МАЙчето красиво с бели зъбки ,учи се да прави първи стъпки.

• 70 529
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
Честит рожден ден със закъснение на Сияна, Насето и всички други сладурковци! Да растат здрави и усмихнати!   bouquet     bouquet   bouquet

Деси все още на ходи самостоятелно, но пълзи и се движи по цял ден. На последната консултация беше свалила цели 400 гр. и не беше пораснала на см., отново. От две седмици сме болни и двете, не иска да яде нищо друго освен кърма, мрънка и не се отделя от мен. Гаден вирус, всички наоколо бяха болни и точно за Великден се разболяхме и ние. Ходихме на гости на баба и дядо и тях разболяхме.
Това е от нас, не бях влизала от седмици тук, но гледам, че не сте писали много. Явно на никой не му стига времето вече, а като си спомня миналата година колко беше оживена темата в очакване на бебоците  Simple Smile
Лека вечер от нас! Hug  Hug  Hug

# 421
Здравейте мами Hug Hug Hug

Честити първи рождени дни на малчовците! Да са живи , здравички , весели и палави дечица!

Криси се беше пуснал да ходи много смело , прощапулник направихме / хвана си топка / , но преди седмица падна и се удари, сега го е страх да ходи отново. Има лека хрема , иначе е добре. Иска постоянно да ходим навън , обича да влиза магазините и да оглежда манекенките , дърпа ги за дрехите , абе флиртаджия с една дума Joy
Вече си хапваме всичко и то стабилно , не пасирам нищо. Имаме 5 зъбчета , и шестото е тръгнало , белее се , но още не е пробило. Това е от нас накратко!
Слънчеви почивни дни и много усмивки ви желая! : ))

# 422
Привет!

newsm59 Честит първи рожден ден на Насето, много здрав щастлив и игрив да бъде, много да се гордеете с него!  Hug   ura

Ние сме следващите...  Laughing В процес на подготовка сме за Големия ден. Laughing
Ние също все още не ходим, но и няма надежда да се престраши скоро.
Криси се вози на на акумулаторната кола от кака му, Беше голям кеф! Опитах се да го снимам на колата но на него му беше кеф да се хване за кормилото и да се изправя на колата и да подскача че едва сварих да го щракна, че като стрела се изправя. Но докато го возехме чак на глас се смя. Simple Smile

Šunšhine  Hug Милия Криси, дано скоро се престраши отново...  Praynig

Hug Hug Hug за всички...+0

# 423
Здравейте мами,
не мога да сваря да седна на компютъра. Вихрушката ме е поела #Crazy Ето и дребният се разболя лошо. Има ларингит, кашля направо плашещо, въздух не му стига. През денят е добре, ама нощем...
Правиха му снимка на гърдите, да видят за пневмония. Не му дадоха АБ засега. За да му направят снимката, трябваше да го държа неподвижен, ама друг път. Не успях, обадих се на ММ да идва да държим бебето, а то се мяташе, като подивяло. От къде вадеше тая сила...не знам.

И ние се готвим за РД. Ще го направим у нас,заедно с питката. Ако е хубаво времето, може и на двора, да тичат децата.

Hug

# 424
Eхеееее, ама и аз от кога не съм писала.....
Честити първи рождени дни, честити прохождания!!

Лъчо преди 2 седмици беше 9300 гр (+820) и 77 см (+2). Килограмите според мен са за 2 мес, защото миналият път го изкара даже, че е свалил, но в нас си го мерех - показваше, че си качва, но на педката й се бъгна кантарЯ, па го калибрира тогава ..... Глава - 44 см (същата), гърди - 48 см (+1). Доста се порадваха един на друг бебе и педи, тя го похвали, че е много красив, моля ви се, а мама и тати, че го гледат перфектно - като "по журнал", хихихихих..... Вика - айде, свинското, а белтък и прясно мляко - след годинката. Даде бележка за детска кухня, макар че на Лъчовата прабаба се полага безплатно детска кухня, като работеща в такава.

