МАЙчето красиво с бели зъбки ,учи се да прави първи стъпки.

• 70 529
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Belle, какво си преживяла  Hug Hug Hug
да си добре и бързо да се възстановяваш  Hug Heart Eyes
и за твоята прекрасна дъщеричка много целувки, да ти минават бързо болежките и да се гушкате много  Heart Eyes
сега как се чустваш?
ох, и за кърмата, милата, колко трудно е било, рано-рано.
..тоя стрес за организма, ужас просто. то понякога може и от разни лекарства.
но, важното, че е минало. айде лошото да е вече назад. Peace

нямам време да ви чета подробно, дано сте добре всички.
за режима на хранене - според детето и режима му, както и колко изяжда на едно хранене и колко спи. това се решава от майката, педиатърът може да предложи 4 кратното хранене.
ние се кърмим на поискване. освен това, имаме една закуска сутрин, обяд, една закуска следобяд и вечеря, Наско яде с нас, опитва от нашето ядене, когато сме всички на масата.
с Милица пак кърмех на поискване и не сме критерий за храненето, но педи тогава ми предложи от 10тия месец да минем на 4-кратно хранене, като млякото остане сутрин и вечер. естествено си остана пожелателно това последното.
след годинката постепенно да се мине на първо, второ и трето на обяд и вечеря. в зависимост от захранването до този момент, спазвах съвета й - давам всичко, което досега съм забранявала - постепенно и според сезона - мъхести, прясно мляко, бобови и тн.
така че всеки според избраната схема и детето е най-добре да се консултира според педи и да реши кое е най-добро за детето.
пък ако се мине например на 4кратно, а детето не е готово, не се отразява добре, винаги може да се върнат 5 хранения. някои деца ядат по малко дори за тия месеци по 120-150,затова им трябва по-често да се хранят, няма как да са 4. та, така.

# 166
Здравейте и от нас нямам време за форума тези дни,че водим малкият по доктори.Откриха му леко кривогледство на лявото око и ни предлагат да му направят някаква лека операция като стана на една годинка,понеже ако му изпишат очила няма да ги носи понеже е малак и може да се влоши окото,та ни казаха,че операцията е по добрият вариант.А за капак от вчера е с кашлица,Т която не е висока и разтройство. ooooh!Хубав ден ви желая и дано да сте добре вие и малките палавници.  Hug

# 167
  • София
Здравейте на всички , с пожелание за слънчев и успешен ден  Laughing

Днес правя 31 години (  Embarassed) и използвам случая да ви почерпя   .

Светли според мен трябва да минете поне на още един преглед . Ако имате път към София , мога да дам координати  на очна клиника, където правят операции и на новородени даже( дано не се налага) .

За храненето, ние сме си на 5-кратен режим, не мисля и че скоро  ще мине на 4 . Според мен е най-подходящо да се водиш от детето.

# 168
Kanye, честит рожден ден   bouquet
Жос, добре съм сега. Калцирало е всичко, но още ме боли. То няма гипс, няма нищо(евентуално ако има размествания се намества), само лежиш, търпиш и тъпчеш болкоуспокояващи. Аз и заради тях не можах да кърмя, но то от преди това започна. Като изкарахме онези ужасни вируси, аз над 2 седмици бях с разстроен стомах и обезводнена. Каквото и да пийна или изям, набързо го разкарвах от тялото си .
Обаче детето е наследило слонския организъм на баща си-нищо и няма .
Много куцо паднах. То нямаше сняг, съвсем малко тук таме. Селото е нагоре в планината и беше голям студ. И капал там някакъв капчук, аз с едни чехли слизам от горния етаж(слиза се по външни стълби) и се подхлъзнах и се стоварих на ръба на външната мивка. Не звезди видях, ами не знам какво... Пък докато ме закарат в Пловдив до болницата  hahaha
ММ каза, че не знае за друго такова куцо същество като мен  Tired
Добре, ме всички сме в един квартал, много ми помагат. Ето сега баща ми я изведе за малко да се разходят.
Днес закуси бебешки бисквити с кисело мляко. Аз не исках да и давам, но майка ми и даде, когато се дереше, че не иска АМ. И и хареса, няма проблеми за сега. Та и давам понякога.

# 169
  • Бургас
Бел, аз се надявах по хубави причини да отсъстваш, а то само ужасии са ти се стоварили... добре че е минало и няма някакви вътрешни наранявания. И добре, че има кой да ти помага.
А Ида все така да е здравичка  Simple Smile
Тя не искаше шишето или не ѝ харесваше вкуса на АМ?
Какво кисело мляко ѝ давате? С какви бисквити?
Аз засега само на Плазмон давам на Сияна. И то тя обича безглутеновите, защото се топят в устата, много лакомо ги гризе и отхапва с единствените два зъба, които има и после дъвче ли дъвче  Laughing
Не ми харесват съставките на бисквити "Закуска" и подобни и затова ѝ ги спестявам засега. По-късно по-малко ще ѝ давам и подобни.

# 170
  • Бургас
kanye , честит рожден ден!!! Бъди здрава, обичана, щастлива!!! Всичко най-хубаво ти желая! Много весел и хубав празник!!!  Hug Heart Eyes Hug

# 171
Мон, едните са на Sweet Plus друите на Хип. На мен са ми много неприятни, защото се лигавят-както я оближе и бисквитата се е разтворила. Размазва ги къде ли не  Laughing Опитах се да и давам домашно мляко, но е доста кисело. Трябва да слагам захар, за да стане поносимо. Та давам Елена от 2-та процента. Четох кое е най-приемливо и го бяха похвалили, че се разваля извън хладилника за 2 дни. Та го пробвах и си остана с него.
Питах педито тя каза, че става...също и някакво Елби било хубаво, но аз не го намирам. И за Герма ми каза.
Иначе за АМ-а. Само Аптамила успява да яде. Според мен не и допада на вкус, а и си иска кърмене, не шише. Тя и вода и всякакви чайове отказваше, заради шишето. Сега посвикна, но вечер ме напада и започва да реве неистово, че не пускам нищо.Предполагам, че ще и мине в скоро време.
Вчера следобед я изведох с баща ми. Реши, че иска да я кърмя на пейката, започна да се дере, на земята пада и се влачи. Хвърля шишето, удря. Накрая ми прикипя и я плеснах по задника и се прибрахме  Tired
Разглезена е и отделно е нервна, плачлива.
Аз малко се примирих с храната. Мислех си това да не и давам, онова да не давам. Но майка ми не ме пита и се оказва изведнъж, че тя е яла вече някакви неща и майка ми с гордост ми съобщава, че тия неща за алергиите били глупости  Tired Та си смуче портокали, банани, яде супи и всякакви бъркочи.

# 172
Kanye, честит рожден ден! Много здраве, усмивки и положителни емоции!

# 173
  • Бургас
svetli2013 , сега видях, че е болничко детето, бързо да се оправя! И дано и с очите се оправят лесно нещата, не разбирам иначе от този проблем и не мога да ти дам съвет никакъв как е най-добре.

Бел, аз водих Сияна на детски гастроентеролог, при една наистина добра лекарка. Та тя и още няколко педиатри ми казаха, че на малки деца се дава пълномаслено мляко, не 2%. Трябвало киселото мляко да е 3,6%. И по БДС по възможност ако не е домашно. Навремето аз давах на сина ми 2%, тогава лекарите така съветваха, но сега и аз самата чета на много места, че се дава 3,6%. Аз още не давам, чак към 12 мес смятам да ѝ дам да опита кисело мляко, но да кажа информативно само каквото знам Simple Smile

# 174
Мон, то и по моята логика детето трябва да яде пълномаслено.Но четох как са си правили експерименти кое мляко ще се развали извън хладилник и кое не.И за колко дни.
Та 2% се разваля за ден-два.Другите карат по седмица.
Аз купих 2 процента да го пробвам за колко време се разваля и наистина след 2 дни(че нали си е зима все пак) вече ми киселееше повече. Но с други не съм си правила експеримента. 
Но може и друго да пробвам, ще си взема 2-3 вида и ще проведа експериментите  hahaha

# 175
Kanye, ЧРД!!!!!
Бел, "добре" си се наредила .... важното е, че е минало вече.

Аз нали съм микробиоложче, та преди няколко години на работа си проведох експеримент - купувах си различно кисело мляко всеки ден и го гледах под микроскоп - виждат се лактобацилите и стрептококус термофилус, също и ако е бъкано с нишесте. Най-много млечнокисели бактерии имаха Елена, Верея, Ел Би, Фибела, Герман, Бор Чвор и др.... Данон си е пълна скръб - то е ясно, все е по дъното на класациите ...

Поздрав от нас:)

# 176
Kanye, честит рожден ден на патерица bdbaloni Да си жива и здрава, да си обичана жена и майка.

Belle, да се оправяш бързо.

Svetli, дано с малкия се наредят нещата по най-добрия начин, но наистина вижте за второ мнение.

При нас последните 3 дни е голям ужас. Малкия с неговия корем и газове само реве, не може да заспи по два часа, а му се спи, но го върти пустия корем. А и предиобед го оставям да не спи, на обяд като хапне заспива веднага, защото са минали 4-5  часа да не е спал и след половин час пак се събужда от газове. Утре сме на консултация и ще взема направление пак да го водим на гастро, че да видим...

На всички мами и бебоци хубав ден и да сте здрави  Hug

# 177
Как сте момичета дано да сте добре вие и малките сладури.Малкият е с някакъв вирус изписаха ни Симетролим и проспан и от както ги пие кашлицата му се увеличи и стана влажна и с храчки това нормално ли е newsm78?В сряда пак сме на преглед и се моля до тогава да му е минало,че е някакъв ад с тия вируси.И да ви попитам някоя от вас давала ли е тези лекарства и доволна ли е?А за окото ходихме при трима доктори,двама са на мнение,че трябва операция,а третият които работи в частна клиника в Благоевград ни каза,че изкривяването на окото е малко и да изчакаме до като малкият стане на една годинка понеже може  да се оправи само окото,защото може да не се е регулирал още погледът на малкият.Дайте и вие някакви мнения,че с ММ се побъркахме на кой даоктор да вярваме.

# 178
По мое впечатление и тримата са ви казали едно и също. Двама съветват за операция след годинката, другия казва да.чакате до годинката. Значи трябва да направи година примерно...тогава ще се прецени дали окото ще се оправи само или е нужна операция.
Поне така разбирам нещата  Rolling Eyes

# 179
Аз съм чувала, че има физиологична кривогледост при някои деца и до около 2 годишна възраст не трябва да се коригира, тъй като може да се оправи от само себе си. Това го бяха казали на моя приятелка във Варненската очна клиника, която се води една от най-добрите в страната

Общи условия

Активация на акаунт