МАЙчето красиво с бели зъбки ,учи се да прави първи стъпки.

• 70 529
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте  Hug
Ние днес бяхме на консултация, наддала е 300 гр. /вече е 9.400/, което си е чудо, защото непрекъснато е в движение. Пълзи из стаите и шета - къса списания, дърпа кабели, натиска копчета, удря с играчките по мебелите... забавлява се доволно.  Simple Smile Все още не иска да пристъпва, като се държи за неподвижна опора. Според ЛЛ  изоставала малко в двигателното развитие, но не било проблем. Баща и е проходил на 1г и 2 м, така че не се притеснявам особено.
Имаме проблем с млечните. Не съм и предлагала до сега. Преди два дни и дадох малко сирене сутринта, към 13.00 ч вече беше направила страхотна реакция. Цялата беше в червени петна и пъпки, дори и зад ушите.  Sad  ЛЛ предполага АБКМ. Ще видим, но дано не е това, че не знам с какво ще я храня. Сега не може да яде яйца и моркови, ако махнем и млечните, не ми се мисли направо. Sad
Това е от нас.
А вие слагате ли ги в проходилка? Ходят ли с нея?
Не сме купували проходилка, защото не мисля да я използвам. Ще оставя Деси сама да се научи да ходи. Аз дори не я държа за ръцете, за да пристъпва, защото не мисля че е нужно, пък и тя няма желание.

# 346
Привет и от мен,ей ме на рано-рано сутрин на компа ама през деня няма време,че палчо не си сяда на ДУПЕТУ постоянно е в движение Mr. Greenнаправо му се чудя от къде тая енергия в него.Постоянно е на вратата и тъка зверски я блъска да излиза на вън,че някои ден с касата ще излезе.Вече ходи доста уверено даже тича smile3539,но за говорене казва само,тата,баба,деди,даи и не това му е целият репертоар.С храненето е направо зле не иска да яде почти нищо само банани,кисело мляко с бисквити и само на обяд си хапва по малко супа или някаква манджа,през деня не спи става в 8.00 сутринта и ляга в 20.30  smile3511.                                                                                                        КАНИЕ аз давам кисело мляко от лидъл на пилос 3,6% много е хубаво и не е скъпо,или домлян.                       Бяхте коментирали за триколките ние имаме,но не е много удобна нито на мен нито на малкият става да се излез с нея само на бързо примерно до магазина,но за дълги разходки не става веднъж излязох за по-дълго време с нея и малкият заспа седнал,по-точно увиснал.                                                                     Хайде хубав ден ви желая. Hug                                   

# 347
привет,
минавам бързо "на отчет", че имам да чета за изпити, и Насето тия дни е едно мрън, излизаме навън,дори му взимам храната в повечето дни да яде навън, и следобедната закуска също след като вземем каката от градинка докато си играе по площадките тя. дано е все така хубаво времето.
у дома се катери, дърпа кабели и тн... лудницата започва, не стои сам, пълзи си, има сополки, и зъби го тормозят.. кърмя го, сега си иска и през деня  #Crazy

Amen, и аз се надявам да кърмя още някой-друг месец, но толкова дълго като каката не мисля, че ще имам сили и нагласа.  Embarassed ще видим. просто за другото няма кой да помага.

дори днес ходих да занеса бурканчета да го запиша дребчо на кухня, пък ще видим как ще е.
нали и на работа трябва да се връщам.

presi, как мина прегледът, като чета, дано всичко е наред.
Нанинка, как сте и вие?

Поздрави на всички и да сте здрави,
приятна разходка на всички

# 348
Лекаря каза, че всичко е наред с малката. Прегледа я доста обстойно. Каза, че всичко е симетрично, еднакво се разтварят и двете крачета, еднаква дължина са. Явно се държи на това, че още не се е усъвършенствала.

Иначе нищо друго ново. Пълзи навсякъде, пада, става, плаче. Страшно е по ламината, постоянно се хлъзга като се опитва да се изправи някъде.