РД и кръщенето ще са в един ден. Резервирахме църква и заведение за 25-ти май - тогава ще празнуваме, защото 19-ти е в понеделник. Кокалянската църква е в ремонт и говорихме с отеца на Панчаревската - готино е и там. Таксата е 40 лв - необходими са бутилка олио, червено вино, китка, сапун, кърпа, за детето хавлия и дрешки за преобличане ..... питах за погача - каза не, мед също не, както и други мезета - не:) Обаче прабабата нали е спец по торти, погачи и баници - та ще направи и трите:) За кръстче също не каза, но по-скоро като спомен от кръщенето кръстницата може да вземе - в кутийка , не на верижка (няма да го носи) и ще се освети на място в черквата. Ресторантчето е в Кокаляне - с външна и вътрешна част, украса купихме от Джъмбо, 11 души ще сме и цените са нормални, което е най-важното. Дадоха ни едно меню да си разглеждаме, ще напазаруват предния ден казаха, за да е прясно всичко и така - само за нас ще е резервирано:)

Лъчон прави всякакви имитации и магарии, ходи, хванат за ръка, подскача и топурка, изправя се сам до седящо положение с коремна преса, изправя се в леглото, вършее из кошарата и леглото, същевременно може 1-2 ч да се занимава сам с играчки, говори им, докато ги изреди всички ..... Има 4 зъба, без драми ги изкарва, отговаря на въпроса ""На колко годинки ще станеш?" ясно с "Една" и сочи с пръстче .... отделно всичките там "боц" и т.н ... Има си обувки от Спортсдиректа - найк, ван, лонсдейл, файъртрап. .... Почна да си ляга по-рано - към 21 ч, сутрин спи до 8... Аа, ходи и на гърне от около месец - както го купихме и седна, така започна да върши и двете работи като по команда:)
Кърмя още - сутрин и вечер, като вечерното е след кашата доцокване и ляга за нощен сън.

Връщам се на работа след годинката, щото много ниско майчинството втората година. Ще изляза направо в платен отпуск 1 месец - да ходим и на море (8-17 юни в Обзор). После бачкане, а майчинството ще прехвърля на свеки - тя така и така работи за по-малко в детска градина. То и аз ще съм от вкъщи сигурно в началото, а и да не съм - офисът ни е в Кокаляне, хихихи, шефът и детски кът ще прави уж, че сме 2 колежки с бебета през 5 дни и една бременна ....

Ако се сетя още нещо, ще пиша.

Поздрав от Лъчон

https://www.youtube.com/watch?v=fT6jAQt4398

# 425
Здравейте!  Hug Hug Hug

Днес моето слънчице ме изненада и направи първите си несигурни две три стъпчици съвсем сам... Още не мога да повярвам! Направо летя от щастие, на седмото небе съм.

Ivvangeline, ама наистина е голям сладур Лъчко... Как няма да го хвали педи! Да го на гушкаш от нас!  Hug

rosan4e, скорошно оздравяване на малкия, и весело изкарване на рождения ден!  Hug

# 426
мики-маос, честити първи стъпчици!!!

# 427
привет, мамите, мадамите Simple Smile
тъкмо щях да пиша, Мики-маос на теб :не се притеснявай, както не дава знак, че ще проходи, току-виж се изправи и тръгне отведнъж  Heart Eyes
браво!
Ivangeline, много добре сте го измислили,
и ние мислим за края на май-юни, кръщене, на двете деца заедно,
искахме извън София някъде, харесахме манастирче, църквата в него,
ама оттам ни казаха, че не е добре в манастир да се кръщава, та се отказахме,
нямам време да търся.
би ли дала линк към тая в Панчерево или Кокаляне.
и весело изкарване!
и аз знам, че може да се вземе кръстче в деня или след това да се освети, може да не е същия ден.

Sunshine, те така растат децата, дето се казва, падат, стават, няма къде да ходи, ще позабрави случката и пак ще тръгне, слагай му по-надалеч от него интересни предмети да отива до тях да ги вземе, например на дивана, на масичка, малко по-вдигнати.
дано му мине бързо, ако има раничка.

