Нашите кухни - тема 52

• 112 346
  • 790
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Айко са търговци и работят с подизпълнители, така мисля.

Да така е ...
Кухните им се праваят в БГ със сигурност и наистина са скъпи и много трудно променят размери на шкафове или правят допълнителни.

# 646
Здравеите, и на нас ни предстои ремонт на кухня, избрали сме цветовете, сега избираме фирма.Цветовете са дърво за долни шкафове и бяло за горни, но се чудим бялото пдч супер гланц ли да е, или мдф бяло гланц, вчера от една фирма ни казаха че били еднакви на външен вид, само материала вътре бил различен, и няма смисъл да си даваме парите newsm78, по мострите в магазина им наистина нямаше разлика newsm78, незнам вече се обърках с това бяло, 15000 цвята-бяло гладко, бяло гланц, бяло супер гланц, мдф бяло Cry, добре че поне дървото е избрано, вие как мислите

# 647
Някой да има впечатления от Евромебел - http://www.euromebel.com/ ?

# 648
  • Отвъд алеята зад шкафа
Някой да има впечатления от Евромебел - http://www.euromebel.com/ ?

Да, много качествено и добро изпълнение, разбира се на съответните високи цени. Две мои познати ги ползваха за обзавеждане, на мен също ми изготвиха проект. Използват много добри материали, преобладаващо вносни.

Аз днес посетих мебелното изложение в ИнтерЕкспоЦентър. Най-много се застоях на щанда на Блум, за да тествам различни механизми и да ми се избистри идеята кой шкаф с какъв механизъм да е вътре. Стигам до идеята, че ще сведа вратичките до минимум, на сметка на чекмеджетата, имам предвид начина на отваряне, отвън няма да има много голяма разлика. За материала е ясно, че ще е фрезован МДФ с мат боя. Лед ленти, вкопани в канали. Харесах си и страхотен контакт, който се монтира хоризонтално върху плота на острова. Всъщност вътрешното разпределение на шкафовете е драмата в момента, искам предварително да е решено, за да се заложат съответните механизми, начини на отваряне........Самият плот искам да е от естествен камък, гранит вероятно, но на щанда на SALEX нямаха изложени такива. Всъщност на цялото изложение не видях плотове от естествен камък, освен на щанда на мивките BLANCO, който обаче плот не е от техния асортимент  Grinning Мивка не харесах нито една, масово бяха изложили модели с отцедници, 2 корита, нямаше това, което аз искам. З ахората, които не искат да слагат метален отцедник за чинии на плота, има едно решение на Блум за скрит такъв в шкаф над самата мивка, като може да се дърпа навън, ако искаш.

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 15:59 от gadamer

# 649
  • Там, където мечтите се сбъдват
Включвам се и аз в темата, тъй като ни предстои да си направим кухня за новия дом. Днес на изложението Интер експо вниманието ми бе привлечено от една кухня на Троя стил в тъмнокафяво и черно, супер изчистена. Говорих с представителя и разбрах, че правят по поръчка. Някой има ли впечатление от тази фирма?

# 650
  • Раковски
Салекс нямат плот от камък, имат материал който се казва гетакор и с него могат да се правят плотове, но цената им е такава, че по-добре камък. Плот от камък само във фирмите занимаващи се с такава дейност, затова ги няма на изложението.
gadamer, ако се чудиш какъв механизъм да използваш за чекмеджетата на средна цена бих предложил movento, носи 40кг и работи (аз такива ще използвам в нас)

# 651
  • гр.София
След големия "бум" на червени кухни преди години, сякаш повечето днес бягаме от този цвят.
Искам да споделя с вас новата и не съвсем довършена кухня на моя приятелка.
Мисля, че е различна, съвременна и уютна, а и може да вдъхнови накоя от вас да заложи на "заклеймения"  червен цвят
  Wink  bouquet

http://mayskie.snimka.bg/?album;aid=812250;pid=32924458
http://mayskie.snimka.bg/daily/red-kuhnia.812250.32924460
http://mayskie.snimka.bg/daily/red-kuhnia.812250.32924461
http://mayskie.snimka.bg/daily/red-kuhnia.812250.32924465
http://mayskie.snimka.bg/daily/red-kuhnia.812250.32924462

# 652
  • София
.....
Имам въпрос за един проблем - мивката!
Старата ми кухня беше с Бланко Рондо, сегашната е с Тека (пак е кръгла). Проблема е, че ми се запушва (Бланкото за под плот беше 250 лв. отгоре, умишлено спестих, тъй като нямах намерение да мия на ръка).
Не мия, само остатъците от чиниите при изплакване влизат в нея, когато беля хвърлям отпадъците вътре, после събирам. При Бланкото навиците ми бяха същите, но не ми се е запушвало така.
Дали проблема е самата мивка или цедката, която е върху канала?

