МАЙчето красиво с бели зъбки ,учи се да прави първи стъпки.

• 70 526
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
  • Северозапада
Не се притеснявай и София не говори, а ходи на ясла от половин година. Едва последния месец започна да си обогатява речника. Казва не повече от 5-6 неща, но напоследък доста се опитва и други думички да повтаря.

# 586
И Светли не говори много казва само няколко думи,но аз не се притеснявам,понеже виждам,че разбира всичко.Много е паметлив и запомня веднага,ако е хвърлил някоя играчка зад леглото или някъде другаде и не му я извадим знае,че е там и периодично ни подсеща да му я извадим.Ама е голям инат и много е упорит не се отказва докато не стане на неговото ooooh!,Вие как се справяте с ината и глезенето карате ли се на мъниците?А иначе само с яденето имаме проблем ,яде когато му е кеф не мога да му нагодя никакъв режим, манджа и супа яде сутрин за закуска,че само тогава се храни с удоволствие,а през деня яде кое когато му скимне,отваря хладилника и си избира какво иска.Лек ден и много да Ви слушат мъниците.  bouquet

# 587
Православната църква почита на 6 февруари паметта на Св. Фотий (от гръцкото photos - светлина). Той е покровител на всички, чиито имена съдържат светлина или неин символ в името си.
Имен ден празнуват: Фотий, Фотин, Фотина, Пламен, Пламена, Огнян, Огняна, Светлин, Светльо, Светла, Светлана, Светослав, Светослава и други производни.

Честит имен на празнуващите ...
svetli2013 Да е здрав, умен и красив малкият ти именник ...
Не повишавам тон - оставям го да се тръшка, колкото иска, но той вече се отказа от него, не му обръщам внимание отивам в другата стая и като види, че е сам и идва при мен с усмивка.
Не знам как се качват снимки и не мога да ви "почерпя" за моя именник ...  Sad

За говоренето - За Светли ми обясниха, че трябва да има най-малко 10 осмислени думи на 2г., ако ли не има нужда от логопед. Но той вече има над 20  Praynig . Казва и "Р"/ не е идеално, но като знам, че аз не мога да го казвам и до днес / - добре и риби.

Опитвам се учим и числата но засега само си повтаря ено, ти (три), четии, осем ( явно са й любими) . Останалите ги повтаря след мен , но все още не може да ги възпроизведе. 
На Светослав му е любимо числото пет.

Здраве за всички МАЙчета.

# 588
Здравейте,при нас е лудница Ния не млъква,има над 300 думи броихме и ги.говори с изрЕчения. Направо е ,мн се тръшка налага е кара. Постоянно иска нещо. Имахме бая притеснения и обиколихме сумати лекари. Дори правехме ЯМР. Направи един месец се бяхме побъркали
 Няма как точно да обясня причината,но сега всичко е наред. Сериозно съм се зачудих дали въабще да я пусна на ясла или да си я гледам. Притесняма се защото е мн нервно дете,ппо цяла нощ бълнува. Иначе махнахме памперса поне през деня. Казва се даже си носи гърнето и сама си сваля гащите и панталона и сяда. Иначе е 9,5 кг и 82см

# 589
Обръщам се към мамите, които са се справили с махане на памперса. Как успяхте? При нас това направо си е мисия невъзможна ooooh! Може би е моя вината , че от скоро взех да го слагам на куко , а той вече е голям и се дърпа. За сега казва, че му се ака , но сложа ли го на гърне - нищо, хили се , става и почва да обикаля гол из стаята. След 10мин. го обличам , за да не му е студено и има няма 5мин. и е свършил голямата работа. Незнам как ще се научим да използваме гърне.

# 590
Светли от няколко дни го оставям за по 4-5 часа без памперс и на около 10 мин. го слагам на гърнето. Стои на гърнето - пиша и ака, понякога казва, когато ще ака. Проблема е,че пие по 2л. вода /през ноември - скоро не съм засичала колко изпива, но се надявам да не са повече/ и пишка на 5-10мин. Водата се опитвам да я огранича, но нямам успех. Днес имаме 2ч., в които е пишкал само в гърнето. Следобяд пак ще го оставя няколко часа без памперс.

