Нашите кухни - тема 52

• 112 373
  • 790
  •   1
Отговори
# 615
  • ГОре на черешата...
Отново се присъединявам към вас. Някой справял ли се е с "градена" мивка? Имам идея за тези фирми"кърти, чисти и извозва" - да дойдат, да ми разрушат въпросната мивка, и да почваме...но не знам нищо като цени как взимат, и .....колко мръсно оставят след себе си.

Tired
Нашата е такава - лята - и ще я махаме. Не аз де, мъжа ми и съседът ще удари едно рамо, надявам се да успеят.

Днес увесих нос Outta Joint - над мивката сега има излята плоча, на която лежат шкафчета. Искаше ми се да я махнем и нея, заедно с мивката, та да се сложат и подведат добре новите шкафове, инак вариантът е пак да се пъхнат отгоре шкафове, да се "облече" това чудо и отдолу да се пуснат някакви малки шкафчета - абе надена работа ще стане, не ща Crossing Arms. Бях се навила, че ще се кърти и днес свекърът ми се изказал, че нямало да стане, била хваната в стените с железа, това-онова, комина сме щели да спукаме и мъж ми капитулирал Twisted Evil. Та я кажете - така ли е? Няма ли начин да се махне пустата му плоча без да се увреди комина, защото го ползваме активно? То така най-лесно - това не може, онова не пипайте, писна ми, искам да си го направя на мен да ми е удобно, не някой какво бил казал #Cussing out...няма ли някаква машина да я пререже тази плоча като щил-ка, това ми идва наум.

Последна редакция: пн, 31 мар 2014, 18:35 от mari_eta

# 616
Мисля ,че с къртач ще стане .Няма да е лесно ,защото машината е тежка.После с флекса ще изрежете железата.

# 617
Отново се присъединявам към вас. Някой справял ли се е с "градена" мивка? Имам идея за тези фирми"кърти, чисти и извозва" - да дойдат, да ми разрушат въпросната мивка, и да почваме...но не знам нищо като цени как взимат, и .....колко мръсно оставят след себе си.

Tired
Нашата е такава - лята - и ще я махаме. Не аз де, мъжа ми и съседът ще удари едно рамо, надявам се да успеят.

Днес увесих нос Outta Joint - над мивката сега има излята плоча, на която лежат шкафчета. Искаше ми се да я махнем и нея, заедно с мивката, та да се сложат и подведат добре новите шкафове, инак вариантът е пак да се пъхнат отгоре шкафове, да се "облече" това чудо и отдолу да се пуснат някакви малки шкафчета - абе надена работа ще стане, не ща Crossing Arms. Бях се навила, че ще се кърти и днес свекърът ми се изказал, че нямало да стане, била хваната в стените с железа, това-онова, комина сме щели да спукаме и мъж ми капитулирал Twisted Evil. Та я кажете - така ли е? Няма ли начин да се махне пустата му плоча без да се увреди комина, защото го ползваме активно? То така най-лесно - това не може, онова не пипайте, писна ми, искам да си го направя на мен да ми е удобно, не някой какво бил казал #Cussing out...няма ли някаква машина да я пререже тази плоча като щил-ка, това ми идва наум...

И мъжът ми каза, че може да се бутне. Той тези дни се вихри вкъщи с къртача. Ако знаете на какво заприлича кухнята. Всичко бутна.

Последна редакция: пн, 31 мар 2014, 23:26 от Mamma

# 618
  • ГОре на черешата...
Аз знам, че може, но ме е страх да не се пропука наистина комина, че тогава няма да имам "измита глава" от тези дървени философи...ох, тя мойта не е за разправяне, срещу вятърни мелници се боря Tired...но ще стане на мойта Crossing Arms.

Има ли наистина опасност при къртенето да се повреди комина? Да търся ли специалисти?

# 619
# 620
  • ГОре на черешата...
Най-вероятно така ще стане, щото тази сутрин пак се сдърпахме с моя - ей, голямо дуднене за тоз комин - щял да се спука, събори и бля-бля...то да има как нищо да не правим Crossing Arms.

# 621
Преди време стана въпрос за съвременните кухненски пейки. След много размисъл минахме на този вариант, мястото ни е супер за такава ъглова пейка. Някой знае ли къде ги произвеждат? Някакви координати?

# 622
Аз имам съдомиялна от няколко месеца и съм много доволна от нея.  Simple Smile

# 623
  • София
.............
А кога за последно си слагала LED лента зад г-образен профил??
После като направи сянка отпред и не ти осветява плота да не почнеш да се оплакваш.
Удоволствието от ниската цена е доста по-кратко отколкото разочарованието от ниското качество.
Абсолютно си права!  Peace
Просто не ми се влизаше в неградивен спор с Desem..... Stop

По-важно е да съм слагала или да съм ползвала??

Отговор:
А: По-важно е слагането - Не съм, но мога да го направя! Компетенциите и сръчността ми го позволяват. Това достатъчно градивно ли е?

Б: По-важно е да съм ползвала - Ползвам и няма сянка! Плотът и гърбът са черни, така че без осветлението не виждам добре! Пари от осветление не пестя - пари за "ламби" давам, за ток - не.
Не печеля нищо, извън бизнеса с мебели съм, извън бизнеса с осветлението съм.
В момента плота ми не е за снимка, но ще пусна снимки, ако има нужда.

След като уточних, че с LED-овете проблеми нямам.
Имам въпрос за един проблем - мивката!
Старата ми кухня беше с Бланко Рондо, сегашната е с Тека (пак е кръгла). Проблема е, че ми се запушва (Бланкото за под плот беше 250 лв. отгоре, умишлено спестих, тъй като нямах намерение да мия на ръка).
Не мия, само остатъците от чиниите при изплакване влизат в нея, когато беля хвърлям отпадъците вътре, после събирам. При Бланкото навиците ми бяха същите, но не ми се е запушвало така.
Дали проблема е самата мивка или цедката, която е върху канала?

Последна редакция: пн, 31 мар 2014, 22:16 от Desem

# 624
  • София
Не мога да се въздържа - я помисли малко повече, ако можеш - как формата и размера на мивката ще е причина за запушването й??? Както и цедката върху сифона??? Изразът " запушена мивка " също не е точен - запушва се сифона, не самата мивка. Та при теб това се е случило.
Съвет - скоро купих на шега от Лидл 1 пакетче с вещество за отпушване на сифони, тяхна марка - ами справи се 100 пъти по-добре от всички известни други такива! Опитах в 2 апартамента на кухненски мивки, на сифони на ваните, на подовите сифони - невероятен ефект!

# 625
  • София
Desem, върху сифона на Теката има една цедка, тя е подвижна, може да се маха.
И аз я махнах, че иначе не се оттича бързо водата, може би на това му викаш "запушване", но не е запушване.
Когато ми е необходима цедката, си я слагам.

# 626
Здравейте! Предстои ми да си поръчвам кухня, изчетох последните 5 теми  Shocked и все още нямам идея какво искам. Допадат ми завършващите панели:

или

Става въпрос за оформящите панели в дървесен цвят. Смятам хладилника, микровълновата и фурната да са вградени в двоен висок шкаф, точно като на първата снимка. Доколкото гледах в нета, може да са слепени ПДЧ плоскости - 36 мм. (нямам идея как стои въпроса с кантирането и дали става качествено... Другият вариант са някакви Европанели, които са 38 мм. или 50 мм., но те са с пълнеж от хартия

Искам да попитам - някой има ли подобно нещо в кухнята и дали е здраво? В смисъл - ако съм на 3 ракии примерно и залитна, може ли да се пробие? hahaha Вторият ми въпрос е за аспираторите с пълно вграждане и диодна лента - зад аспиратора може ли да се сложи такава лента или самият аспиратор е до гърба и няма да има място? Имам и въпрос за разстоянието от мивката до вградения котлон Rolling Eyes Понеже кухнята ми ще е много малка (освен вече споменатият двоен висок шкаф ще имам и плот от 1,80 м, на който трябва да събера двойка индукционен плот, мивка 45 см. и да ми остане поне 60 см. свободен плот), та въпросът ми е - фатално ли е, ако между стъклокерамиката и мивката има около 20 см. разстояние? Или да ги поставя в двата края, като свободният плот се окаже по средата?

Съжалявам за дългият пост, но много ми се насъбра.

# 627
  • Раковски
Слепените двойно плоскости са здрави а в случая са декоративен елемент и не носят товар. Зад аспиратора може да има лента, но шкафовете трябва да са по-дълбоки за да мине отзад. Хубаво е да има разстояние между уредите, но ако няма място го нагласяте да ви е удобно.

# 628
  • ГОре на черешата...
Здравейте! Предстои ми да си поръчвам кухня, изчетох последните 5 теми  Shocked

Само Whistling?
Аз почнах от 1-ва и в момента съм на 42-ра Crazy

# 629
  • Пловдив
mari_eta как върви кухнята. Комина здрав ли е  Wink

Общи условия

Активация на акаунт