж. Обаче не казват какъв е материала, но аз знам къде да гледам. Цените са им обаче доста високи.
Аз шпоинирах тази кухня.

# 640
  • София
@shadowman
Много ти благодаря за отговорите. Примерно в тази кухня - долната част е от такива плоскости, но не знам дали е Eurolight или слепени ПДЧ:

Доколкото разбирам от коментара ти - по-добре е да заложа на слепените ПДЧ плоскости. Не съм запознат много с технологията, но си мисля, че слепените ПДЧ трябва след това да ги кантират. В настоящата ми кухня (която е 10 годишна) плотовете са кантирани с една пластмаса, която се отчупва и е супер тъпо, а около вградената фурна направо тази пластмаса се разлепя... Възможен ли е този проблем при по-съвременните плоскости на Egger или изцяло зависи кой ги кантира? Също така ще се радвам и ако някой даде мнение за вградени индукционни, микровълнова и фурна на Siemens.

Ето тази кухня е направена със сдвоено ПДЧ - 36мм и няма никакви проблеми.
Европанелите също стават да се прави корпус от тях, но трябват малко по-различни машини за сглобките и за кантирането. Не всеки може да работи с тях, а и цените са доста солени и като цветове наистина са ограничени.
Според мен направо си заложи на сдвоено ПДЧ и не се притеснявай.

# 641
  • Отвъд алеята зад шкафа

Да, в АЙКО има подобни, аз съм ходил на шпионаж. Обаче не казват какъв е материала, но аз знам къде да гледам. Цените са им обаче доста високи.
Аз шпоинирах тази кухня.

Точно такава е кухнята на моята приятелка от Айко, с друго разположение само. Как така не казват от какъв материал е? Не си представям да дам хиляди левове за кухня и да не получа отговор за какъв материал си давам парите.

# 642
  • Раковски
Може би биха казали ако вече си техен клиент (да вземат капарото), инак казват, че били внос и тн. Кухнята която сме гледали (евентуално) беше над 8000 пари (непомня точно, но човека е искал оферта), направихме я значително по-евтино, като плотовете и ПДЧ-то същите, гланца може да е друга марка, но си е черно, всичко блум, а в Айко механизмите бяха друга марка (не помня коя точно).

# 643
  • Отвъд алеята зад шкафа
Междудругото и на приятелката ми са казали, че е внос, чака я 1 месец да пристигне от...Германия, ако помня добре  newsm78 Тази кухня я предлагаха единствено в бял и черен гланц.

# 644
  • Раковски
Айко са търговци и работят с подизпълнители, така мисля.

Общи условия

Активация на акаунт