МАЙчето красиво с бели зъбки ,учи се да прави първи стъпки.

• 70 529
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Привет  Hug

Моят син кара някакъв гаден вирус с обилна хрема и Т. Отгоре на всичко лекарката му я нямаше и понеже не вярвам на дежурните и ЛЛ, се наложи да се справям сама. Засега бива положението.
Купих наскоро инхалатор, оказа се перфектна инвестиция. Преди задната му хрема се точеше обилна много дни, а сега инхалациите доста облекчават и стопират нещата. Съжалявам, че никой от смотаните лекари /а сме обиколили за този проблем поне 15 / не ме посъветва да го купя по-рано, доста мъки щяхме да си спестим. Добре че сега поне за малката го имам по-рано.

Не съм чела подробно всичко, мярнах, че обсъждате маслото - аз на децата давам Президент, скъпо е, но наистина не може да се сравнява по вкус, надявам се и по качество с останалите. Има и едно немско масло, много майки ползват него, аз не съм го пробвала.

Много  Hug за всички болни и бързо и скоростно оздравяване!!!  Hug

Моят син беше със запушени слъзни каналчета и на двете очи, доста тежко беше положението. Буквално няколко седмици преди сондирането се оправи с едни промивки, но е много мъчителна процедура и ако можех да избирам сега не съм сигурна дали нямаше да предпочета сондажа директно. Иначе правих масажи, слагах 11 вида /буквално/ капки и кремчета, нищо не помогна.

Сигурно пропускам доста неща, друг път ще наваксам с четенето.

Спокойна нощ!

# 136
привет, мамчета Simple Smile

малко за настроение

с тия болести, кошмар, сега и брат ми, и зълва ми се тръшнаха, той с пневмония на домашно лечение сега, тя днес на преглед... ужас някакъв.
Kanye, за гърлото прополки смучех, лукчета и скилидка чесън с мед по няколко пъти на ден, това последното доста кофти на езика, но помогна.
бързо да се оправяте болните.
може координати на л.с. като имаш време, не ми е спешно.
на очен ще го водя, събира му се съвсем малко в крайчето на очето, преди няколко месеца имаше такова нещо, но го беше чесал и педи каза а, може да го е нещо замърсил, капах тобрекс и нямаше нищо после. та, така.

Мон, какво е това сондиране на каналчета, под упойка ли се прави, как?
аз не знаех, че нямаш инхалатор, ние ползваме от брат ми за племенницата, с друг накрайник, 2 пъти сме го ползвали с Милица и сме доволни.
дано помогне и на вас,
и за другите мамчета - полезна вещ е, ползваме омрон.
има и с играчки да са по-весели.

Мики-маос, благодаря, разбрах те, но и аз бих предпочела по-бърза процедура да не се мъчи детенцето да му сълзи очето, да събира секрет, ще видим, ако с няколко дни масаж не се оправи. колко време се прави масаж, ако го препоръчат?

Fifi, за децата президент и това немското, маркенбутер, но не с кравата, а само с надписа.
всъщност друго не взимаме вкъщи.
българско масло не бих взела в никакъв случай освен ако някоя баба не го избие пред мен  Mr. Green

иначе, и аз мисля да взимам на Насе днес 5 зърна на хип, само да ги намеря.

и още нещо, извадих на Насе една играчка от тия на Милица, голяма игра пада, пластмасов паралелепипед, в който се слагат различни формички, отгоре с часовник, тя е за над 1г, но сега е много интересна.
прибрала съм вече бебешките дрънкалки, оставих само една, не ги иска вече.
гризе черпаци, касероли, пластмасови купи и др.
чакам третото зъбче, отгоре се е подало, голям зор дава.

лек ден на всички ви

# 137
Добро утро , момичета Hug Hug Hug
Не съм писала няколко дни , но ви чета редовно. Болничките да оздравяват бързо , тия вируси край нямат. На нас таткото ни беше с пневмония миналата седмица , за щастие Крисчето удържа фронта.
Вчера при нас беше направо лято , прекарахме целия ден на вън , нямам търпение да се оправи най-после това време.
Вчера за пръв път дадох на Криси кисело мляко с бисквитка , оказа се невероятно вкусно нещо за него. След сиренето , това е втората млечна храна , която съм му дала.
 Хайде оставям ви , може пак да намина по някое време : ))

# 138
Здравейте момичета в този хубав и слънчев ден. Hug

Мон, Jos, благодаря за информацията за маслото. Със сигурност ще вземам от тези, коити казахте.

Jos, сигурно си пробвала, но снощи се присетих да капеш кърма в очето на Насе, нали помага за всичко. Не знам дали ще има ефект, но нищо не пречи да пробваш.
Благодаря за зареждащите снимки  Hug

Прекрасен ден на всички мами и бебоци newsm51 newsm51 newsm51

# 139
  • Бургас
Сондирането се прави с райски газ. Рутинна процедура е, само звучи страшно. Промивките, които ние преживяхме сега ми се струват доста по-гадни. Важното е все пак, че помогнаха. Моят син се събуждаше със залепнали от секрети очи, целите подути... ужасно беше.

Кърма в окото понякога е идеална среда за развитие на някои микроорганизми или поне така съм чела. Дали е точно така не споря. Понякога помага, друг път - вреди. Аз на сина ми и това съм пробвала, но не помогна.

От немското масло може да пробвам да взема за нас, но на децата - Президент.

Оставям ви, защото съм сама с децата, държа ги в отделни стаи, за да не се зарази малката и само препускам от едната стая в другата...  Crazy ... добре че синът ми е голям и поне бели не прави, малката само се чуди какъв ужас да свърши докато е сама ...  ooooh!

# 140
Мон, хубаво, че е минало вече.
не бих капала сега кърма, само ако се замърси очето, влезе нещо и не мога да го изчистя като хората, нямам под ръка, бих капнала кърма, както съм правила и мухичката примерно отива в крайчето на окото и я махам. Дано се опазите и бързо да сте здрави.
сега мисля, че не е такъв случай. та ще видим док какво ще кажат.
Sunshine, голяма вкуснотия е.
Fifi, в твоя случай вземи президент, има малки опаковки, гледай срока на годност, защото за беб ще ти стигне за няколко седмици, ако не искаш да го сложиш в някой кекс де.
да сте здрави всички

# 141
Mon, Jos, не споря за кърмата, защото вие по-добре знаете какъв е случая, като сте минали по този път. Аз само реших да предложа. Дано Насе се оправя бързо и не е нещо сероизно.
Мерси за инфото за маслото.

Мон дано и вашият батко да оздравява бързо.
И всички други мами и бебоци да се изправят на крака и да не боледуват вече   Hug

# 142
Fifi, не става дума за спор Simple Smile , и на нас кърмата е помагала, както казах, но сега сълзи някой окото и се събира малко жълтичко в ъгълчето към носа. не знам какво е. тия дни ще говоря с педи.

# 143
Jos, абсолютно не става дума за спор, просто така се изразих Simple Smile Нямам и намерение, много ми харесва темата, отдавна ви четях и отскоро се включих, защото тук се получава ценна информация, разменят се съвети. А и мамите са доста интелигентни и не е имало интриги, както като се съберат повече жени на едно място и както съм забелязвала и по други форуми Grinning
Пак пожелавам на Насе да се оправя бързо и да не е нещо сериозно Hug

Прекрасен ден на всички  baloni

# 144
добро утро Simple Smile
как сте?
как са бебоците?
как са работещите по малко майки?

Jos, абсолютно не става дума за спор, просто така се изразих Simple Smile ...
друго си е вербалната комуникация особено на живо Wink

мисля днес да ходим с Насето малко в Банкя по алеята на здравето, че и глава ме наболява, и малко на въздух, уж няма да вали сега.
имам и един цял куп лекции да снимам за изпитите.
ако на някой му се наложи да снима навън -
Скрит текст:
до ВИАС има евтин копирцентър, по 3 ст.
хубав ден на вас   bouquet

# 145
Добро утро на всички Simple Smile

Jos, много си права, друго си е вербалната комуникация на живо. Вижда се и изражението на човек като казва нещо, а така като пишеш - мислиш едно, то излиза друго. Но няма как, така е в ерата на интернет и високите технологии  Wink
Приятна разходка ви пожелавам с малкия Hug

Къде се загубихте другите мами? Сигурно по разходки в тези слънчеви дни  Simple Smile
Болните дано да са се оправили вече  Hug

# 146
Здравейте мами! Чета ви редовно , но при нас няма новости , за това не се включвам.
Много ни тормози второто зъбче горе , венеца е бял и много подут , а още не може да пробие. А първото вече порасна. Голям сладур ще е  Grinning
Днес Крисче е канен на първото му светско парти Laughing , на детски рожден ден ще сме и от сега ми е зор как ще го укротя като знам каква малка напаст е Mr. Green , дано като има повече дечица да се заиграе с тях , та малко да кротне.

