МАЙчето красиво с бели зъбки ,учи се да прави първи стъпки.

• 70 529
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
А аз да ви питам вашите бебоци падали ли са до сега,нашият палавник всеки ден има по някое премеждие Mr. Greenколкото и да го пазя.Вече си ходи сам в стаята на вън ме е страх да го пусна,ама вчера ме изненада и ми се пусна от ръката направи няколко крачки и цоооп,но не рева ММ ми вика до го оставя щом иска сам да ходи,но мен ме е страх все си мисля,че е малък.

# 121
  • у дома
Добро неделно утро, момичета  Hug
Да стигна и аз до компа. Със закъснение - да е здрава и щастлива Ади на Ilieva_08.
Ние всеки ден различни - един ден спим, друг не спим. Една нощ не се буди никак, друга по 5 пъти. Хах, ден еднакъв няма. Единствено еднаквото е, че по цял ден обикаля из стаята прав, нарочно го сядам да стои седнал, то се опъва като каиш. Притеснява ме че не му слагам буйки, а съм го пуснала по чорапки/терлички - да не му изкривя нещо краката като е така прав по цял ден  newsm78
Светли, за премеждия - като се тупне и удари, никак не реве, търпелив е и носи Simple Smile Има 2 синини на коленцата - и това също ме притеснява, че като падне на тях и се наранява и да не стане нещо...
Фифи, като ядем нова храна - и ние сме все с ново аки, тъй че страшно няма.
Вече установих защо не ми яде пюретата на обед - ми просто щото се е наял много прилично от попарата и 3,5 часа не му стигат да огладнее. От няколко дни сам измества режима, определено клоним към 4 пъти хранене, което малко ме притеснява, но ще го добутам поне докато навършим 9тия месец и тогава ще видим.
Друго ново не се сещам при нас. Добре, че се пооправи времето, тааа Simple Smile
А, гледам, пуснали сте анкета за работа. При мен темата е сложна и пада голямо мислене. Връщането ми на работа е свързано с преместването ми отново в София, търсене на ясли и куп други неща. Въпросът е, че и тук мога да си работя моята работа, щот съм свободна професия (е, малко зор в началото, но не съм си била в града от 10 години..., няма как отведнъж да тръгне). Та много го мисля. Трети вариант е да ползвам още някой месец от втората година, ама много ниско майчинството, да му се не види. Има и още един вариант - за мен най-хубавият - второ бебе, ама се тревожа че после няма да съм никак конкурентоспособна на пазара, ще взема да забравя работните си навици Simple Smile Пък и то като цяло това си е Божа работа, та... Планове не смея много да правя.
Хубав неделен ден на всички мами и бебоци Simple Smile

# 122
Здравейте  Hug
Деси днес е значително по-добре. Спирам сливите, въпреки че бяха в малко количество, може да е от тях. Мислех си, че по-скоро е от нещо, което аз ядох и от топлото.
Скрит текст:
Вчера трябваше да я оставя на свекърва ми за 3 часа, когато си я взех беше изпотена /облечена с боди, тънка блуза, дебела блуза, грейка, завита отгоре и гушната в свекърва ми/.  Ядосах се, когато я видях, но оправия няма, щом на нея и е студено и детето се навлича, независимо че се изпотява. Прибирала съм всички дрешки и завивки, но пак намира с какво да я завива и облича. Един път я намерих завита с подложката за преповиване, а вчера с покривката на масата.  ooooh! Добре, че рядко я оставям за повече от 20-30 мин.

# 123
Хора, поставяйте на място такива изкуфелници

# 124
Здравейте и от нас-Ния пак е болна, откаа да яде каквото и да било на обяд и се яодосах ,защото реших че се глеи, а тя почна да повртща на фонтан и да се дави ,много се стреснах.Заведохме я в спешното и ни написаха сумати неща.но мисля да изчакам да видя дали ще овръща още и тогава,за всеки случай,че то не са хумани свешички за повръщане и някакво си против дехидратация,а ако повърнела пак да съм я водела да я хоспитализират  #Crazy

# 125
Момичета днес малкият беше да му правим прическа мислех да му намаля малко косата,а се прибрахме НУЛА НОМЕР Mr. Green,прилича все едно ще ходи в казармата.НАНИНКА дано да не е нещо сериозна с малката и да се оправи бързо.

# 126
Здравейте мамчета!
Ние всички в къщи се натръшкахме от този гаден вирус със висока Т.
От два дни чак сега успях да се надигна от леглото. То бива вирус, ама такова нещо не ми се беше случвало до сега.  Криси за сега е само с хрема и тук там прокашля. А кака му  три дена и тя не можа да стане от леглото с 39,8 т. с АБ И още една торба с лекарства. Добре че има кои да ми помогне тези дни за децата че аз хич не бях в състояние да се надигна от възглавницата.

Не съм ви чела че доста сте писали, но ще наваксам после. Все още не ми е много добре и отивам ДА ХАПНА И ОБРАТНО В ЛЕГЛОТО.

# 127
Ужас, два вируса има сега с много висока т и другя като вкъщи разстройство повръщане.Снощи и ММ се тръшна  и то зверски и май май и аз на тям вървя.Майка ми и тя сутринта се включи към болните,абе ужас нарправо.

# 128
леле момичета, ама вие почти всички сте се изпонатръшкали болни. Не отмина ли грипната епидемия или тази е друга? Пожелавам на всички болни бързо оздравяване Hug
При нас с тия Т не може да виреят вируси. Не, че по градините не е пълно със сополиви деца,ама няма такова чудо ,като в БГ.
Тази сутрин закарах малкият на градина. За първи ден съвсем сам. В колата, няма да ви лъжа, пролях няколко сълзи. Почувствах се адски самотна, сякаш частица от сърцето ми остана с Вико, в градината Cry. Сега седя в къщи, чистя и само за това мисля. Гледам часовника и чакам да стане обяд (тук е 10ч) и да си го взема.

# 129
Здравейте момичета, продължават нашите общи мъки с тия зъби. Не избиват нови и това е. А нервата я тресе колкото искате.
Споменавала съм Ви, че аз имам АБКМ и малката е предразположена. Реших да рискувам и два дни й давам пюре, в което има мляко. За сега няма реакция  Party Все още е рано да се радвам, но определено е малък повод за отдъхване.
Дано болните мами и бебчовци скоро се излекуват. И мене беше започнало да ме сваля ама пих чайчета, купих си панадол екстра и май пресякох гадния вирус  baby_neutral

# 130
привет,
на болните пожелавам бързо да оздравяват. Хич не е лесно болни с деца.. ooooh!  Hug Hug

Ilieva_08, честити 9 месеца на Ади,   bouquet да е здрава и да расте щастлива и игрива  Heart Eyes

прочетох ви, то с тия вируси край няма и тия зъби!
rosan4e, и аз имам едни познати в Канада и те така казват, вируси такива няма, здрави децата, сополиви ходят, не ги спират за това, но си е друго, климат  Peace
Скрит текст:
спомних си и аз ясленските перипетии и си представям какво ти е, гледаш часовника да си го вземеш, гледах скоро снимки на Милица каква малка съм я дала на яслите 1г4м, едно такова дребно, милите те, но няма как при мен, за Наско не знам дали ще успее да влезе от септември, но ще опитам, така или иначе май месец се връщам на работа, че от 12ти имам и изпити и не ми се мисли.
Fifi, какво масло си дала? в пюре ли как?
сирене взимай твърдо, аз не взимам козе, а краве и обезсолявам, в каша манго дадох днес.

presi, каква е тая пшеница дето даваш?
да не е от студа обрив на бузките?
смени марката и пак дай след няколко дни.

дано и другите дето не сте писали скоро, и дето сте писали да сте добре,
Скрит текст:
голямо тичане при мен, с тия изпити, и едни документи вадя, и в градината на малката ходих да се разправям с госпожите, поговорихме си де, да разбера какво що, все пак в една посока работим и те, и ние, и ми е лудница.
не мога да обърна достатъчно внимание на Наско.
освен тия 5 дни на планина, ски, много хубаво беше цялото семейство, малка лудница ни беше по едно време, но смяната на обстановката се отразява добре.

да питам нещо, на Наско му сълзи малко се гуреливи едното оче, може би е запушен слъзен канал, някой имал ли е такъв проблем с бебо?
на консултацията ще искам направление, знам една добра очна в 3та градска, но да питам,
май се правеше някакво масажче, ама не знам къде точно, а педи още не иска бебета да водим, че са много грипни при нея.

поздрави на всички

# 131
Давам пшенична каша Topfer . 100% не е от студа. От както имам съмнения следя много стриктно за реакции и винаги има такива само когато е яла кашата. Не вярвам да е чак такова съвпадение. Изхвърлих я нея сега. Мисля да поизчакам и след поне 2 седмици да пробвам пак с друга. Дано да  е било проблем само с тая каша, че тая работа хич няма да е хубава  Sad

# 132
Хайде стига вече с тия вируси и болести. Sick Да идва пролетта, че да свършват.
Нанинка, мики-маос, да се оправят бързо бебоците и вие и всички вкъщи Hug

rosan4e, предполагам как се чувстваш.  Cry Аз само като си представя, че след 1 година няма да сме по цял ден заедно с малкия се натужавам отсега, а при теб Вико е още по-мъничък. Но ще трябва да свикваме и с тези неща. Колко ще е хубав момента, когато ги вземаме от градината и кажат "мамо" и те гушнат  Hug

Jos, дадох масло на Верея, но пишеше 82% масленост, но не знам дали е проблем. Той на другия ден (вчера) ака нормално, но аз не му дадох. Днес пак му сложих малко масло в пюрето на обяд, засега е добре, ще видим по-късно. Ти какво масло даваш?

И към всички мами, бананите газообразуващи ли са като са сурови?

Хубава вечер...

# 133
  • София
Здравейте момичета, и ние сме в същото положение , аз май имам гнойна ангина, едвам говоря и преглъщам. Пожелавам на всички скорошно  оздравяване , Нанинка , вие се съсипахте вече , едно след друго.

Жос мога да дам координати на една очна клиника, доста са добри, работят с НЗОК и си имат детски офталмолог, като отидеш и  правят пълна диагностика , вкл. на очни дъна . Ако искш ще дам координати на ЛС. Питай Мон за каналчета, помня , че тя обясняваше.

Засега ви оставям, че ме боли и като пиша  Laughing

# 134
да питам нещо, на Наско му сълзи малко се гуреливи едното оче, може би е запушен слъзен канал, някой имал ли е такъв проблем с бебо?
на консултацията ще искам направление, знам една добра очна в 3та градска, но да питам,
май се правеше някакво масаж че, ама не знам къде точно, а педи още не иска бебета да водим, че са много грипни при нея.

Криси  беше с запушено слъзно каналче като се роди.  Изписаха ни капки и да правят се масажчета .  От вътрешното ъгълче на окото където е каналчето с леко движение снадоло покраи нослето, и движението се повтаря по няколко  минути колкото пъти се сетиш на ден, и като прилагаш лек натиск при масажа да не е само галене. имаи предвид че няма да ти дава сигурно и ще трябва да се въоръжиш с търпение. Дано да съм обеснила разбираимо.  Въпреки че ти като го заведеш на очен ще ти обеснят как да го правиш масажа.

Общи условия

Активация на акаунт