Не мога да се въздържа - я помисли малко повече, ако можеш - как формата и размера на мивката ще е причина за запушването й??? Както и цедката върху сифона??? Изразът " запушена мивка " също не е точен - запушва се сифона, не самата мивка. Та при теб това се е случило.
Съвет - скоро купих на шега от Лидл 1 пакетче с вещество за отпушване на сифони, тяхна марка - ами справи се 100 пъти по-добре от всички известни други такива! Опитах в 2 апартамента на кухненски мивки, на сифони на ваните, на подовите сифони - невероятен ефект!

Desem, върху сифона на Теката има една цедка, тя е подвижна, може да се маха.
И аз я махнах, че иначе не се оттича бързо водата, може би на това му викаш "запушване", но не е запушване.
Когато ми е необходима цедката, си я слагам.

Vayana, проблем със сифона няма, не съм се оплакала от запушване на канала. Проблемът е  - запушване ма мивката = "коритото", с цедката. Аз да мисля мога, но ти да можеше да дочетеш преди да се палиш.
Описанието на формата на мивката бе до толкова да кажа, че няма разлика в "коритата".

alpha_beta, точно така правя, но ме притеснява, че така отиват повече боклуци в канала (и тогава ще трябва да прибягвам до горния съвет, но избягвайки Лидл - препрати те им не са от нещата, които стават)
Хм, явно е проблем на мивките. При Бланкото боклуците се задържат в цедката и водата се оттича.... остава да видя дали може да се разменят цедките.

# 653
  • Варна
Здравейте
Не съм много сигурна дали въпросът ми е точно за тук и вероятно сте го обсъждали по на зад в темите.Разбира се почетох на посоки,но все още не съм наясно със себе си за това се допитвам до вас.
Налага ми се да сменя уредите във моята кухня.По принцип съм се насочила към плот със индукционни котлони на Еurolux ,но се чудя дали това е най правилният избор?Индукция или стъкло керамичен плот какво бихте ме посъветвали вие?
Налага ми се още да сменя още фурна и миялна машина.Ще се радвам да споделите от кои марки сте доволни какво да гледам и към какво да се ориентирам.?От како сте доволни или минусите при различните модели и марки.
До сега съм готвила изцяло на газ и така да се каже съм абсолютен профан в областта така,че всеки един ваш коментар ще ми е от полза.
Благодаря предварително   bouquet

# 654
Моля за съвет. Налепихме наскоро плочките между горния и долен ред шкафове. Сега идкаме да си сложим една релсичка от Икея за закачане на черпаци и т.н, но мъжа ми се притеснява с какво да пробива, за да не счупи плочката. Някой слагал ли е такава релсичка?

# 655
  • ГОре на черешата...
Захир, в Икеа има релси, които може да  се монтират на дъното на горен ред шкафове, така пробиването на плочки отпада Peace.
Мисля, че тази бяха монтирали по този начин

# 656
Здравейте
Не съм много сигурна дали въпросът ми е точно за тук и вероятно сте го обсъждали по на зад в темите.Разбира се почетох на посоки,но все още не съм наясно със себе си за това се допитвам до вас.
Налага ми се да сменя уредите във моята кухня.По принцип съм се насочила към плот със индукционни котлони на Еurolux ,но се чудя дали това е най правилният избор?Индукция или стъкло керамичен плот какво бихте ме посъветвали вие?
Налага ми се още да сменя още фурна и миялна машина.Ще се радвам да споделите от кои марки сте доволни какво да гледам и към какво да се ориентирам.?От како сте доволни или минусите при различните модели и марки.
До сега съм готвила изцяло на газ и така да се каже съм абсолютен профан в областта така,че всеки един ваш коментар ще ми е от полза.
Благодаря предварително   bouquet

Индукционните са също стъклокерамични, другият вид са халогенни (май и още някакъв вид имаше). Доколкото четох в нета, а и доста клипове има в youtube, индукционните загряват много по-бързо от обикновените стъклокерамични (а и са по-икономични) и малко по-бързо от газовите котлони. Друг плюс на индукционните котлони е, че при използването им не се нагрява самият котлон, а съда (което означава, че ако нещо кипне няма да загори, тъй като самият котлон е студен). "Проблемът" с тези котлони е, че трябва да ползваш съдове с дъно от материал, който реагира на магнит, освен това трябва да е с плоско дъно. За обикновенните съдове има специални приставки, нещо такова :

върху която се слага тенджерата/тигана.

# 657
  • Пловдив
Mayskie хубава е не само че е червена но е направена със стил

# 658
Привет,обзавеждаме жилище и е ред да поръчаме кухната. Искам да споделите опит и мнение, до колко ламината трябва да си кореспондира с вратичките на кухнята, масата за хранене,столовете т.е. еднакъв фладер ли трябва да имат или напротив. Дори да са различни цветове ,поне шарката да е подобна. Зная,че няма правила, т.е. искам да кажа,че всеки има различен вкус, но как е по-уютно и красиво според вас.

Последна редакция: вт, 08 апр 2014, 14:09 от Аз Веси

# 659
  • В градината...
Разбира се, че има правила.
Един мой любим сайт с интериорни идеи. Фафорит ми е Амстел порт. http://www.koger.bg/iobekti.php?P=8

Общи условия

Активация на акаунт