Успех на всички, които решават задачата махане на памперс.

# 591
Аз го махнах през деня още в края на лятото. Но тя винаги си е сядала на гърнето,слагах я на половин час и постепенно хващях всяко пишо почти. С акото беше по трудно . От две дедмици се казва за всичко и сама си го носи гърнето. Излизаме и навън без памперс. Но пък не иска другаде да пишка освен гърето и стиска. През нощта пие поне литър вода и тогава сме с два памперса поне.

# 592
  • Северозапада
При нас пък акото е в гърнето много отдавна, а пишка в памперса и рядко в гърнето. За пишкането просто не съм се заела сериозно. Лятото я оставих по обикновени гащи един ден, но се напишка 4 пъти за половин час и реших да отложа.

# 593
Аз още не съм започнала да го слагам на гърне,мисля от пролетта да започна,на мен ми се струва мисия не възможна гърнето на този етап.Браво на вас,че сте ги научили мъниците,аз си мисля,че ще ми е трудно,но се надявам да се научи бързо на гърне.Аз да ви питам как се справяте с храненето,как ги залъгвате да хапнат,Светли от малък яде много трудно ако на ден хапне по три пъти си е цяло чудо,яде,но на мен ми се вижда малко.Тежи 12 кг и 92 см педи казва че си е добре ама аз нали все се впрягам за всичко.  bouquet

# 594
Следобяд - 3ч.30мин. само пишка в гърнето, след което беше мокър. И вече пишка прав в гърнето и му е интересно. Но рядко издържа 10мин.  Sad . Утре продължаваме от сутринта без памперс.  Praynig Дано денят е по-добър от днес.
svetli2013 какво е ял примерно днес малкия?
Светли както писах също не яде и е с нисък хемоглобин и желязо вече няколко месеца и продължава да не иска да яде.
Иде ми да се  #2gunfire и като си помисля, че идва време за изследвания за този месец ...  #Crazy

# 595
Вчера Светли е изял за целият ден,две бишкоти,едно кебапче,няколко солетки и една филия с масло.Днес още не е ял нищо,правих му сандвич с яйца и сирене и не иска да го яде,за обяд му правя супа с месо,дано поне да хапне малко.А иначе е много енергичен по цял ден не се спира,спи спокойно,не мрънка не изглежда да е гладен,всички изследваня които сме му правили са в норма.Като стане на две годинки педи каза,че пак ще пуснем изследваня.

# 596
  • Северозапада
Настина малко ми се вижда. София яде по 4 основни и плодове между тях, като основните, не са малки 1/3 нормална купа за хранене + 1 ф. хляб. Преди ядеше малко по-малко, но пак на често, така е от бебе. Давах и сироп AD Liquid for kids и от него сигурно се засили апетита, че направо ме учуди. Давам го за повишаване на имунитета, че яслата и разказа играта. И въпреки, че яде нормално и е нисък ХБ. Може да е наследствено, не знам дали се предава, но аз съм с нисък ХБ.

# 597
И аз давам зироп за имунитета биозин кидс,но апетита не му се повишава.Днес е изял малко кренвирш,200гр супа с една филия хляб,почти един кроасан и една филия хляб с лютеница.Плодове яде много рядко и ако хапне яде само банан и ябълки.А иначе се развива добре 12кг е и 92см.Какво ли не опитвам да го излъжа да яде,но рядко се получава към 19.00 ще му предложа млеко ако иска да си хапне малко.

# 598
Един сухар с кр.масло и кашкавал на фурна, 3/4 яйце със сирене на тиган + 3 кръгчета краставица, 1/4 ябълка и една бисквита - това е за днес до момента. Предлагах грис с банан, печена ябълка, мандарина и супа, за които не си отвори изобщо устата. Всичко предлагам така, че сам да може да го яде, защото когато аз давам отказва всичко. АМ не пие от два месеца и половина  Sad, сам отказа да го пие.
Имуностимуланти не можем да му даваме заради щит. жлеза. Хляб не яде.

# 599
Ние днес бием всички рекорди,сега вечерея супа с хляб и 100гр кис млеко плюс и всичко от днес си е направо чудо.

Общи условия

Активация на акаунт