Нашите кухни - тема 52

• 112 341
  • 790
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Здравейте,
наближава времето да си поръчваме кухнята. Може ли да ме ориентирате как се процедира, с какво трябва да сме се подготвили ние, колко време горе-долу е необходимо за изработка? Ние не сме нито дизайнери нито всеки ден правим кухни с моя мъж, очакваме някой да дойде, да вземе размерите и да направи проект, искам само цветовете да си изберем. Или разсъждавам неправилно? ММ повика един мебелист миналата седмица, той взе размерите, но не ми се видя сериозен, толкова бързаше да си тръгне, забрави си папката, където беше записал размерите и според мен изобщо не му се занимава с нашата кухня. Някакъв познат на ММ го препоръчал, но на мен не ми хареса как работи. Ние да сме си направели дизайна, той щял да я изработи. Пак казвам, че не сме наясно с новостите и изобщо с принципите в дизайна на кухни. Как да си направя дизайна и да си я начертая? Аз ли грешно разсъждавам или така се процедира по принцип?  newsm78

# 661
  • ту тук, ту там
Мен много не ме отразявате в темата, но ще опитам още веднъж! Wink

Какво трябва да е разстоянието между хладилника и стената, за да може той да се отваря нормално и да се вадят и рафтовете за почистване?  Мястото ни е малко и искам да оползотворя всеки сантиметър, затова ми трябва минималното допустимо отстояние!
Мерси предварително, ако някой ми отговори! Simple Smile

# 662

Какво трябва да е разстоянието между хладилника и стената, за да може той да се отваря нормално и да се вадят и рафтовете за почистване?  Мястото ни е малко и искам да оползотворя всеки сантиметър, затова ми трябва минималното допустимо отстояние!

Имам същата питанка.Нашия майстор ни предложи да си начертаем хладилника на пода с отворена врата, и да видим колко място е необходимо.Има още нещо,зависи какъв е хладилника, и как се отваря вратата,тъй като имало два вида отваряне.
Аз си мисля,че за да се вадят чекмеджетата на фризера,май вратата трябва да се отваря на повече от 90 градуса,но пак казвам,че зависи от начина на отваряне на самия хладилник.

# 663
  • sofia
Отиваш в магазин за техника и проверяваш.
Или вратата трябва да се отваря на другата страна.

# 664
Доколкото знам на повечето хладилници им се обръща вратата и все пак идеята с начертаването е добра  Rolling Eyes

# 665

5 см е при мен, и нямам проблем с отварянето. Но пак си зависи май от хладилника. Виж долните чекмеджета като ги изтеглиш, вратата колко ти се отваря и си измери.

http://elikelli.snimka.bg/architecture/kuhnya.612369

# 666
Здравейте,

някой от вас ползвал ли е фирма Д&Д Мебели http://www.ddmebeli.com/kitchens.php

за изработка на кухня и ако да, може ли да споделите отзиви - коректни ли са, добра ли е изработката и др.

# 667
  • Отвъд алеята зад шкафа
Здравейте,

някой от вас ползвал ли е фирма Д&Д Мебели http://www.ddmebeli.com/kitchens.php

за изработка на кухня и ако да, може ли да споделите отзиви - коректни ли са, добра ли е изработката и др.

Мои приятели си правиха вече една кухня при тях, сега ще правят втора. Много са доволни от фирмата.

# 668
  • Раковски
Здравейте,
наближава времето да си поръчваме кухнята. Може ли да ме ориентирате как се процедира, с какво трябва да сме се подготвили ние, колко време горе-долу е необходимо за изработка? Ние не сме нито дизайнери нито всеки ден правим кухни с моя мъж, очакваме някой да дойде, да вземе размерите и да направи проект, искам само цветовете да си изберем. Или разсъждавам неправилно? ММ повика един мебелист миналата седмица, той взе размерите, но не ми се видя сериозен, толкова бързаше да си тръгне, забрави си папката, където беше записал размерите и според мен изобщо не му се занимава с нашата кухня. Някакъв познат на ММ го препоръчал, но на мен не ми хареса как работи. Ние да сме си направели дизайна, той щял да я изработи. Пак казвам, че не сме наясно с новостите и изобщо с принципите в дизайна на кухни. Как да си направя дизайна и да си я начертая? Аз ли грешно разсъждавам или така се процедира по принцип?  newsm78

Почти навсякъде е едно и също, идва човек, взима мерки и се прави ориентировъчен проект на място с молив/химикал, избират се цветове и според проекта се избират механизми за чекмеджета, бутилки и клапващи механизми, смята се и ако всичко е ОК се работи. Друг вариант е да дадете да ви направи проекта някой дизайнер, но на него се плаща отделно, но имат и повече идеи за визията на самата кухня. Общо казано всичко се наглася според размера на кухнята.

# 669
  • Раковски

Тук може да се допусне грешка ако не се вземе предвид самия хладилни, но ако са прави вратите  може и 5 см да са достатъчно, но ако са заоблени може и 10 см да не стигат. Ако имате хладилника най-добре ще е да го сложите в това положение в което ще бъде и сами ще вити за какво става дума.

# 670
  • ту тук, ту там
Благодаря ви за отговорите!  Имаме хладилника, но е на съвсем различно място и не мога да премеря сега. Мислех си, че е въпрос на някакъв стандарт, не си давах сметка, че зависи от характеристиките на конкретния хладилник!
Благодаря още веднъж! Simple Smile

# 671
  • Раковски
Хладилника може да се провери и на другото място, отворете вратата и вижте дали излиза и колко от краищата на уреда.

# 672
  • малко градче
Здравейте! Поръчах си аз вече кухнята и в края на месеца я чакам. Тя ще е в зелено и африкански орех . Избрах си и плот с мраморен ефект в сивкаво и зеленикаво (бял) - ама, че го обясних.  И сега ме гризе нещо отвътре,че този мраморен плот няма да се връзва добре- много ще е светъл. Взех да си мисля дали да не взема нещо пръскано на точки( стои по-равномерен цвета)  напр. мръсно бяло и сиво. Смятам да си взема полимермраморна мивка на ФАТ  евентуално в цвят +капучино гранит http://www.fat-bg.com/ .  Та помагайте- КАКЪВ ЦВЯТ ПЛОТ ЩЕ ПОДХОЖДА НА МОЯТА КУХНЯV

# 673
нашия хладилник е такъв http://www.electrolux.bg/Products/охлаждане/Свободностоящи_уреди … _фризер/EN4000AOX и е на 7см от стената, заради дръжките леко имам проблем с ваденето и  слагането на рафтовете, но с чекмеджетата не.

# 674
Здравейте,имам нужда от съвет.За новата ни кухня сме се спрели на котлони-четворка ..този според вас дали е добър и с добри характеристики
http://www.emag.bg/kombiniran-plot-za-vgrazhdane-hansa-2-nagreva … LBNBBBM/?ref=hstl

а и е на промоция в момента

Общи условия

Активация на акаунт