и към другите - взела съм вече подвижната аптечка в количката - един несесер, де,
с фенистил гел тубичка, бочко кръглото кремче, едно голямо немско с арника, мокри кърпички и риванол с марлички, че миналото лято нали го ужили Насе пчела, пък и вече го вадя от количката да крачи по малко, да не лупне.
то с нашия "асфалтов" релеф....
Мон, днес ми е първият работен от н...си колко време  bowuu
пиша набързо.
малка лудница е, а постоянно мисля за дечицата Simple Smile
дори като излязох в 7 ч сутринта малчо спинкаше, ще се чуди цял ден къде съм  Rolling Eyes
дядо му го гледа сега, трябва храната да вземат и тн, двама мъже в къщи, няма да им е лесно и на тях.
мислих и за гледачка, но нещо не можахме да изберем, ще викам за по-натам едната ми леля, тя е пенсионер. ако не стане, пак ще търся гледачка.
ще изляза седмица-две отпуск сега докато са ми изпитите.
за после ще го мисля.
при мен няма как да изкарам цялото майчинство, отделно от това, че парите са малко, но пак може да закърпим положението. но после намирането на работа си е трудна задача, особено ако си с деца. та не ми се ще да губя позицията, в която съм. но няма как, работещите трябва да умеем да съчетаваме много неща. все пак си е личен избор, избор с компромиси.
дано всичко да е наред.
надявам се и другите да са добре,
споделете занимания, книжки, колелета и триколки Simple Smile
сега е сезонът и на кашлиците, варицелите, пожелавам на всички деца да са здрави!
и късмет на класирането за ясли!
и леко да мине след ваксинирането! и на нас ни предстои, не съм измислила кога.

bouquet

# 428
# 429
Добро утро мами  Hug
Днес моята принцеса става на 1 годинка и минавам да ви почерпя  Grinning Кога мина една година.....

Вчера сама направи една крачка  Grinning Пробиха ни 2 кътника, един отдолу и един отгоре.Simple Smile
Приятен и слънчев ден  Hug

# 430
Здравейте!

Днес моето слънчице има  РОЖДЕН ДЕН!
Желая му да е жив и здрав и все така да ни радва!

Честит рожден ден и на другите сладурчета които днес стават на 1г. Пожелавам им същото което пожелах и на нас. Да са много здрави и да радват мама и тати!

# 431
  • Щастлива мама на 3 слънца
момичета извинявам се ,че нахлувам така в темата ви подариха ни обувки на кк интересува ме с кой номер прохождат децата ви Simple Smile за да знам дали да ги подменям мерси

# 432
Честити рожденничета! Живи , здрави , щастливи и палави да са! Hug newsm59[/i

*АДРЕНАЛИНКА* , моят син прохожда в момента , носи 19 номер.

# 433
  • у дома
мики маос, Ilieva 08, да са ви живи и здрави дечицата, щастливи, весели и обичани.
Ние сме добре (с изключение на мен, че съм много болна нещо). Връщам се и аз на работа от началото на юни (всъщност смених работата и съм доволна от факта, но като тръгна на новото ще видим), ще ми се налага да пътувам доста всеки ден... поне 3 месеца ще е така. Чакаме класиране за ясла, ако не успеем, съм намерила една частна тук - това е вариант. С бабите няма как - едната ни е в чужбина, другата е работеща. Много ми се щеше да си прехвърля на някого майчинството, но нямам човек, който да отговаря на изискванията...
Хубава вечер на всички.

# 434
Ilieva_08, честит рожден ден на твоята дъщеричка (забравих как се казваше, прощавай ме  Embarassed Embarassed да не объркам..)
Мики-маос, честит рожден ден на Криско!

Да са здрави,радост и щастие за всички около тях,
да стъпват уверено напред,
успешни да са първите крачки и всяка стъпка след това!

ЕлЕм,
да се оправяш по-скоро, ужасно е с тия болести.
разбирам те за майчинството, и аз исках да прехвърля на свекито, но тя дори в градината й не иска да е детето, макар да се джуркаме,де, и да са две яслени групи, тя работи там в яслена група.
за Милица дори не ползвах 2010та предимството за баба, а се джуркахме в най-далечната градина. сега пак стискам палци за тази далечна градина, стискам палци и на вас.
мъчно ми е, но това е положението, дори не ми е приятно да го пиша.. иначе на думи много обича децата, идва от дъжд на вятър за малко, но да не се отплесвам.

Ivvangeline, благодаря.

Как е малката Ида, naninka?
как са и другите малчугани?
успех на всички, кандидатстващи за ясленска от есента в Софето  Hug

Наско навън е с ортопедични сандалки на капчица номер 16/17 с тънко чорапче, или с обувки с цип през цялата подметка номер 19, с по-дебело чорапче,термо.

Hug Hug за всички

Общи условия

Активация на акаунт