Чудя се дали е време за 4 твърди хранения и 2 кърмения. Май ми се иска да пробвам твърди в 8 - 12 - 16 - 20 и да я кърмя за приспиване към 9 и веднъж през ноща. Към момента сме на 3 твърди и 3 кърмения. Не приема нищо друго млечно освен кърмата.

# 349
Здравейте мами,
отдавна не съм писала, но ви чета. Виждам, че нашите МАЙчета добре са се развихрили. Нищо не може да ги спре Laughing

Наш Вико го гоня навсякъде, вадя го изпод маси, столове, бърка по шкафове, чекмеджета, търси отворени врати. Преграждам, но той вече всичко си избутва. За да има малко затишие или да направя нещо, го слагам на проходилката.
На градинката е добре. Започна да хапва повече. Има си режим на спане, заспива сам и много бързо, но през нощта се буди често.
След седмица се връщам на работа и ми кофти, че ще стои по 9-10 часа на градина. Също се притеснявам как ще комбинираме деца, работа, домакинство, че да ни остава и лично време Thinking

Пишете по-често, че темата нещо утихна. Wink

# 350
При нас нищо ново. Пълзи навсякъде. Катери се, пада, плаче. Записах я на частна кухня от миналата седмица и съм много доволна. Яде с голям апетит (не, че някога й е липсвал  Grinning).
Сега я захраних с масло, започвам сиренето, след него киселото мляко и я записвам на държавната кухня, че да свикне с нещата там. От септември ще е на ясла и искам да е свикнала с храната.
Днес сме на консултация. Ще пиша новите мерки.  Hug

# 351
Здравейте момичета  bouquet

Времето се позатопли и темата съвсем запустя.
Ние вече сме свръхактивни. Пълзим навсякъде , катерим се на каквото се докопаме , контактите се оказват изключително интересно нещо за Криси , едва успяваме да го опазим.

Искам да питам тези , които са въвели вече риба - на коя марка пюре се спряхте и коя риба е подходяща за захранване?
И друго - вашите дечица как реагират на свои връсници?  Криси не се впечатлява особено , приема ги като играчки Laughing , иска да ги дърпа или да им боцка очичките ooooh! , което ме притеснява.

Хайде лек и спокоен ден от нас ииии приятни разходки Hug Hug Hug

# 352
Тъй като при нас още е студено, ще се включвам по-активно до 1-ви април.
 Šunšhine, на сина ми давам риба от около 3-4 седмици. Много обича. Засега съм дала сьомга и тон. Тук няма рибни пюрета, но аз не бих и купила. Риба тон вземам в консерва, без добавена сол и му късам на парченца. И сьомгата така, но я пека във фолио. Той си яде с ръчички.

В "градината" на Виктор има две момченца на по 12-15 месеца. Както той, така и те си бъркат по носовете, тупат се по главата, побутват се. Няма какво да те притеснява, но можеш да му повтаряш "леко, нежно, гали, гали" и да му показваш как се прави.

# 353
  • Бургас
Риба тон не е добра идея за бебета.

# 354
Да знам Мон, затова купувам от консерва и то точно определен вид (има няколко). Давам 1 път на 2 седмици.

# 355
  • София
Здравейте и от нас.  Имам една седмица с по-разредено ходене на работа и ми остава малко време. 

При нас няколко нови неща. тъкмо започна сама да спира нощното хранене ( преди това в началото на месеца ,, аз се помъчих да й го спра , но неуспешно) , но от около седмица пак започна да се буди по 100 пъти на нощ. започна пак да си иска Ам , за щастие сега от 2 дни пак не яде през нощта ooooh!.
  започна да се става в 6,30 , 7  ooooh! , а аз  съм нощна птица и едвам си напасваме режима. Тръгнало ни е 7 зъбче. Излизаме на разходки всеки ден , докато съм вкъщи, че след това баща й не винаги я извежда.

Šunšhine риба още не съм давала , но миналата седмица купих сьомгата от фантастико, с картофи май беше на Хип, т.к беше на промоция.  На Симона й правят впечатление по-голени дечица, на 2-3 гониги , закача се с тях. на по-малки бебета не обръща никакво внимание, на връстничета, слабо, като предимно ги рита ( имам си побойничка вкъщи). За контактите вземете предпазители, ние взехме преди месец.