Хубав слънчев ден  Hug

# 147
  • у дома
Привет, мамита! И при нас нищо ново - лудеем по цял ден и сън няма - днес е спал 30 мин за целият ден досега... И няма друго заспиване. Нощем пак се "люшкаме", когато се размрънка и вземе да се катери спящ по кошарата. Но е вече по 1-2 пъти на нощ, различно.
Вчера аз бях зле, та го разхожда баща му надвечер. Днес пък още не бях съвсем ок, та пак следобеда късно го изкарвахме, но поне времето е чудесно.
И нас ни мъчи зъб - шести на брой, но не го виждам къде е точно, че малкият въобще не обича да отваря уста, камо ли да гледам в нея и тн Simple Smile
Лека вечер на всички!

# 148
# 149
  • София
Здравейте на всички  Hug Hug, няколко дни ме няма, но нямах време за нищо.

Ivvangeline бравооо на Лъчко Hug HugВсе така да слушка и да папка.

На всички болни , бързо да оздравяват , че чета доста сте се натръшкали, аз съм още болна, почнах и да кашлям , но поне гнойта от сливиците се изчисти.
тази седмица от понеделник свекито е в нас, та всеки ден съм на работа, а сутрин обикаляхме по автокъщите. Във вторник минахме най-накрая на ортопед, а следобяд аз ходих на мамолог. Пиша подробно прегледа при ортопед , вярвам че това ,което каза , ще е полезно за всички :
Скрит текст:
Т.к Симона непрекъснато дава зор да ходи, реши профилактично да я заведа при др. Драганов във ВМА.  Прегледа й крачетата, мускулатурата, гръбначен стълб, ходила, и всичко ни е наред  , преви крака , прах гр. стълб. Забрани категорично никакво водене за пръсчета, ръце, каишки, проходилки..... , трябвало да я оставя сама на пода в/у килимче  или чаршаф и като дава толкова зор да опознава света , да се учи или да пълзи ( май ще го пропуснем този етап) или да се хваща за мебелите и да се придвижва сама. Така децата си изграждали сами инстинкт за падане ( т.е ако е хваната , на практика не пада, т.к родителя , го държи) по -бързо се научавали да пазят равновесие и прохождали в точния момент, когато мускулатурата и гръбнака им били готови за това. децата водени за ръце после падали като талпи назад или напред с ръце на горе( т.к са свикнали там да ги държи някой). Ако крачетата не са достатъчно развити, доб тежестта на тялото се деформирала мускулатурата и се образува буквата ф м/у бутчетата, дупето увисвало  Crazy. всичко това беше поднесено с много цветущи примери , които на мен ми дойдоха в повече, но информацията ми беше полезна.
Също така , ако бебето започне да се обръща да спи по корем, значи е дошъл момента за слагане на възглавница. на въпроса ми каква?- 2-3 пелени , сгънати и поставени в калъфка, горе- долу 2-3 пръста високо. Ако не се сложи възглавничка и бебето започне да спи по корем, в повечето случай започвали да водят като патета,  с ходила насочени навътре( към палеца на др. крак)
На въпроса - какви обувки?
 - Най добре никакви, до стабилното прохождане само с мека подметка, тъничка, без да се придържа глезена ( било мит- каза ми ами госпожо опитайте се вие да ходите с пристегнати глезени ) . подметката трябвало да бъде мека, за да се оформи свода на стъпалото , т.е да усеща неравностите по земята.

В резултата на тази лекция, тук 2-3 дни се мъчим взаимно да възпрем напорите й за ходене. Побеснява направо , може от зор и да пролази  Laughing, т.к наблизо на земята, няма за какво да се хване и да се изправи. Ограничихме й проходилката до 10-тина мин. на ден ( примерно докато отида до вецето) е тогава стой та гледай, направо на галоп го взема, а вчера си я повдигна , т.к м/у кухнята и коридора има праг и вече не й е спирка.
иначе нищо друго при нас , не иска да яде, нямаме нови зъби , всеки ден става все по- непослушна  Laughing
Аз мога да се похваля, че днес успешно регистрирахме, новата ми кола и вече съм горд собственик на Сузуки Суифт  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт