МАЙчето красиво с бели зъбки ,учи се да прави първи стъпки.

• 70 529
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
kanye, да ти е честита колата, леко и безаварийно да си я караш! Hug Grinning
Много ти благодаря за споделеното   bouquet

Браво на папкащия юнак  Laughing

Спокойна нощ на всички  Hug

# 151
kanye, честита кола! Супер подробен пост ... вече не знам тия лекари как изказват портиворечиви мнения непрекъснато ... за нищо май не са  единодушни

# 152
здравейте мами Hug.И аз чета, ама нямам време да се включа.

kanye, мерси за подробната информация. Аз моят не мога да го спра да се катери. Той се придвижва от точка А до точка Б държейки се по мебелите, а и почти винаги е прав, готов да забърше де що има по холната масичка. Единствено, още не съм му купила обувки,а е по чорапки със силикон отдолу или по патофки.
А, да, Кanye, честита ти кола. Безаварийно каране!
Оф, и ние почнахме да оглеждаме за втора кола, че не смогваме с работа и деца. Трябва ни малка, икономична, че вече си имаме една голяма.

Ivvangeline, добре се справя с лъжицата, ама с тия темпове ще си стои на стола до следващото хранене май Wink Аз на моят син му давам зеленчуци и месо на малки парченца и използвам да хапна с него. Той си яде сам, но с пръстчета.

Виктор изкара 3 непълни дни на градинка. Почна повече да разбира. Хапва си доста добре. Забавлява се с другите 3 бебешора. Обаче ,като ме види е дива радост. Ще си потроши коленете от бързане, с усмивка до ушите. Аз, естествено, се размазвам от кеф Grinning Hug

Ходихме на консултация: 9 кг, 77 см. За сравнение, дъщеря ми на 12 м е била толкова Simple Smile

Много здраве на всички, че нещо сте се изпонатръшкали...

# 153
Момичета, как сте  Laughing
Аз наминавам за малко. Много не ми е удобен форума. Счупи ми се компютъра и мога да влизам само през таблет и телефон, а на тях форума много трудно зарежда.
Чакам си новия, но ММ се помайва  Tired
Иначе сме добре, по-скоро Ида е добре. Беше с отит Декември. Но и мина.
Но пък на мен ми се случи нещо много малоумно  Joy Счупих си две ребра  Laughing Бяхме за Коледа на село при бабата на ММ и се подхлъзнах на една ледена локва, паднах на външната мивка. Няма да ви казвам как боли...Та лежах доста време. ММ нали беше в отпуска, малко я удължи, но трябваше пак да замине . И майка ми седи с мен и гледаше Ида. Беше много трудно, тя реве за мен, а не мога да я държа.Още имам болки, но е добре. Слава богу нямаше размествания или някакви наранявания на органи. Просто трябваше да лежа и да пия болкоуспокояващи.
Не я кърмя вече, кърмата ми спря тотално. Тя си яде почти всичко, но е кисела и от инат отказва понякога.
Ходи по мебелите, стои права на едно място. Но не може да ходи самичка, страх я е или не може. И казва някакви срички, като Мама...
Та така...друго по-интересно няма. Освен, че се почупих  Joy

# 154
Здравейте и от мен. При нас положението през ноща е една идея по-добре. Вече се буди по-малко и заспива доста по-бързо. Но зъб така и не изби. Явно мъките ще са няколко пъти. Дано поне да избиват по няколко наведнъж. От вчера не си изяжда всичко или поне го прави с много мъки. Давам сокче между лъжичките да си изплакне устата и продължаваме. Сока беше и единственият начин да приема течности. Но го разреждам доста с идеята накрая да остане на вода. Малката мързелана все още не иска да сяда сама, да се изправя, да пълзи,  абе като цяло тромава си е. От днес подскача  Party
Кърмата ми се нормализира, но вече да си кажа честно ми тежи. Чудя се още колко ще утрая преди да я отбия.
Днес за пръв път чух и дългоочакваното МАМА, макар да беше неволно според мен.

Я да питам, понеже сега захранвам с месо, вие как го давахте в началото - всеки ден или през ден? Говоря само за момента на захранване, после ясно, че ще ги редувам.
П.С. Честити празници от мен  Heart Eyes

# 155
  • у дома
е, Belle, откога не се беше разписвала, а то какво било - голямо премеждие Sad Бързо възстановяване ти желая, за да можеш спокойно да си гледкаш Ида.
Kanye, мерси за инфото - ама нещо ме притесни един факт - ние спим по корем от момента, когато започна да се обръща по корем. Но не му слагаме възглавница все още. Оттогава почти не иска да спи на гръб, чак сега напоследък го виждам на гръбче понякога спинка нощем. Но нищо не ни се е изкривило, а и дано не става де. То така и така се канех да питам кога мислите да слагате възглавничка на бебоците?
И друго - аз не го водя за ръчички - постоянно го оставям сам - ходи по секциите и по масата, сам си пада и става, не го вдигам дори - но не мога да го спра, това ще е абсурд, ще вдигнем блока тук. А и ходим или по чорапки, или по терлички. Няколко дни му слагам за по 2-3 часа и обувките дето му взех, ама му е малко трудно с тях като го гледам Simple Smile
А, и честита кола, леко и безаварийно Simple Smile
Ivvangeline, браво на вас Simple Smile

А, сетих се и още нещо да ви питам - откога 4 кратно хранене? Че нашият много си проспива режима и явно и упорито не ще 5 пъти да яде от поне месец-два насам. Но педито каза, че е още рано да му го махам и си стоим на 5 хранения със зор. Та затова се чудя... newsm78 И като стане на 4 пъти хранене - млякото само вечер ли остава?

presi_vt, аз като захранвах с месо давах последователно 4-5 дни подред. Може да е било неправилно, но така прецених. Не слагах никак много, разбира се - постепенно, постепенно...

# 156
  • София
presi_vt и аз като давах първото месо 5-6 дни последователно, ако броим 1-2 лъжички за голямо количество. Дано скоро се похвалиш със зъбче. Браво за МАМА , най-хубавата думичка  Heart Eyes

Belle-Etoile Hug Hug всички се бяхме притеснили, какво става с теб. Дано бързо се възстановиш и да няма последици.Пиши по-често.

Росанче , ЕлЕм вашият вариант е правилния, да се остави детето само да си се придвижва, да си пада и да си става.  Симона обаче , не желая да пълзи, стой права хваната за нещо , но това не я задоволява иска да ходи , но хваната за мен( което е неправилно. не че думите на доктора са с последици при всички деца, но звучаха доста стресиращо, като бяха придружени и с показване , как ще пада и как ще ходи ако еди си какво  ooooh!. Аз примерно съм проходила на 9 + , хваната за ръце, баба ми по цял ден това е правила  . нито краката са ми криви , нито да чукна на дърво, имам проблеми с кръста . Все пак не бих си правила експеримент с детето си, след като съм получила информация , в която има доста голям резон.

# 157
  • Бургас
Belle, добре, че всичко е наред в крайна сметка, наминавай по-често насам  Hug

Месо въвеждах около седмица всеки ден аз.

Относно 4-кратното хранене - зависи от детето, синът ми беше от 7-ия мес на такъв режим, при Сияна няма изгледи да се случи много скоро, поне не и докато я кърмя.

# 158
Аз съм чувала от педиатри, че е добре до 1 годинка да имат 5 хранения

# 159
  • Бургас
Аз съм чувала от педиатри, че е добре до 1 годинка да имат 5 хранения

Да, но моят син просто не искаше да яде 5 пъти. За сметка на това ядеше стабилни порции 4 пъти. В резултат - вървеше в горната граница за ръст, по средата за килограми и имаше чудесен хемоглобин. Така че може и така. Но трябва менюто да е максимално пълноценно и детето да хапва добре.

Добро утро и хубав съботен ден ви желая  Hug

# 160
Точно така, Мон - то детето си показва дали му е добре:)

# 161
Момичета какво ви е мнението за това:
Скрит текст:
Криси иска постоянно да ходи , а това с държането за ръце  освен много изморително се оказа и нежелателно , видях че сте го обсъждали по-нагоре.

# 162
Аз не го харесвам.Не, че имам логична причина или нещо съм чела  Rolling Eyes Просто си мисля, че детето като се учи да ходи и топурка , е по-добре да усеща ръката ми, хванала неговата. А и дръжката не се ли усеща  newsm78 Не толкова да му тежи, колкото просто да я усеща и да дразни.

Аз не мога да я нося сега, тя се тръшка, но посвикна.Но мрънка де, не е като да разбира кое трябва и не трябва.Редовно ми се друса отгоре. И ми е мъчно, не искам да се чувства отхвърлена, а още не разбира.
Тя закусва към 10. Събужда се рано, но обикновено не иска да яде веднага.Първо се заиграва и аз и правя закуска. После обядва към 12-1.Имаме едно следобедно хранене с нещо подобно на закуската. Вечеря към 7 и пие малко мляко. После къпане и лягане. 

# 163
Belle-Etoile, добре си се подредила с това падане. Представям си с бебчо колко трудно ти е било Hug
В режима ти на хранене, не е ли малко млякото, което и даваш? Все пак трябва да приема поне 500мл на ден.
Аз кърмя сутрин, после закуска, обяд, и пак кърмя. Следобедна закуска, вечеря и пак кърмя Simple SmileНе знам колко мляко се събира, аз и през нощта го кърмя. Иначе има 4 хранения с много зор.

Šunšhine, аз бях взела на дъщеря ми подобно, но не го използвах. За мен лично това е излишна покупка. Много се изнервяше и ревеше.

# 164
Аз го написах ориентировъчно.Тя никога не е точен режим.Та често иска мляко вместо едно или пие едновременно и мляко. От Ноември ми намаляваше кърмата(тогава бях болна от някакъв отвратителен вирус), Декември спря. Тя страшно трудно свикна с АМ, голяма мъка беше  Tired И все още се мръщи и ми създава проблеми.  Плюе го, реве.Бута се и в мен все пще и си търси, но просто няма нищо  Confused Опитвах се, пих чайове...но нищо не стана.
Та в някои дни изпива по-малко от 500мл, друг път си ги покрива. Но си качва добре, даже педиатърката все още ме гледа лошо и си мисли, че я лъжа, че я храня по толкова пъти.

Общи условия

Активация на акаунт