Симона от зор се научи и да пълзи, но го прави с нежелание, само ако тръгна да излизам от стаята, или ако си хвърли някоя играчка. Повечето време иска да ходи, Хваната е вече само за една ръка, с другата се опитва да докопа каквото може  Laughing.

как мислите да правите Рожеденните дни на малчовците, че време не остана  Heart Eyes. Ние ходихме до едно заведение/ресторант в Младост със обособен детски кът в него. Много ми хареса, на Симона също едвам я изкарах от басейна с топките  Laughing. Мислехме да го съчетаем и с кръщене, но има още време да помислим .

Ще започна да давам сирене и във тази връзка вие каква марка давате  ?

# 356
Здравейте, да се отчетем след вчерашната консултация. Мерките й са 9 кг (+300 гр.) и 75 см. (+ 2 см.). Много обича други деца, но да са поне на същата възраст, на по-малките не обръща внимание.
Сирене започвам да давам от утре. Имаме местна марка Чех, която произвежда сирене за износ от 100% мляко (сигурна съм, тъй като доста познати работят там).

Ивка също започна да се буди по-рано, сякаш усещат, че наближава смяната на времето и се нагаждат предварително. А така се надявах да започне да спи до по-късно  Sad .

Днес ще я водя да й пробият ушите, нали е Благовещение, раните зараствали по-бързо  Grinning

За РД съм решила да го правя в едно кафе с детска площадка към него. Хем децата ще се занимават, хем с майките ще ни е спокойно.

# 357
Здравейте момичета, отдавна не съм писала, че нямам много време.
Да ви почерпя  smile3510 днес Рафи става на 10 месеца  newsm44

Иначе при нас след едномесечен прием на пробиотици вече нямаме Клебсиела Flutter
Само, че проблемите с газовете и коремчето продължават, и другата седмица сме на преглед при гастро, че дано намерим вече причината затова.

Друго интересно при нас е, че вече като седи в кошарата прав и си пуска и двете ръце и се задържа прав за няколко секунди. Като го пуснем на пода пълзи из цялата къща и където може да се подпре или хване се изправя, и много пада и затова трябва да съм постоянно след него.

Вчера захраних с жълтък, добре го понесе и се чудя дали да не го записвам на кухня скоро.

Засега това от нас, пишете и вие как сте, че темичката нещо опустя.

Хубав ден на всички Hug

# 358
Здравейте Simple Smile
Fifi, Честита 10-та месечинка!   bouquet
kanye, аз давам сирене Елена в металните кутии или в вакумираните опаковки. Отделям малко (за около седмица да има да и давам)  да се обезсоли.
Sunshine, първо и дадох сьомга, после пъстърва и онзи ден бяла риба като всичките са от готови пюрета на Hipp.
От понеделник сме на млечна кухня, хапва супичките и пюретата.Simple Smile Киселите не и ги давам, вместо тях и давам  каша или плодове. Аз я записах основно заради по-голямо разнообразие на супички и ястия.
В количката не искаме да стоим, когато сме будни, а пък докато заспим в нея.....се вдигаме , слагаме, сто пъти. В къщи се разхожда около мебелите, пълзим през коридора и хоп в другата стая. Simple Smile

Лек ден и приятни разходки Simple Smile

# 359
Здравейте мами Hug

Ние тъкмо свикнахме с хубавото пролетно време и то взе че се развали. Криси не издържа да стои в къщи , постоянно ходи до вратата и маха за "чао" Simple Smile
Днес исках направление от личната за УНГ и го заведох. Оказа се , че е абсолютно здрав , а си дърпа често ушичките и плаче.
Днес разгледах рибните пюрета на ХИП , сториха ми се добри , но има нещо друго което забравих да спомена. Криси вече отказва да яде АМ и от седмица сме само на кисело мляко , домашно. Има ли проблем ? Чувала съм че мляко и риба не са много благоприятна комбинация?

Лека вечер , момичета и наминавайте по - честичко !   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт